Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre corupţie

Zoom Fişele lui Băsescu despre corupţie

De cînd a fost arestat primarul Clujului, analiştii se întrec în scenarii care mai de care mai îndepărtate de premiul Oscar pentru cel mai bun documentar. Spun unii că Apostu ar fi păpuşa vîrîtă cu forţa pe mîna gingaşă a doamnei Kövesi, pentru a-i provoca coşmaruri Micuţului. Alţii spun că, de fapt, ar fi mîna oarbă a Justiţiei care a ajuns, de foame, să umble prin buzunarele pline ale partidului de guvernămînt. Aiurea. Dacă aţi şti cîtă derută e chiar la Cotroceni… Cîtă dezorientare, cîtă lipsă de ceva întăritor, consumat dis-de-dimineaţă, pe dosarul gol… Dar dacă încă mai credeţi în conspiraţii, dacă încă mai sînteţi convinşi că TB le face pe toate, n-aveţi decît să-i citiţi notiţele dezordonate despre subiect şi vă veţi convinge că nu e chiar aşa.

Apostu – Zice că nu se dă jos din pat pentru 100.000 de euro. Îl înţeleg! Eu am momente cînd nu m-aş da jos din pat nici pentru un milion. Mai ales cînd se-nvîrte camera cu mine.

Vămile – Mi-a explicat Blejnar cum funcţionează mecanismul. Există o bandă care fură şi o contrabandă prin care noi combatem acest fenomen. 

Băieţii deştepţi din energie – L-am sunat pe Morar să-i aresteze. Mi-a zis că i-a cercetat vreo două zile şi le-a dat NUP, fiindcă şi Joule, şi Tesla, şi Faraday sînt decedaţi. 

Dinu Patriciu – Am înţeles că nu şi-a primit banii pe editorialele din Adevărul. Să-ţi fie ruşine, Peter Imre!

Vântu – Cînd mă gîndesc cît bine mi-a făcut omul ăsta şi eu nu pot să mişc un deget pentru el… Dacă e un moment în care regret că nu controlez justiţia, că nu pot să dau un telefon la slugile alea de la DNA să-l lase în pace, ăsta e momentul. Iartă-mă, Sorine şi să ştii că parcarea de la Tîncăbeşti are un loc special în inima mea.

Poşta – Nu ştiu de ce îi plăcea lu’ Vântu, că eu numai cu antibiotice m-am ales de pe urma ei. 

Sarea – Nu înţeleg de ce o vrea Voiculescu. Cică mîncarea n-ar avea nici un gust fără ea. Mi-a povestit cineva care mănîncă. Dar nu-l cred. Oamenii, la mîncare, spun tot felul de prostii.

Loteria Naţională – Nişte nenorociţi. 6 din 49 – asta înseamnă cam 12%. Păi, băieţii mei nu se dau jos din pat pentru mai puţin de 25% din contractele cu statul şi asta aşa, că sîntem noi de treabă.

Pomana electorală – Măcar atît să pot face pentru biata democraţie. Cînd am pus-o în coşciug, ziceai că-i vie

Năstase – Ce blestem pe procuratura asta, măi, Adriane, să aibă de ales între Patru Case şi casa mea din Mihăileanu

        

Cei 322 de la referendum – 5-6 într-un gang întunecos, hai, mai înţelegeam, dar cum să te aduni atîţia oameni, ca să dai într-un om care oricum se clatină?

Judecătorii – Nişte ticăloşi. Bagă oameni la puşcărie şi uneori nici n-au scuza că le-am cerut-o eu.

Pensionarii nesimţiţi – Bă, da’ chiar nesimţiţi. Se-nghesuie pe la cozi pentru o pungă de mălai ca să mă-njure pe mine că mă agăţ de putere. Dar ei de ce se agaţă de viaţă şi nu vor să iasă din sistem?

Handicapaţii închipuiţi – Să le tăiem orice ajutor! Mîine-poimîine se trezeşte unul cu dizabilităţi şi vrea să fie rege în locul finului meu Paul Lambrino.

Flota – Boală profesională care îţi produce insomnii. Dar după şapte-opt pahare te vindeci şi dormi liniştit. 

Traian Băsescu – Un incoruptibil de o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  Nu aveti nici o relatare de la revocarea lui Mircea Geona.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Șato falit

  21 ianuarie 2020

  Anul trecut, cam pe vremea asta, am intrat ca un domn într-o bancă, fluturîndu-mi hlamida gloriei, și am ieșit într-o jumătate de oră, ponosit ca un homles fără pensie și […]

 • Pe cale de dispariție

  21 ianuarie 2020

  Gîndacul croitor al stejarului a apărat Valea Oltului mai îndîrjit decît au făcut-o dacii lui Scorillo și ai lui Decebal. A oprit buldozerele, planul de fezabilitate și fondurile europene doar […]

 • Răul cel mai cinic

  21 ianuarie 2020

  A devenit extrem de plictisitoare, ba pe alocuri chiar enervantă, mantra asta cu alesul între răul cel mai mic și răul cel mai mare. Sunt din ce în ce mai […]

 • Constituție, prostituție…

  14 ianuarie 2020

  A existat, după 1990, un moment încare Constituția României putea fi modificată, schimbată în bine. Era epoca în care o alianță politică obținuse peste 60% din locurile din Parlament. Se […]

 • Istoria în adormire

  14 ianuarie 2020

  Dacă turiștii sovietici înarmați cu drujbe, fitile de lampă și scrumbii afumate nu s-au sfiit în decembrie ‘89 să se cațăre pe acoperișurile caselor conspirative ale Securității și să tragă […]