Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre discriminaţi

Zoom Fişele lui Băsescu despre discriminaţi

E foarte aglomerat programul unui preşedinte. Dicolo de faptul că trebuie să aibă grijă de toţi cei care l-au votat, îi mai are în cîrcă şi pe cei care nu l-au votat. Pe lîngă faptul că trebuie să aibă o atitudine de jucător imparţial, mai este obligat de cutumele pămîntului şi ale funcţiei să nu-şi jignească poporul alegător. Greu, cum spuneam. 

Adică să-l înţelegem şi pe dînsul: ce om n-a făcut vreodată mişto de Ste­phen Hawking? Cine n-a pus piedică unui şchiop sau cine n-a împins un orb pe scări în jos? Cum, însă, nu se prea mai poate manifesta în public de cînd cu scandalul ţigăncii mai puţin curate, preşedintele îşi notează pe aşchii de cîrje adevăratele lui păreri despre categoriile predispuse la discriminare. Cînd va fi un om liber va scoate şi o carte. Sau două.

Ţiganii – Ei nu sînt deloc violenţi, te lasă chiar să le botezi copilul dacă ai un frate afacerist. Ele, în schimb, mai ales alea cu reportofon, sînt nişte împuţite. 

Femeile – Eu nu-mi dau seama cum unii oameni pot fi femei. Păi, să te măriţi tu cu un beţiv care vine o dată la două luni pe-acasă, te rupe cu bătaia cînd îl enervezi, şi-apoi, ca proasta, să ţii la el şi să-i mai faci şi copii! Nu ştiu de ce ne mai mirăm dup-aia că apar urmaşi cu dizabilităţi! 

Ungurii – Îi înţeleg cînd vor să ne ia pădurile, că n-au decît cîmpie în ţara lor, săracii! Dar cu mine nu le merge. Pînă nu aflu unde le duc, nu-i las să plece de la guvernare.

Homosexualii – În 2004 eram de părere că 20% din români sînt homosexuali. M-a corectat Lăzăroiu şi acum ştiu că, de fapt, sînt 40%, fiindcă trebuie să-i luăm în calcul şi pe partenerii lor. 

    Negrii – Se vaită americanii că le-au invadat ţara şi sînt pe toate drumurile. Aiurea, am fost şi eu la Washington, şi de-abia dacă am văzut unul pe fugă. Şi nici pe ăla nu cred că-l vedeam dacă nu-l aducea Joe Biden să se laude cu el.

Jidanii – Din cauza lor au de suferit evreii din întreaga lume.

Piticii – E adevărat, sînt drăguţi, dar ai responsabilităţi cu ei: tre’ să-i plimbi, să-i scoţi la fitness, să-i duci la inaugurări de autostradă… Eu nu mă plîng, că am curte mare la Cotroceni, dar în nici un caz nu sînt de ţinut la bloc, că te chinui şi tu, îi chinui şi pe ei.

Armenii – Pe mine, unul, mă înspăimîntă! Mai ales Traumatism Cranian şi Cancer Faringian.

Handicapaţii – Cunosc oameni cu probleme mult mai grave, pe mine de exemplu, care n-au cerut loc de parcare special la supermarket, deşi o rampă din aia nu mi-ar strica la Cotroceni pentru nopţile cînd mă lungesc la analize.

Beţivul – E victima campaniilor publicitare la alcool. Gîndi­ţi-vă, dacă el nu ar cumpăra atîta băutură, economia s-ar împletici şi ar cădea în şanţ. Beţivul e cea mai discriminată categorie. Aţi văzut, nu i se dă voie să conducă autovehicule, el avînd permis, categoria B, luat în 1978, la Constanţa. Sigur, poate să conducă o ţară întreagă, dar nu ştiu dacă asta îl încălzeşte cu ceva pe beţiv. 

Blondele – E bine că bancurile despre blonde se opresc la cît de proaste sînt. Cînd or să apară bancuri despre cum îmi cer ele mie ministere şi fonduri europene, de-abia atunci o să fie discriminare.

Bătrînii – Am auzit că se plîng că n-au ce mînca. Să mă fi minţit pe mine Pinalti că le-a dat mălai, ulei şi zahăr acum trei ani?

Traian Băsescu – Un discriminat de o rară modestie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]