Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre fotbal

Zoom Fişele lui Băsescu despre fotbal

Adevărat om al renaşterii matinale, mai ales după o cană de moare şi un pumn de aspirine, Traian Băsescu nu se dezminte, confirmînd că nu există domeniu al vieţii românilor în care să nu fie expert. Şi pentru că marţea trecută, la inaugurarea de tris­tă amintire a Arenei Naţionale, n-a avut voie nici să fumeze, nici să spargă seminţe între dinţi, preşedintele a folosit pachetul de ţigări şi cojile strînse cu grijă de sepepist pentru a-şi  nota nemuritoarele-i considera­ţii despre fotbalul autohton.

    11 metri – Am înţeles că portarul trebuie să ghicească colţul din privirea jucătorului. Sincer, n-aş vrea să stau în poartă cînd trage Traian Ungureanu.

Gol – Cred că e o problemă de organizare. Atîţia oameni ridică mîinile în sus şi strigă „Gooool“, iar nici un chelner nu e pe fază.

Naţional Arena – Au făcut stadion european, dar n-ai voie cu alcool, cu tutun, cu seminţe… Şi-atunci, Sandule, de ce mă mai inviţi, mă, la meci? Să mă uit la fotbal?

Echipa naţională – Ar trebui reorganizată în opt echipe regionale. E logic: mai multe echipe, mai multe şanse de calificare.

Gicu Dobrin – Genial cum din­tr-o singură mişcare a corpului îl trimitea pe adversar după ţigări. Eu dacă nu-i fac listă lui Lă­zăroiu, nu ţine minte nimic.

Victor Piţurcă – Piţi a greşit că i-a dat afară de la Naţională pe Mutu şi pe Tamaş. Ăştia, la ba­nii lor, sigur or să-şi găsească alte piţi.

Torje – Cred că i-a usturat pe italieni, a fost un transfer incredibil de scund. Mi-a dat speranţe că poate într-o zi am să scot şi eu un preţ frumos pe Emil al meu. 

    Gică Popescu – Un om deosebit. De fiecare dată plîng cînd ascult melodia aia cu „Du-mă acasă, măi tramvai“.

 

Rapid – Echipa mea de suflet. Cît am suferit cînd i-a eliminat Steaua în semifinalele cupei UEFA!

Steaua – Echipa mea de suflet. Cît m-am bucurat cînd a eliminat Rapidul în semifinalele cupei UEFA!

Cupa şi campionatul – Un obiectiv nerealist. Hai, înţeleg cupa, dar ce să faci cu campionatul? Nu poţi să serveşti nici măcar apă minerală din el.

Marcel Pavel – Prefer să nu zic nimic de el, pentru că nici el n-a vrut să zică nimic de mi­ne.

Bănel Nicoliţă – Foarte bine că a plecat în Franţa. Cred că i-a luat mai mult pînă la Nădlac, dar după aia, pe autostrăzi, la viteza lui, a ajuns imediat.

Generaţia de aur – Le-a crescut mult valoarea în ultimul an, deşi s-au lăsat de fotbal. Ia să-l întreb pe Isărescu cu cît se mai vinde uncia de Dorinel Munteanu, zilele astea. 

Hagi – Alt rege care a trădat. În loc să joace în ţara lui, a preferat să plece slugă la turci. 

Chivu – Un iresponsabil. S-au rugat de el să fie căpitan şi el a renunţat ca fraierul. Eu aş fi fost căpitan şi azi dacă nu mă forţau ăştia să renunţ.

 Adrian Mutu – Nu înţeleg, putea să fie cel mai bun la ceea ce face. Cine l-o fi pus să se apuce şi de fotbal?

Blaturile – Costă mult mai mult să cumperi un meci de fotbal decît nişte alegeri. N-am văzut pînă acum nici un jucător sau arbitru care să pună botul la un kilogram de ulei, doi saci cu făină sau o găleată de plastic. 

Mircea Sandu – Tot respectul. Păi, şi eu după ce o să mă las de politică o să fiu tot ca el: preşedinte-fost-jucător.

Mitică Dragomir – Gîndeşte bine miliţianul afacerea cu drepturile de televizare. În mandatul viitor am să-mi negociez şi eu mai atent apariţiile pe sticlă. Cred că o să vînd transmisiunile live la B1 TV, iar TVR 1 şi 10 TV să se bată pentru reluări şi fazele importante.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]