Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre generaţia Smart & Right

Zoom Fişele lui Băsescu despre generaţia Smart & Right

Traian Băsescu, aşa cum a mărturisit-o de nenumărate ori, iubeşte şcoala. Mai ales cea de vară, subţire, ţinută în frapieră printre cuburi de gheaţă, la îndemînă. La ultima şcoală de vară, însă, preşedintele a avut parte de o surpriză neplăcută: lăsase în partid nişte oameni sănătoşi, portocalii în obrăjori, şi a dat, la Eforie, peste nişte arătări verzui care vorbeau un soi de engleză, pe înţelesul alegătorilor de la sate. Ca să nu uite în mîinile cui se află PDL, şi-a notat cîte ceva despre fiecare pe un şerveţel, ca să-i şantajeze cînd nu vor mai fi atît de young. Că smarţi şi raiţi n-au fost, nu sînt şi nici nu vor mai apuca să fie.

Sebastian Lăzăroiu – Pe ăsta chiar îmi pare rău că l-am pierdut de consilier. Sub figura lui blajină de sociolog incompetent şi frustrat sexual se ascunde un chelner, pe gustul meu, de o rară obrăznicie.

Sever Voinescu – Severe, iartă-mă, ţi-am spus odată că ai putea fi cîndva preşedinte. Scuză-mă, eram beat, sună-l tu şi pe Cristi Preda în aceeaşi problemă.

Cristian Preda – Vezi că o să te sune Sever Voinescu. Să nu crezi nimic din ce-ţi zice. Eu îmi ţin întotdeauna promisiunile! Transmite-i asta şi lui Sever.

Elena Udrea – Cînd le-am spus tinerilor PDL-işti să-şi caute o Margaret Thatcher, la Elena m-am gîndit. Ea ar putea să fie Doamna de Fier a partidului. De altfel, parcă mi-a zis Maior, la un moment dat, că în tinereţe i se spunea Nuţi Nuştiucum-de-Fier.

Roberta Anastase – Ce ja­vră… Ce nenorocită… Ce nesimţită… Ce curvă de om trebuie să fii ca să numeri voturile în halul ăla în faţa camerelor de luat vederi. Ei, de oameni din ăştia avem nevoie dacă vrem să rămînem la putere.

    Traian Ungureanu – Merită toată recunoştinţa mea. A lucrat în ilegalitate, la Cotidianul, trei ani, pe banii lui Vântu. Ce tărie de caracter trebuie să ai ca să iei lunar tot purcoiul ăla de bani şi să fii obligat, ca să nu te deconspiri, să-l cheltuişti pe tot.

Raluca Turcan – Îi rămîn îndatorat toată viaţa. Stolo n-ar fi anunţat niciodată că se retrage, în favoarea mea, dacă nu primea chiar în clipa aia SMS-ul ăla cu „Sînt însărcinată“. Pot să spun că, pe lîngă asta, ameninţările mele cu dosarul de Securitate aproape că n-au contat.

Valeriu Turcan – A început să mă enerveze lingăul ăsta. Îi ia lu’ nevastă-sa numai Hermès şi Prada. Păi, cum să ai tu, mă, pulică, dintr-un salariu de bugetar, bani să-i cumperi genţi ca ale Elenei Udrea?

Toader Paleologu – E un măscărici de familie bună. Sigur ar fi un excelent turnător. Dar dacă m-ar supăra, într-o zi, nu cred c-ar rezista la puşcărie mai bine ca tac-su.

Emil Boc – Chiar m-am ataşat de el. După ce-o să moară o să-mi iau un bichon.

Daniel Funeriu – Băiat capabil. Cu bacalaureatul lui mi-a asigurat procentul de tinichigii şi ospătari pe zece ani. Ce inspirat am fost să nu-l las să plece, acum trei ani, în Spania la căpşuni.

Elena Băsescu – Am dat-o ca prostul la şcoală, cînd puteam s-o dau din prima la Parlamentul European. 

Monica Iacob-Ridzi – Cît de incompetentă trebuie să fii ca să te prindă că furi nişte ziarişti sportivi? Or să treacă mulţi ani, poate chiar doi, pînă cînd o să-i mai dau un minister pe mînă. Şi asta, vă promit eu, o să fie pentru penultima oară.

Traian Băsescu – Un tînăr preşedinte de-o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  SUBLIM

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]