Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre Germania

Zoom Fişele lui Băsescu despre Germania

Nu e zi lăsată de la Dumnezeu în care să nu se vorbească în toată Europa despre nemţi. Că ce oameni buni sînt ei, că ce grijă au de ţările nevoiaşe din zona euro, că hîr, că mîr. Pe de-o parte, e şi normal, căci o ţară care i-a dat lumii pe Mercedes, Audi şi BMW, pe Nivea, Adidas, Dr. Oetker, dogul german şi Jägermeister nu poate trece neobservată în contextul globalizării. Şi dacă există în UE un preşedinte care să-i ştie pe nemţi ca pe propriul său buzunar, atunci acela nu poate fi decît preşeditele României, un om care a crescut pe malul mării, legănat de poveşti despre Rexona, 8×4, Alka Seltzer şi Haribo.

Maşina nemţească – Nemţii fac cele mai bune maşini din lume. Şi cele mai ieftine. Uite, pe Mercedes S Klasse, eu i-am dat lui Căşuneanu doar 12.500 de dolari. 

U-boat – Dacă vreţi să ştiţi, şi nemţii au avut o flotă pe care au pierdut-o. E drept, erau submarine şi era război, dar dacă ne legăm de chichiţe din astea…

Kaizerul Prusiei – Ăsta merge cu o brînză mucegăită şi cu un vin bun. Ehei, băutul ăsta nu e pentru oricine…

Procesul de la Nürnberg – E bine de ştiut. Atunci cînd nenoroceşti milioane de oameni, e bine să ai imunitate.

Eva Braun – Biata femeie, să stai tu atîta timp lîngă un dictator dement şi nici măcar o asfaltare sau o parcare să nu-ţi dea!

Oktoberfest – Hă! Hă! Hă! Cine-i năăăscut în Oktobeeerfeeeeest, hai sus, hai sus, hai suuus!

Angela Merkel – Eu nu pot să mă întîlnesc cu asta decît după Oktoberfest, cînd bea şi ea o bere, două. Că altfel mă miroase.

Wagner – Sună aşa… a blugi turceşti. Eu aduceam Wrangler originali din Tanger.

Beckenbauer – Îmi place mai mult Becks.

Autostrăzi – Ei le zic Autobahn, adică îţi iei banul de unul singur. 

Bach – Un laş, un trădător. Îi stătea mintea numai la fugi.

Fraţii Grimm – Astea-s basme? Lăzăroiule, ia cheamă-i, mă, pe Kövesi, Morar şi Maior, că mi-a mai venit o idee.

Zidul Berlinului – E adevărat ce se spune despre el. A funcţionat, dom’le! Am fost şi eu într-o excursie în RDG şi-am băgat un bileţel acolo. Mi s-a îndeplinit, frate!

   


Filozofia idealistă germană – Normal, ei îşi permit să stea să facă pe idealiştii. Toţi tinichigiii lor sînt polonezi, iar ospătarii sînt turci.

Thomas Mann – Cel mai mare supererou german. N-am văzut filmul, da’ cică e mai tare decît Super Mann, Bat Mann şi Spider Mann.

Biblia lui Luther – A tradus-o omul, din latină în germană, că cică n-o înţelegea nimeni. Păi, şi-n germană cine o înţelege, mă, nebunule?

Etica protestantă – Ce etică e asta? Cum să protestezi aşa, din senin, aruncînd cu şepcile şi făcîndu-l pe un om nevinovat „javră ordinară“? Să le fie ruşine de ţigani împuţiţi! 

Gutenberg – Nu mă impresionează! O fi inventat el tiparul, dar eu am desfinţat presa. Că doar n-o să ziceţi că Evz şi România liberă înseamnă presă.

Traian Băsescu – Un neamţ de o rară modestie.

5 comentarii

 1. #1

  Sa-i spuneti d-lui Basescu sa-si scrie in fise ca sunt doua tari care i-au dat lumii pe Mercedes,Audi si BMW:Germania si Romania.Strainii stiu demult acest lucru .

 2. #2

  nu meriti 2 doi bani.

 3. #3

  “IO II MAI SI PLEZNESC” — :)))))

 4. #4

  acuma in afara de un interviu in faz unde nici acolo nu se specifica ca basescu tocmai viziteaza germania, in absolut nici un ziar si la nici un buletin de stiri la vreo televiziuen sau radio nu a fost pomenita vizita lu basescu la merckel. chiar a fost? sigur sigur a fost?

 5. #5

  esti, ca esti. prost, da’ prost … tare ! hai, pros(i)t !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]