Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre Literatura Română din 1941 până în prezent

Zoom Fişele lui Băsescu despre Literatura Română din 1941 până în prezent

Cine crede în imaginea de ignorant a lui Traian Băsescu, creată de laboratoarele de la Cotroceni, nu este decît un naiv incurabil, genul care l-ar vota şi a treia oară.

 

 

În fapt, preşedintele nu doar că a terminat toate cărţile lui Cărtărescu şi a cerut să i se schimbe pachetul, dar, în nopţile lungi de singurătate, a fişat Literatura Română de după ’41 pentru referate.ro, nenorocind generaţii întregi de elevi. Labiş – La Moartea căprioarei am plîns mai tare ca la retragerea lui Stolojan.

 

Zaharia Stancu – Scria de un boier care le punea botniţă ţăranilor în vie. Doamne, ce cumplit, să nu poţi să bei la muncă!

Marin Preda – A scris Moromeţii. Mi-a zis fii-mea că-i miş­to, dar nu se compară cu Paraziţii. În carte apare şi o oaie: Biruinţa.

Gellu Naum – Mi-a plăcut aia cu Apolodor pinguinul, pînă cînd s-au apucat sindicaliştii să-l danseze în Piaţa Victoriei.

Constantin Chiriţă – Frumoasă carte, Cireşarii, era să o citesc şi eu. Da’ am o întrebare: cîte voturi aduc în ţară cireşarii lui, faţă de căpşunarii mei?

Radu Tudoran – Toate pînzele sus!, excelent film! Pe de altă parte, mare mîrlănie să-l acuzi pe Ion Besoiu de colaborare cu Securitatea. Păi, toată lumea ştie că trebuia să dai nişte rapoarte dacă erai căpitan de navă.

Eugen Barbu – Era soţul lu’ Magda Barbu. Deci tata lu’ Mărgelatu? Interesant…

Nichita – Bun film, bună gagică, dar rămîn la părerea mea că Léon a fost mai tare. Mă-ntreb, totuşi, cine o fi Stănescu ăsta care a luat-o de nevastă?… Sper că nu Roşca Stănescu.

Fănuş Neagu – Zicea bine: „frumoşii nebuni ai marilor o­ra­şe“. Asta era în 2004, cînd i-am păcălit. Acum îmi pun baza în tîmpiţii micilor comune.

Nicolae Breban – Nu cred că a colaborat cu Direcţia de Informaţii Externe a Securităţii. Mi-ar fi zis mie ataşatul cultural din port de la Anvers, un om cu care nu am avut nici o legătură.

Paler – Băiat bun Jean ăsta, spune glume bune, dar nu ştiam că-i şi scriitor.

Ţoiu – Am băut cu el cînd eram mai tînăr. Acum, la maturitate, beau doar cu cana.

Marin Sorescu – O fi rudă cu Alina Sorescu sau cu Andreea Marin? Să verific la fii-mea.

Paul Goma – Ţinea la tăvăleală, mi-a spus Pleşiţă. Ce om extraordinar, domnul general Pleşiţă.

Ana Blandiana – Era poetă buna în tinereţe. Păcat că era şatenă.

Herta Müller – O ştiu. A luat premiul Oscar pentru literatură, cam un milion de dolari. Să nu uit să-l pun pe Blejnar s-o verifice dacă şi-a plătit TVA-ul.

Cărtărescu – Scrie foarte, foarte bine. Cel puţin despre mine. Chiar trebuie să mă apuc să citesc, în doi-trei ani, Levantul, că rîde lumea de el.

Varujan Agopian – Poet şi prozator minor. Mai corect, minoritar. Oare cu cît vindea Ceauşescu unu’ d’ăsta?

Optzeciştii – Îi ştiu… generaţia în blugi. Păi, cine crezi că le-a vîndut blugii?

 

Adrian Păunescu – Un destin nefericit. A trăit 25 de ani sub Ceauşescu, 10 ani sub Iliescu şi a murit sub mine. Dacă nu era mandatul lui Constantinescu, n-apuca să vadă ce-i aia democraţie.

Dinescu – La talentul lui, pu­tea mai mult. Ce să zic, Vinul lui Dinescu nu-i rău, dar cam puţin…

Nicolae Manolescu – A încercat şi el să facă tot ce-a făcut Călinescu. Dar nu i-a ieşit, mult mai bună era Chestiunea zilei.

Dan C. Mihăilescu – Omul care aduce partea. Hm!… Destul de mediocru. Nici nu se compară cu Falcă, cu Flutur sau cu Blejnar.

Mihaela Rădulescu – Cică scrie de plăcere. Aiurea, eu am auzit că scrie şi pe bani!

Traian Băsescu – Un scriitor contemporan de o rară modes­tie.

2 comentarii

 1. #1

  M.Eminescu -ei, si pe vremea lui migrau tinerii la Paris, da’ erau patrioti si veneau acasa!
  Ion Creanga- nasol, om rau , a demolat penthouse-ul Irinucai din vanzari anterioare!
  Emile Zola – imi facea recenzia Pleshu, pe vremuri si zicea in ‘Fecunditate’ ca era mishto sa faci copii.Aiurea, o tzara de mamicutze si bebelushi!Taiem tot laptele praf!
  M.Sadoveanu-ce, Fratii Jderi? Fratii Basescu facE cat toti fratii jderi…ce nume de animale!
  Gregoar Ecrivain- nu-i ala care pute?asa zicea Giovanni…

  continuati

 2. #2

  minunat comentu` psd-istului 🙂 – mai ales al lui gregoar :)))))))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]