Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre România anului 2030

Zoom Fişele lui Băsescu despre România anului 2030

Cine l-a auzit pe Traian Băsescu vorbind despre trenul de mare viteză care va lega, în 2030, contrabandiştii din portul Constanţa de consumatorii din Londra sau Paris a înţeles că planurile preşedintelui bat departe în viitor, 2014 fiind doar o minoră bornă pe autostrada istorică pe care se vor plimba copiii copiilor actualilor guvernanţi. Ce ne rezervă viitorul, în cele mai mici amănunte, e deja scris în fişele celui dintîi futurolog al ţării:

Alimentele – România va furniza mîncare pentru toată Europa. Băutura, normal, o s-o ţinem doar pentru noi.

Regele Mihai – Mă calcă pe nervi trădătorul ăsta. I s-a năzărit, la 110 ani, să ţină iar un discurs în Parlament. Păi, de unde să-ţi dau eu Parlament, tataie? Tu nu vezi că-i dictatură?

Încălzirea globală – Mi-aduc aminte de 2004-2011, ce risipă de gheaţă făceam: şase cuburi într-un singur pahar. Aveam să-mi pun şi-n cap. Mi-aş pune şi acum, că mai cad peste noapte, ca tot omul, şi mi se umflă ba fruntea, ba arcada, ba obrazul. 

Roşia Montană – Au scos pînă la urmă tot aurul: 2 kile 400. Dar marele succes a fost lacul de decantare cu cianuri. Cînd m-au chemat să beau din el, le-am zis să-mi toarne în pahar numai cianură, să nu mă otrăvesc cu apă.

Clonarea – I-auzi aici: „Trăiască şi înflorească statul modernizat al ctitorului Traian Băsescu, făuritorul României contemporane, strateg inspirat şi vizionar de renume mondial“. Asta mi-a scris Flutur pe dea­lurile Bucovinei, cu o singură oaie.

Demografia – Cică am rămas doar o mînă de oameni în România. Pinalti e de părere că, cu şase pungi de mălai şi două biciclete, cîştigăm alegerile fără emoţii.

Călătoria în timp – Super, îmi place să mai ies la cîte un şpriţ cu mine tînăr. 

Ficatul – Sînt la al 25-lea şi-am mai comandat cinci, că vin sărbătorile. Totuşi, ce neam bolnăvicios, ce organe de proastă calitate! La 5.000 de sticle trebuie să-l schimbi.

Turism – Degeaba ajunge omul pe Neptun, dacă nu are şi o „Cireşica“ acolo.

Autostrăzile – Vedeţi ce bine e că nu le-am construit atunci cînd era nevoie? Acum, toată lumea circulă cu naveta spaţială. Ce trist este să-i vezi pe Regii Asfaltului, vestigii ale unei lumi apuse, prezentîndu-se în continuare la licitaţii şi încasînd miliarde, doar din respect pentru trecut…

        

Vântu – De cînd îl tot plimbă ăştia pe la Parchet, a început să meargă, ba chiar l-am văzut alergînd uşor. Mi-am dat seama că în cazul lui a fost o chestie de voinţă. Mă bucur că l-am putut vindeca. Oare cîţi bani să-i cer pentru asta?

Presa – Ce bine c-am vîndut acum 25 de ani Evenimentul zilei, România liberă, B1 şi TVR, pentru că acum, în dictatură, chiar n-a­veam ce face cu o mass-media imparţială şi obiectivă! 

Crin Antonescu – Zilele astea se împlinesc 25 de ani de cînd s-a culcat. Cică-i supărat, că-l trezesc liberalii din cinci în cinci ani să-l realeagă candidat la preşedinţie. De unde preşedinţie, frate, tu nu vezi că-i dictatură?

PDL – Ieri au obţinut un spectaculos 2% în alegerile parlamentare. Potrivit Constituţiei, premierul o să fie tot de la PDL. Auzi tupeu la Ponta, să vină la mine să-l numesc prim-ministru cu doar 84%!

Elena Udrea – I-a vrut sufleţelul operaţie estetică totală, i-am făcut. Dar cînd i-au scos feşele, era să-mi stea inima: leit Săftoaica.

Datoria externă – Am reuşit să plătim tot, dar mai avem un hop: trebuie să sun la FMI să plătim şi gaura de la Adevărul. Nu putem să lăsăm opt milioane de angajaţi pe drumuri.

Emil Boc – L-am băgat în istorie. Urla, ţipa, se zbătea, se ruga de mine, promitea că nu mai face, ce să vă mai povestesc… Am vrut să-l scot după o vreme şi-am băgat mîna după el, dar nu l-am mai găsit. Şi astăzi cînd aud trecînd avionul de Cluj, îmi dau lacrimile. Ce slugă inimoasă!

 Traian Băsescu – Un om din viitor de-o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  Aia cu oaia lui Flutur e foarte foarte tare.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]