Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre ruşi

Zoom Fişele lui Băsescu despre ruşi

Nu există duşman mai mare al unui preşedinte jucător decît un popor care acceptă preşedinţi şi mai jucători decît el însuşi. De cînd a descoperit că Marea Neagră, pe malul căreia se află casa în care se odihneşte între două vizite la „Cireşica“, este doar un lac rusesc, Traian Băsescu strînge informaţii peste informaţii despre poporul rus, cu gîndul că, într-o bună zi, va reuşi să-i prindă la înghesuială pe vecinii de pe malul lacului şi va obţine un preţ mai bun la gaz. Sau, dacă nu, măcar la metrul cub de vodcă. Totuşi, în România secretele nu pot fi păstrate prea multă vreme, aşa că azi puteţi vedea ce ştie preşedintele despre ruşi. Cît cere pentru a nu face publice aceste informaţii vom afla, probabil, peste puţină vreme.

Avea dreptate Lenin cînd zicea „Ocupaţi gările!“. Mi se pare normal: păi, acolo sînt toate cîrciumile deschise non-stop.

Mare greşeală a făcut Hitler că a vrut să ocupe rafinăriile. Prima oară trebuie să cucereşti distileriile. 

Mendeleev – Mai tare decît Medvedev. Ăsta conduce Rusia nici nu mai ştiu de cînd. Mi-a­duc aminte că aveam tabloul lui în laboratorul de chimie.

Regele Mihai – Niciodată n-o să-i iert pe ruşi pentru ce i-au făcut. Păi, cum să-l laşi să fugă din ţară cu trenul plin de tablouri al lui Carol al II-lea? 

Ţarul Nicolae II – Un laş şi-un trădător care s-a lăsat împuşcat de bolşevici, dar acum are măcar demnitatea de a nu veni să-şi ceară drepturile. 

Romancierii ruşi – Foarte slabi. Şi-au dat seama şi românii de asta. Tot am văzut vorbindu-se la televizor de idiotul de Dostoievski.

Lacul lebedelor – E ca Marea Neagră, un lac rusesc. Aş invada Rusia, dar e cu viză. Nasol, cum fac eu rost de viză la un milion de soldaţi? Că nu ne scăldăm în bani.

Rasputin – I-au dat cianură, au tras în el, l-au înjunghiat, dar n-a murit decît înecat. Cum ziceam şi eu, apa te omoară. 

Căţeluşa Laika – Ai dracu’ ruşi, cum le-o fi dat prin minte metoda asta? Cînd eram primar m-am gîndit şi eu să trimit toţi maidanezii în Cosmos. 

Ruleta rusească – Ai doar o şansă din şase să te împuşti. Dacă nu reuşeşti să te împuşti, atunci cum mai adormi?

Nikita Mihalkov – Cică e un mare regizor. O fi tata lu’ blonda din filmu’ ăla mişto cu bătaie? 

Cocktail Molotov – Nu-i bun din principiu. De la amestecătură te doare capul. 

Siberia – Înainte de Spania şi Italia, e ţara unde mulţi români munceau în străinătate prin anii ’50. Dar nu pricep de ce nu trimiteau un ban acasă.

Gorbaciov – A modernizat statul. Aşa e cînd ţi se pune pata pe chelie.

Moscova – Cică nu crede în lacrimi. Mi-e teamă că acolo nu mă aleg preşedinte, dragă Stolo.

Războiul din Afganistan – Şi aici ne-au luat faţă. L-au pierdut înaintea aliaţilor noştri devotaţi. 

Invazia din Georgia – Noroc că le-au făcut faţă negrii americani, altfel trimiteam imediat trupe la graniţa cu Louisiana.

Rusoaicele – Mamă, ce blonde apetisante! Şi nici nu cer miliarde de la buget. Cu doar 50 de parai îţi poţi găsi o ministră a Dezvoltării pentru toată noaptea.

Matrioşka – Foarte simpatică. Mă amuză tare gîndul că în orice Boc se găseşte un Boc mai mic, care la rîndul lui are înăuntrul lui un Boc şi mai mic şi tot aşa, de cel puţin şase ori.

Traian Băsescu – Un rus de o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  Cea mai amuzantă rubrică, o citesc mereu cu plăcere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]