Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre ruşi

Zoom Fişele lui Băsescu despre ruşi

Nu există duşman mai mare al unui preşedinte jucător decît un popor care acceptă preşedinţi şi mai jucători decît el însuşi. De cînd a descoperit că Marea Neagră, pe malul căreia se află casa în care se odihneşte între două vizite la „Cireşica“, este doar un lac rusesc, Traian Băsescu strînge informaţii peste informaţii despre poporul rus, cu gîndul că, într-o bună zi, va reuşi să-i prindă la înghesuială pe vecinii de pe malul lacului şi va obţine un preţ mai bun la gaz. Sau, dacă nu, măcar la metrul cub de vodcă. Totuşi, în România secretele nu pot fi păstrate prea multă vreme, aşa că azi puteţi vedea ce ştie preşedintele despre ruşi. Cît cere pentru a nu face publice aceste informaţii vom afla, probabil, peste puţină vreme.

Avea dreptate Lenin cînd zicea „Ocupaţi gările!“. Mi se pare normal: păi, acolo sînt toate cîrciumile deschise non-stop.

Mare greşeală a făcut Hitler că a vrut să ocupe rafinăriile. Prima oară trebuie să cucereşti distileriile. 

Mendeleev – Mai tare decît Medvedev. Ăsta conduce Rusia nici nu mai ştiu de cînd. Mi-a­duc aminte că aveam tabloul lui în laboratorul de chimie.

Regele Mihai – Niciodată n-o să-i iert pe ruşi pentru ce i-au făcut. Păi, cum să-l laşi să fugă din ţară cu trenul plin de tablouri al lui Carol al II-lea? 

Ţarul Nicolae II – Un laş şi-un trădător care s-a lăsat împuşcat de bolşevici, dar acum are măcar demnitatea de a nu veni să-şi ceară drepturile. 

Romancierii ruşi – Foarte slabi. Şi-au dat seama şi românii de asta. Tot am văzut vorbindu-se la televizor de idiotul de Dostoievski.

Lacul lebedelor – E ca Marea Neagră, un lac rusesc. Aş invada Rusia, dar e cu viză. Nasol, cum fac eu rost de viză la un milion de soldaţi? Că nu ne scăldăm în bani.

Rasputin – I-au dat cianură, au tras în el, l-au înjunghiat, dar n-a murit decît înecat. Cum ziceam şi eu, apa te omoară. 

Căţeluşa Laika – Ai dracu’ ruşi, cum le-o fi dat prin minte metoda asta? Cînd eram primar m-am gîndit şi eu să trimit toţi maidanezii în Cosmos. 

Ruleta rusească – Ai doar o şansă din şase să te împuşti. Dacă nu reuşeşti să te împuşti, atunci cum mai adormi?

Nikita Mihalkov – Cică e un mare regizor. O fi tata lu’ blonda din filmu’ ăla mişto cu bătaie? 

Cocktail Molotov – Nu-i bun din principiu. De la amestecătură te doare capul. 

Siberia – Înainte de Spania şi Italia, e ţara unde mulţi români munceau în străinătate prin anii ’50. Dar nu pricep de ce nu trimiteau un ban acasă.

Gorbaciov – A modernizat statul. Aşa e cînd ţi se pune pata pe chelie.

Moscova – Cică nu crede în lacrimi. Mi-e teamă că acolo nu mă aleg preşedinte, dragă Stolo.

Războiul din Afganistan – Şi aici ne-au luat faţă. L-au pierdut înaintea aliaţilor noştri devotaţi. 

Invazia din Georgia – Noroc că le-au făcut faţă negrii americani, altfel trimiteam imediat trupe la graniţa cu Louisiana.

Rusoaicele – Mamă, ce blonde apetisante! Şi nici nu cer miliarde de la buget. Cu doar 50 de parai îţi poţi găsi o ministră a Dezvoltării pentru toată noaptea.

Matrioşka – Foarte simpatică. Mă amuză tare gîndul că în orice Boc se găseşte un Boc mai mic, care la rîndul lui are înăuntrul lui un Boc şi mai mic şi tot aşa, de cel puţin şase ori.

Traian Băsescu – Un rus de o rară modestie.

1 comentariu

 1. #1

  Cea mai amuzantă rubrică, o citesc mereu cu plăcere!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

 • Cine suntem, ce mai vrem

  18 februarie 2020

  „Să se știe cine suntem și ce vrem“, spunea Ion Iliescu în decembrie 1989 despre necesitatea unei comunicări cu ambasada Uniunii Sovietice. Desigur, sovieticii știau destul de bine și cine […]

 • Ludovic autorăstignit a doua oară

  11 februarie 2020

  După ce a fost bătut la școală de niște derbedei, elevul conștiincios Ludovic Orban, sfătuit de domnul diriginte, a decis să-și dea singur palme în fața clasei dacă împricinații refuză […]

 • Războaiele care ne-au prostit

  11 februarie 2020

  Cînd vine vorba despre înapoierea României, două tabere duc greul bătăliei. Una susține că sîntem ținuți pe loc de corupție. Cealaltă e de părere că sîntem victima conspirației internaționale. În […]

Cele mai citite