Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre şoferie

Zoom Fişele lui Băsescu despre şoferie

Unii spun că ar fi uşor să conduci vapoare pe mările şi oceanele lumii. Cică nici măcar nu trebuie să te muţi fictiv la Piteşti ca să obţii permisul pentru toate categoriile, de la cameră de tractor la transatlantic. Alţii, însă, cum ar fi preşedintele în exerciţiu al tuturor românilor, consideră că, din contra, e mult mai uşor să fii şofer de Duster pe drumurile desfundate ale României decît bateau ivre. Nu cre­deţi? Păcat. Omul are argumente.

Linia continuă – O risipă impardonabilă pe timp de criză. Mi-a calculat Lăzăroiu: dacă am folosi în toată ţara numai linii întrerupte, am economisii la bugetul de stat bani de încă o autostradă.

Condusul sub influenţa alcoolului – Nu înţeleg de ce se face atîta caz. Dacă poţi conduce o ţară, de ce n-ai putea conduce o amărîtă de maşină? 

Semafor – Semafor… Semafor… îmi sună cunoscut. S-ar putea să fie ăla micu’ al lu’ Bercea de l-a botezat frate-miu.

Volanul pe stînga – O reminiscenţă neplăcută a regimurilor trecute. Am mari aşteptări de la reformatorii din Ţăndărei, care au început să aducă din Marea Britanie maşinile Noii Republici, de dreapta.

Trecerea de pietoni – Una dintre cele mai spectaculoase variante pentru a scoate pensionarii din sistem. Din păcate nu-i atît de eficientă, pentru că ăia ca­re sparg pensia pe mîncare fug ca potîrnichile cînd te-aud venind.

Punctele de penalizare – O ţeapă. Am strîns 100 doar anul trecut şi, cînd m-am dus să-mi iau premiul de la Rompetrol, mi-au zis că s-a terminat promoţia. 

 Cauciucurile de iarnă – Omul gospodar îşi pune vara cauciucuri de iarnă şi iarna cauciucuri de vară…. hă-hă-hă!

Radarele – Poliţia Rutieră a fost obligată să ţină pasul cu YouTube-ul şi să ia radare care filmează. Aşa, dacă i se termină unui cetăţean bateriile la cameră tocmai cînd trecea de 180, poate oricînd să se ducă la echipaj şi să ceară înregistrarea. 

Etilotestul – Am încercat şi cu gumă de mestecat, şi cu fiola e­lectronică, şi cu plasturi cu alco­ol. Dar dacă n-ajungeam preşedintele României, n-aveam nici o şansă să mă las de suflat. 

Limita de viteză – Nu înţeleg de ce există diferenţierea asta – 130 pe autostradă şi 50-60 în localitate. Păi, drumurile din localităţi sînt mult mai bune decît autostrăzile, în primul rînd pentru că există. 

    RCA-urile – O mare încurcătură. De obicei, cînd o comit, eu îmi asum responsabilitatea şi nu plăteşte nimeni. 

Preţul benzinei – Am auzit că a crescut iar. Nu-i suficient. Cîtă vreme românii or să aibă bani de benzină ca să-şi dea foc în faţă la Cotroceni, nu-i de-ajuns de scumpă.

Semnele de circulaţie – E incredibil cît de multe poţi face doar cu degetul mijlociu. 

Autostrăzile – Retractez ce-am spus ca ministru al Transporturilor. Autostrăzile sînt foarte bune! Mi-a zis pilotul meu de elicopter că fără ele s-ar orienta mult mai greu. Mai ales dacă bea şi el ceva, ca tot omul. 

GPS-ul – De cînd s-a luat Tolontan de Ridzi nu mai citesc Gazeta Sporturilor. 

Poliţia Rutieră – Nişte disidenţi. Ăştia trăgeau lumea pe dreapta încă de pe vremea comuniştilor. 

Traian Băsescu – Un şofer de o rară modestie.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

Ultimele articole