Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre ţările UE

Zoom Fişele lui Băsescu despre ţările UE

Traian Băsescu a fost la Bruxelles, ca să rezolve problema datoriilor suverane din zona euro. În prima zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state responsabili, la consultări. A doua zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state care s-au mai putut trezi. A treia zi… Dar, de fapt, consultările n-au durat atît. Revenim: în prima zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state responsabili. Le-a spus ce trebuie să facă, iar ăştia păreau că nu înţeleg. I-a ţinut legaţi de scaune şi le-a turnat pe gît serul adevărului, cu apă tonică sau cu gheaţă, după preferinţe. Pînă cînd nu au vărsat, toţi, ceea ce aveau de vărsat, nu s-a lăsat. În final a obţinut de la ei ce voia: îşi vor modifica legile fundamentale, astfel încît să fie în pas cu reformarea statului începută în România. Dar consultările astea i-au lăsat aşa un gust amar…

Olanda – De cînd m-am certat cu ea, m-am hotărît s-o sabotez. Am renunţat la zarzavaturi olandeze şi nici flori nu mai cumpăr de la ei. Să nu uit mîine să-i trimit lui Elena un buchet imens de curul-găinii şi băşina-porcului.

Anglia – Nu-mi place că falsifică băuturile. Auzi la ei, Gin Beam! Ca să nu mai spun că cel mai tare poliţist de la ei n-are casă: Sherlock Homeless.

Norvegia – Nu e în Uniunea Europeană, dar, de dragul lu’ Elena, mie mi se pare o republică foarte interesantă.

Franţa – L-am prins pe Sarkozy într-o pauză şi i-am băgat-o iar pe aia cu „notre poule dans votre cour“. N-a rîs deloc. Cred că nu ştie engleză nici cît mine.

Finlanda – Corect cred că e Finlandia, dar nu se compară cu Absolut sau cu Stolichnaya.

Austria – După ce ne-au luat Petrom-ul şi băncile pe nimic, acum vor să-şi retragă profiturile din sucursalele româneşti. Ce bază poţi să pui pe o ţară ca Austria? Să-şi vadă mai bine de cangurii ei şi să ne lase în pace.

    

Belgia – Cică ar exista acolo un Anvers. Nu-i adevărat, dom’le! De unde mi-o fi ieşit mie vorba că aş fi colaborat cu Securitatea?

Suedia – Ce unificare monetară să facem noi cu ăştia? Cică o sticlă de ceva e 100 de euro. Uite unde duce monarhia!

Luxemburg – Ăştia sînt băieţi buni. Au angajat-o pe fii-mea.

Cehia – Au dat lumii un mare fotbalist: pe Kafka de la Real Madrid. A apărut şi la Procesul etapei.

Slovacia – Un fel de Cehia, dar cu bere mai proastă.

Italia – Cu Berlusconi era mişto. Dar cu Monti ăsta e tris­teţe mare. I-am şi zis: „De băut nu bei, cu femei nu umbli. De ce dracu’ ai mai venit la summit?“.

Estonia, Letonia şi Lituania – Eu le zic, pe scurt, Ţările Bahice. Cînd treceam cu vaporul în larg pe lîngă ele cîntam cu băieţii: „Bun e Vilnius ghiurghiuliu!“.

Polonia – Eram în capitala Wyborowa. Mi-era atît de foame că a trebuit să mănînc. Am servit nişte spaghete polonieze.

Spania – Nişte incapabili! De 2.000 de ani se luptă cu taurii şi nici pînă în ziua de azi nu i-au învins.

Portugalia – Nişte incapabili! De 500 de ani se luptă cu Spania şi n-au reuşit s-o învingă nici cu ajutorul taurilor.

Germania – Cînd o văd că aruncă cu euro în Grecia, Spania, Italia şi Portugalia, îmi vine în minte dementul de frate-miu, la botezul lui Bercea Mondialul.

2 comentarii

 1. #1

  Scuza-ma, da’ inseamna ca n-ai simtu’ umorului deloc!

 2. #2

  mortala aia cu Mark Rutte…))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • De ce începe să-mi fie mie rușine de sfînta nerușinare a altora

  19 iunie 2018

  Într-o vreme în care personajele lui Caragiale au evadat din proiect sfidînd legile metamorfozei, nu părem prea zguduiți că Mița Baston i-a luat locul lui Tipătescu, nici că Efimița nu […]

 • Klaus și uz de klaus

  19 iunie 2018

  Săptămîna trecută, un judecător al Curții Constituționale, Lăzăroiu, a fost amenințat. Sună îngrozitor, dar e exact așa cum sună. Consilierul prezidențial Tănăsescu și-a luat concediu și l-a atras în biroul […]

 • Isărescu și sclavii

  19 iunie 2018

  Când au apărut informații despre colaboratorul Manole, în presă a fost embargou ca pe vremea lui Gabriel Oprea. Există suspiciuni mai mult decât rezonabile că Mugur Isărescu, guvernatorul BNR, a […]

 • Războiul de independență se amînă

  12 iunie 2018

  Mitingul PSD, înrămat de Antena 3 și RTV, atîrnă acum pe perete, alături de mitingul #rezist, pictat, de-a lungul unui an întreg, de Digi24, Realitatea TV și HotNews. Sînt două […]

 • Dulăul cu colții pe-arginți

  12 iunie 2018

  “Bătrânii și moldovenii ne vor distruge viitorul!”, spuneau, fără fereală, antipatizanți de toate vârstele ai PSD-ului, înainte de parlamentarele din 2016. Prin urmare, pe locul 1 al listei pentru Senat […]