Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu despre ţările UE

Zoom Fişele lui Băsescu despre ţările UE

Traian Băsescu a fost la Bruxelles, ca să rezolve problema datoriilor suverane din zona euro. În prima zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state responsabili, la consultări. A doua zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state care s-au mai putut trezi. A treia zi… Dar, de fapt, consultările n-au durat atît. Revenim: în prima zi i-a strîns în jurul lui pe toţi şefii de state responsabili. Le-a spus ce trebuie să facă, iar ăştia păreau că nu înţeleg. I-a ţinut legaţi de scaune şi le-a turnat pe gît serul adevărului, cu apă tonică sau cu gheaţă, după preferinţe. Pînă cînd nu au vărsat, toţi, ceea ce aveau de vărsat, nu s-a lăsat. În final a obţinut de la ei ce voia: îşi vor modifica legile fundamentale, astfel încît să fie în pas cu reformarea statului începută în România. Dar consultările astea i-au lăsat aşa un gust amar…

Olanda – De cînd m-am certat cu ea, m-am hotărît s-o sabotez. Am renunţat la zarzavaturi olandeze şi nici flori nu mai cumpăr de la ei. Să nu uit mîine să-i trimit lui Elena un buchet imens de curul-găinii şi băşina-porcului.

Anglia – Nu-mi place că falsifică băuturile. Auzi la ei, Gin Beam! Ca să nu mai spun că cel mai tare poliţist de la ei n-are casă: Sherlock Homeless.

Norvegia – Nu e în Uniunea Europeană, dar, de dragul lu’ Elena, mie mi se pare o republică foarte interesantă.

Franţa – L-am prins pe Sarkozy într-o pauză şi i-am băgat-o iar pe aia cu „notre poule dans votre cour“. N-a rîs deloc. Cred că nu ştie engleză nici cît mine.

Finlanda – Corect cred că e Finlandia, dar nu se compară cu Absolut sau cu Stolichnaya.

Austria – După ce ne-au luat Petrom-ul şi băncile pe nimic, acum vor să-şi retragă profiturile din sucursalele româneşti. Ce bază poţi să pui pe o ţară ca Austria? Să-şi vadă mai bine de cangurii ei şi să ne lase în pace.

    

Belgia – Cică ar exista acolo un Anvers. Nu-i adevărat, dom’le! De unde mi-o fi ieşit mie vorba că aş fi colaborat cu Securitatea?

Suedia – Ce unificare monetară să facem noi cu ăştia? Cică o sticlă de ceva e 100 de euro. Uite unde duce monarhia!

Luxemburg – Ăştia sînt băieţi buni. Au angajat-o pe fii-mea.

Cehia – Au dat lumii un mare fotbalist: pe Kafka de la Real Madrid. A apărut şi la Procesul etapei.

Slovacia – Un fel de Cehia, dar cu bere mai proastă.

Italia – Cu Berlusconi era mişto. Dar cu Monti ăsta e tris­teţe mare. I-am şi zis: „De băut nu bei, cu femei nu umbli. De ce dracu’ ai mai venit la summit?“.

Estonia, Letonia şi Lituania – Eu le zic, pe scurt, Ţările Bahice. Cînd treceam cu vaporul în larg pe lîngă ele cîntam cu băieţii: „Bun e Vilnius ghiurghiuliu!“.

Polonia – Eram în capitala Wyborowa. Mi-era atît de foame că a trebuit să mănînc. Am servit nişte spaghete polonieze.

Spania – Nişte incapabili! De 2.000 de ani se luptă cu taurii şi nici pînă în ziua de azi nu i-au învins.

Portugalia – Nişte incapabili! De 500 de ani se luptă cu Spania şi n-au reuşit s-o învingă nici cu ajutorul taurilor.

Germania – Cînd o văd că aruncă cu euro în Grecia, Spania, Italia şi Portugalia, îmi vine în minte dementul de frate-miu, la botezul lui Bercea Mondialul.

2 comentarii

 1. #1

  Scuza-ma, da’ inseamna ca n-ai simtu’ umorului deloc!

 2. #2

  mortala aia cu Mark Rutte…))

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]