Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu din Istoria românilor

Zoom Fişele lui Băsescu din Istoria românilor

E cunoscut că Traian Băsescu, în tinereţe, stătea în biblioteci pînă striga bibliotecara „Ultima comandă de carte“. Nu am găsit hărţile după care a învăţat Traian Băsescu Geografie şi a pus la cale reorganizarea teritorială, dar sîntem în posesia fişelor de lectură după Istoria Românilor. 

Etnogeneza poporului român – Un căcat, nu mă duc la oră.

Burebista – A ars viile. Bine că n-a dat foc arborilor de whiskey.

Decebal – A delapidat fondurile romane de preaderare la Imperiu, chestie după care plătim şi acum. Prost administrator, nu a investit în infrastructură. În vremea lui s-a construit doar un pod. A încercat să se opereze singur de tiroidă şi a murit. 

Mircea cel Bătrîn – Ce de căcat şi istoria asta, e pe porecle. Oare mie cum or să-mi zică?… Traian cel Modernizator?…

Vlad Ţepeş – Asta da execuţie silită! Nu ca la mine, care stau după curu’ lu’ Blejnar şi cîte două zile. (Mai are dreptate şi Vadim ăsta, oricît de dobitoc ar fi: Unde eşti tu, Ţepeş Doamne!)

Ştefan cel Mare – O piticanie. Ai fi jurat că-i bun de premier, da’ la ce citesc despre el, clar era mai bun de preşedinte. 

Fraţii Buzeşti – Să trăieşti :)))))))))). 

Mihai Viteazul – Mi-a plăcut foarte mult în Nea Mărin miliardar. (Ce pisică mişto are ăsta în cap!)

Cantemir – Din ce mi-au zis mie consilierii, nu-i nimic rău în a fi chel. Aşa că nu înţeleg de ce umbla cu peruca aia penibilă. Totuşi, a făcut şi ceva bun cînd a dat-o pe manele.

Domniile fanariote – Primii politicieni flexibili, deschişi la dialog, cu care chiar se putea negocia. L-au inspirat peste ani pe un intelectual de-al meu să scrie Levantul. Un plus pentru eleganţa vestimentară afişată discret.

Bălcescu – La Revoluţia din ’89 s-a aliat cu Dictatorul Ceauşescu, atunci cînd acesta a oferit pensionarilor bancnote de 100 de lei cu chipul său.

Brâncoveanu – A rămas în istorie, pe bună dreptate, ca nume de staţie de metrou. 

Cuza – A avut nevoie de două parlamente ca să ajungă preşedinte, în Moldova şi în Ţara Românească. A naţionalizat averile bisericeşti, inclusiv cramele mănăstireşti, lucru pe care nu pot să i-l iert.

Kogălniceanu – Un prim-ministru care şi-a depăşit cu mult atribuţiunile unui premier ascultător, permiţîndu-şi să elibereze ţigăncile împuţite. Are, totuşi, meritul de a nu fi eliberat şi găozarii. (n.b. P-asta tre’ s-o dau ca pe-o părere personală.)

Carol I – Ar fi putut fi un mare rege, dar nu era român, ci german, popor pe care l-a trădat atunci cînd a intrat în primul război mondial în fruntea românilor. Un trădător, un laş.

Brătienii (toţi) – Nişte nepotişti care au nenorocit ţara lovind în singurul partid responsabil, Ţărăniştii.

Ţărăniştii – Nişte boşorogi expiraţi care s-au opus, contrar interesului naţional, reformelor atît de necesare modernizării României promovate de Brătieni.

Zelea Codreanu – Băiat bun, păcat că nu i-a reuşit proiectul de legionalizare a ţării. 

Grigore Ureche – Tonomat.

Ion Antonescu – Cum sînt unii rataţi!… L-a cunoscut pe Hitler şi n-a înţeles nimic. (Păcat – s-o dau ca părere personală.)

Regele Mihai I – Un băiat cu o educaţie sănătoasă. Bun mecanic! Dacă ar fi ştiut şi-o brumă de tinichigerie şi ospătărie, nu mai era obligat să-şi vîndă Rembrandt-urile ca să aibă din ce trăi. 

Petru Groza (doctor) – 021/224.78.84, doar între orele 9 şi 17, la cabinet.

Venirea comuniştilor la putere – M-a ajutat în carieră la fel de mult ca şi plecarea lor. Altfel, merită condamnaţi.

Ceauşescu – Marele lui ghinion istoric a fost acela că în vremurile sale nu era democraţie. Altfel n-ar mai fost considerat un dictator odios.

Realizări: A construit vila mea din Neptun; a lansat la apă cea mai mare flotă comercială de la Marea Neagră (foarte, foarte greu de vîndut); şi făcut toate acestea în aşa fel încît să-mi permită mie condamnarea comuniştilor în Parlament.

Eşecuri: a avut prea multă încredere în Elena (deci mare atenţie!!!)

Revoluţia din ’89 – M-a prins cu 60 de mii de dolari. Dacă mai întîrzia un an, îi dublam, în p… mea.

Traian Băsescu – Un om de o rară modestie.

2 comentarii

 1. #1

  etnogeneza poporului roman, Cantemir si Ceausescu is geniale.

 2. #2

  au blocat ACADEMIA CATAVENCU

  http://e-catavencu.ro/

  voi mai puteti pune online vechile materiale ale AC?

  sa le fie rusine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Poate fi un orbete președinte de țară?

  20 august 2019

  Klaus Iohannis a pierdut ocazia de-a juca o scenetă biblică pe țărmul Mării Negre fiindcă, dacă s-ar fi aplecat asupra soldățelului american leșinat și l-ar fi cărat în brațele-i vînjoase […]

 • Președintele armatei moarte

  20 august 2019

  Marți, 20 august, peluza Casei Albe va duce iar povara președintelui Iohannis. Sînt fire de iarbă care au avut norocul să geamă sub pantofii unui Macron, unui Netanyahu, unei Merkel […]

 • Politiciene disperate

  20 august 2019

  Ne îndreptăm, cu pași mari, spre momentul în care va fi aproape obligatoriu ca politica să fie condusă de către femei. Dintr-un domeniu eminamente patriarhal, politica tinde să devină tărâmul […]

 • “Întîmplări din irealitatea imediată”

  13 august 2019

  Aflînd că pușcăriile românești sînt mari producătoare de scriitori bine furajați, o editură newyorkeză i-a făcut domnului Gheorghe Dincă o ofertă de nerefuzat pentru publicarea unui bestseller memorialistic cu titlul […]

 • Planul Marshall pentru săraci

  13 august 2019

  America și Occidentul european trag fără chef de o căsnicie obosită, împovărată de ani și de plictiseală. Duși sînt anii logodnei, cînd generalul Marshall a descălecat la Paris din spinarea […]