Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fişele lui Băsescu din Istoria românilor

Zoom Fişele lui Băsescu din Istoria românilor

E cunoscut că Traian Băsescu, în tinereţe, stătea în biblioteci pînă striga bibliotecara „Ultima comandă de carte“. Nu am găsit hărţile după care a învăţat Traian Băsescu Geografie şi a pus la cale reorganizarea teritorială, dar sîntem în posesia fişelor de lectură după Istoria Românilor. 

Etnogeneza poporului român – Un căcat, nu mă duc la oră.

Burebista – A ars viile. Bine că n-a dat foc arborilor de whiskey.

Decebal – A delapidat fondurile romane de preaderare la Imperiu, chestie după care plătim şi acum. Prost administrator, nu a investit în infrastructură. În vremea lui s-a construit doar un pod. A încercat să se opereze singur de tiroidă şi a murit. 

Mircea cel Bătrîn – Ce de căcat şi istoria asta, e pe porecle. Oare mie cum or să-mi zică?… Traian cel Modernizator?…

Vlad Ţepeş – Asta da execuţie silită! Nu ca la mine, care stau după curu’ lu’ Blejnar şi cîte două zile. (Mai are dreptate şi Vadim ăsta, oricît de dobitoc ar fi: Unde eşti tu, Ţepeş Doamne!)

Ştefan cel Mare – O piticanie. Ai fi jurat că-i bun de premier, da’ la ce citesc despre el, clar era mai bun de preşedinte. 

Fraţii Buzeşti – Să trăieşti :)))))))))). 

Mihai Viteazul – Mi-a plăcut foarte mult în Nea Mărin miliardar. (Ce pisică mişto are ăsta în cap!)

Cantemir – Din ce mi-au zis mie consilierii, nu-i nimic rău în a fi chel. Aşa că nu înţeleg de ce umbla cu peruca aia penibilă. Totuşi, a făcut şi ceva bun cînd a dat-o pe manele.

Domniile fanariote – Primii politicieni flexibili, deschişi la dialog, cu care chiar se putea negocia. L-au inspirat peste ani pe un intelectual de-al meu să scrie Levantul. Un plus pentru eleganţa vestimentară afişată discret.

Bălcescu – La Revoluţia din ’89 s-a aliat cu Dictatorul Ceauşescu, atunci cînd acesta a oferit pensionarilor bancnote de 100 de lei cu chipul său.

Brâncoveanu – A rămas în istorie, pe bună dreptate, ca nume de staţie de metrou. 

Cuza – A avut nevoie de două parlamente ca să ajungă preşedinte, în Moldova şi în Ţara Românească. A naţionalizat averile bisericeşti, inclusiv cramele mănăstireşti, lucru pe care nu pot să i-l iert.

Kogălniceanu – Un prim-ministru care şi-a depăşit cu mult atribuţiunile unui premier ascultător, permiţîndu-şi să elibereze ţigăncile împuţite. Are, totuşi, meritul de a nu fi eliberat şi găozarii. (n.b. P-asta tre’ s-o dau ca pe-o părere personală.)

Carol I – Ar fi putut fi un mare rege, dar nu era român, ci german, popor pe care l-a trădat atunci cînd a intrat în primul război mondial în fruntea românilor. Un trădător, un laş.

Brătienii (toţi) – Nişte nepotişti care au nenorocit ţara lovind în singurul partid responsabil, Ţărăniştii.

Ţărăniştii – Nişte boşorogi expiraţi care s-au opus, contrar interesului naţional, reformelor atît de necesare modernizării României promovate de Brătieni.

Zelea Codreanu – Băiat bun, păcat că nu i-a reuşit proiectul de legionalizare a ţării. 

Grigore Ureche – Tonomat.

Ion Antonescu – Cum sînt unii rataţi!… L-a cunoscut pe Hitler şi n-a înţeles nimic. (Păcat – s-o dau ca părere personală.)

Regele Mihai I – Un băiat cu o educaţie sănătoasă. Bun mecanic! Dacă ar fi ştiut şi-o brumă de tinichigerie şi ospătărie, nu mai era obligat să-şi vîndă Rembrandt-urile ca să aibă din ce trăi. 

Petru Groza (doctor) – 021/224.78.84, doar între orele 9 şi 17, la cabinet.

Venirea comuniştilor la putere – M-a ajutat în carieră la fel de mult ca şi plecarea lor. Altfel, merită condamnaţi.

Ceauşescu – Marele lui ghinion istoric a fost acela că în vremurile sale nu era democraţie. Altfel n-ar mai fost considerat un dictator odios.

Realizări: A construit vila mea din Neptun; a lansat la apă cea mai mare flotă comercială de la Marea Neagră (foarte, foarte greu de vîndut); şi făcut toate acestea în aşa fel încît să-mi permită mie condamnarea comuniştilor în Parlament.

Eşecuri: a avut prea multă încredere în Elena (deci mare atenţie!!!)

Revoluţia din ’89 – M-a prins cu 60 de mii de dolari. Dacă mai întîrzia un an, îi dublam, în p… mea.

Traian Băsescu – Un om de o rară modestie.

2 comentarii

 1. #1

  etnogeneza poporului roman, Cantemir si Ceausescu is geniale.

 2. #2

  au blocat ACADEMIA CATAVENCU

  http://e-catavencu.ro/

  voi mai puteti pune online vechile materiale ale AC?

  sa le fie rusine!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]

 • Încă puțină cenzură, că nu dați de la voi

  30 iunie 2020

  De ani de zile, Facebook, cel puțin, acționează arbitrar și nejustificat într-un demers constant de amuțire a vocilor care nu respectă comoditatea politică. Dar nu este de ajuns, se pare, […]

 • Plai cu boi

  23 iunie 2020

  Cînd dăm și noi orbește în gropi, apelăm la postumele buruienoase ale tutorelui nostru suprem, Mihai Eminescu, la micile bijuterii fără perdea, comise cu autoironie prin hîrtoapele existenței sale năprasnice: […]

 • Păcănele mii și stele făclii

  23 iunie 2020

  E mare urgență să fie ajutate două ramuri economice, zice Guvernul: HoReCa și păcănelele. HoReCa apare în pozele cu premierul și cu președintele. Are cînd chipul măsliniu al libanezului Murad, […]