Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Florea de la sectorul 5 îi mai dă afaceristei preferate vreo 26 de milioane de euro

Zoom Florea de la sectorul 5 îi mai dă afaceristei preferate vreo 26 de milioane de euro

Toată lumea știe că, dintre toate sectoarele Bucureștiului, sectorul 5 e cel mai jucăuș. Motiv pentru care se și investește atît de intens în locurile de joacă. Și, fix potriveală, Primăria sectorului 5 are și o firmă prin care să poată sifona niște sume super-babane. SC Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, firma Primăriei lui Daniel Florea, tocmai a plătit 127,4 milioane de lei pentru niște amenajări de parcuri și spații de joacă. Mda, ați citit bine: 26,5 milioane de euro pentru parcuri și locuri de joacă. Acum, la așa bănet, normal că sesiunea de cumpărături a fost organizată serios, cu împărțit pe loturi și licitație, și tot ce trebuie. Un prim lot, în valoare de 58,6 milioane de lei, a fost cîștigat de SC Star Pro Center Intl SRL, în timp ce lotul 2 a fost cîștigat tot de SC Star Pro Center Intl SRL, pentru doar 68,8 milioane de lei, ambele licitații avînd doar doi participanți.

Acum, ceea ce trebuie spus despre contractele astea este că firma, minunata Star Pro Center Intl SRL, este un client fidel al administrației sectorului 5. De altfel, despre izolări de blocuri și diverse contracte cu dedicație am mai scris noi aici, iar despre cum s-a infiltrat compania asta în bugetul sectorului au mai tot scris Libertatea și Tolontan. Firma este controlată de o doamnă pe nume Nicoleta Diaconescu care, din ce zic cei de la Libertatea, în urmă cu cîțiva ani se ocupa cu racolări de gagici pentru videochat. Pînă anul trecut, cînd a început să intre la produs banii Primăriei cu Star Pro, Nicoleta Diaconescu mai producea, tot de la Daniel Florea, și cu o altă firmă, Marcus Serv Pro. De altfel, firma asta, care acum niște ani nu avea nici angajați – și care nu avea angajați nici în perioada în care rula contracte cu Primăria sectorului 5 – încasează zeci peste zeci de milioane de euro din bugetul administrat de Florea. Că, deh, cum ziceam, sectorul 5 e un sector jucăuș. Iar acest cuplu, Daniel Florea – Nicoleta Diaconescu, joacă în picioare bugetul cum vor ei.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale