Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fotbalistul român e o maşină ieftină de spălat bani

Zoom Fotbalistul român e o maşină ieftină de spălat bani

 ► Săptămîna trecută, cu ocazia discuţiilor aprinse de cazul insolvenţei Rapidului, Dumitru Dragomir a scăpat printre dinţi o pupăză care – zbrrr! – a fîlfîit ce-a fîlfîit, apoi s-a aşezat pe-o dugheană: „România este singura ţară din lume în care se plăteşte TVA pe jucătorul vîndut; fotbalistul e tratat ca o marfă – ca un sac cu cartofi, ca o maşină de spălat“. Gura păcătosului adevăr grăieşte: da, nea Mitică, fotbalistul român a fost mereu o maşină de spălat. Bani. De-aia au ajuns acum aproape toate cluburile cu un picior în faliment. Cine nu crede să studieze mai atent „Dosarul Transferurilor“.

 ► După egalul de la Copenhaga de joi seară în urma căruia Steaua s-a calificat în faza următoare a Europa League, în loc să-şi vadă de antrenorat, Laurenţiu Reghecampf s-a apucat să ţină isonul aberaţiilor de pe contul de FB al lui Meme (care, apropo, continuă să dea cu bîta-n baltă pe tema numărului de puncte obţinute în grupele cupelor europene de o echipă românească, deşi ar trebui să iasă din fotbal, cum a promis acum vreo doi ani), certîndu-i pe toţi „frustraţii care au comentat răutăcios“ prestaţiile Stelei. Din interiorul dictaturii lui Jiji, aşa se văd lucrurile: toată lumea trebuie să aplaude şi să aducă numai laude şi prinos de recunoştinţă, ca pe vremea lui „Cine nu e cu noi e împotriva noastră“.

 ► Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat vineri, în ultima zi de campanie electorală, că a încheiat un acord cu Marian Iancu, fostul patron al lui Poli, prin care acesta cedează gratuit autorităţilor locale palmaresul, culorile şi numele echipei. Care echipă? Aia care a fost exclusă în vară din toate competiţiile FRF, aia care a fuzionat cu AS Recaş ca să joace în liga a doua sau aia a suporterilor, care evoluează prin noroaiele campionatului judeţean? Probabil cea a funcţionarilor Primăriei, pentru că, logic, de bun-simţ şi legal ar fi ca palmaresul, culorile şi numele să moară odată cu echipa, nu să fie moştenite ca o şandrama de la bunica.

Publicat în Cațavencii, nr. 49, 12-18 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint