Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Fraiereala care nu ne enervează

Zoom Fraiereala care nu ne enervează

În timp ce poporul stă cu farul anticorupției în ochi, ca o căprioară surprinsă de mașină în mijlocul drumului, banii circulă, profiturile cresc, iar asta se întâmplă undeva atât de sus, că ne-ar trebui un expert economist altoit cu un alpinist ca să ne spună și nouă despre ce e vorba.

Iată, bani furați de la bunul contribuabil, cum ne place să zicem: „În cadrul investigaţiei, declanşată în septembrie 2015, Consiliul Concurenţei a constatat că AEM SA, Energobit SA, Elster Rometrics SRL, Landis+Gyr AG şi Ecro SRL au participat la o înţelegere pentru împărţirea unor licitaţii publice organizate de operatorii reţelelor de distribuţie a energiei electrice, cum sunt EON, ENEL, CEZ. Companiile au stabilit modul în care urmau să participe la licitaţii, astfel încât să nu se suprapună şi fiecare dintre participanţi să câştige contracte de furnizare de echipamente cu eforturi minime”.

S-au dat amenzi în valoare de 73,1 milioane de euro, amenzi care vor fi plătite cu atâta seninătate încât ne vom da seama imediat că aceste ciordeli sunt doar unele dintre ciordeli.

Controlul nu spune nimic despre partide, despre politicieni, așa că nimeni nu se inflamează. E o furăciune care nu ne interesează, așadar.

Și una de pe la alții, tot așa, de început de an: “Ştim că unii dintre voi consideraţi că Apple v-a dezamăgit. Ne cerem scuze! Au existat foarte multe neînţelegeri cu privire la acest subiect şi dorim să le clarificăm şi să vă informăm despre unele modificări pe care le adoptăm”.

Așa sună parte din comunicatul Apple prin care încearcă să ne spună că și-a fraierit cumpărătorii cu miliarde de dolari. Mai exact, telefoanele iPhone 6, iPhone 6s, iPhone SE şi iPhone 7 mergeau mai încet după o perioadă, lucru care se întâmpla printr-o programare a bateriei. Vorbim de același Apple care trebuia să returneze Irlandei 13 miliarde de euro pentru că a avut tratament preferențial pe piața irlandeză.

Să avem un an bun!

 

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  Cumpar iPhone 5 🙂

 2. #2

  Metoda e veche! Măcar de ar investiga cineva vreodată morişca licitațiilor de licențe de sisteme de operare şi aplicații, cutiuțe pentru “rețelistică”, imprimante si alte mărunțişuri IT, care au drenat incet incet dar sigur zeci de miliarde de coco. Plus sisteme de comunicații şmechere plătite de câteva ori valoarea reală… Dar nu se vrea, ne limităm la mărunțişuri, lămpi în ochii proştilor.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

romania100
Editoriale
 • Dacă…

  17 iulie 2018

  Dacă în locul mahmurilor șefi de stat care pritocesc soarta lumii s-ar fi întîlnit la Helsinki căpitanii echipelor de fotbal ce-au pompat bucurie, vreme de trei săptămîni, pe străzile globului […]

 • Pușcăria ca poliție politică

  17 iulie 2018

  Un document scos de Băsescu din vechea lui arhivă neagră arată felul în care inculpaților li se anulează șansa unui proces corect. Asta se face “în conformitate cu dispozițiile articolului […]

 • Nea Delirache

  17 iulie 2018

  Au dat-o jos pe Kövesi, pedestrimea pesedistă voia să plece la casele ei, când s-a auzit Liviu Dragnea: Nuuu, mai stați, lupta abia acum începe! Mai repede depistezi așchii de […]

 • Cum a reușit Klaus Iohannis să despartă calul de porumbel

  10 iulie 2018

  După ce s-a jucat o lună de zile de-a Petrarca, domnul Iohannis a scos-o pe Laura din cărți, spulberînd mitul iubirii eterne. Nu i-a fost foarte greu pentru că acolo […]

 • 11 ani cu revocare

  10 iulie 2018

  “…indiferent cît de atacați am fost, indiferent cît de umiliți am fost în fața societății, în fața familiilor noastre, tîrîți în noroi, fără posibilitatea de a ne apăra…”, zice Kövesi […]