Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Frauda prin SMS se întâmplă tot mai des

Zoom Frauda prin SMS se întâmplă tot mai des

Pe 9 decembrie 2012, echipa de campanie a candidatului USL Cornelia Negruţ, din colegiul Sighetu Marmaţiei, a trimis un SMS către aproximativ 7.500 de cetăţeni ai municipiului, semnat în fals cu numele Nicolae Iuga, unul dintre contracandidaţii acesteia, din partea PP-DD. În pretinsul mesaj care i-a fost atribuit, Nicolae Iuga declara că se retrage din cursa electorală şi îşi îndemna susţinătorii să voteze cu candidaţii USL, dintre care prima avantajată era Cornelia Negruţ.

Pentru mânărie s-au utilizat doar trei laptop-uri care transmiteau, în paralel, mesaje de pe două cartele reîncărcabile, cu numerele de telefon 0762.807.930 şi 0757. 876.008. Starostele operaţiunii de intoxicare şi manipulare a fost chiar primarul municipiului, Ovidiu Nemeş, iar BEJ Maramureş, care a fost înştiinţat în timp real, a emis decizia nr. 74/09.12.2012, prin care aducea la cunoştinţa publică faptul că mesajul este un fals. Un printscreen al contului de Face­book al lui Ovidiu Nemeş demon­strează implicarea directă în mânărie a primarului. Alegătorul Ioan Pop îi cere primarului să nu îi mai trimită mesaje toxice prin care i se sugerează cu cine să voteze, pentru că va face plângere la Poliţie, iar primarul Ovidiu Nemeş îi cere cetăţeanului Pop să îi comunice numărul de telefon, pentru a fi scos din baza de date, şi îşi cere scuze pentru deranj. Or, în limbaj freudian şi penal, gestul presupune recunoaşterea de către Ovidiu Ne­meş a faptului că el este autorul şi coordonatorul operaţiunii, cum, de altfel, tot el a coordonat şi activiştii care-şi mobilizau la vot, telefonic, concetăţenii, precum şi echipele speciale motorizate, care transportau cu maşinile votanţii olecuţă mai comozi. Norocul primarului din Sighetu Marmaţiei e că s-a sem­nat la tip pactul de la Cotroceni, aşa că procurorii se concentrează acum mai mult pe alegerea şefilor lor decât pe pelerinaje cu Biblia în mână prin localităţile patriei.

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint