Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gaura din gazon

Zoom Gaura din gazon

► „Românul care a inventat TOTUL în fotbal şi are o avere de 50.000.000 de euro :). Îl recunoşti din poza asta?“ (sport.ro, 11 octombrie). Smile-ul din titlu denotă un strop de ironie pe care nu sînt foarte sigur că o sesizează şi Nea Mircea. În fine. Publicaţia online citează un fragmenţel din volumul autobiografic Mirajul gazonului, prin care Mircea Lucescu îşi justifică originile umile, care rezultă clar atît din poză, cît şi din faptul că mingea e rotundă: „Nu cunosc fotbalist care să fi pornit dintr-o casă cu living room şi şezlonguri. Brazilienii, neîntrecuţii, au pornit din favelas. Lipsurile din copilărie sînt prima şcoală a unui jucător de fotbal“.

Verdict: IL LUCE PER SEMPRE!

Ca să nu trăiţi cu o impresie greşită despre fotbal şi copilărie: ştiu cel puţin un fotbalist brazilian care nu provine din favela, ci dintr-un cartier de vile cu living room-uri nesimţite. Numele lui: Ricardo Izecson dos Santos Leite (pe scurt, Kaka, neîntrecut în 2007, cînd a primit Balonul de Aur). Din familii aproximativ burgheze, cu venituri semnificativ peste medie (dacă nu cumva peste media lui Nea Mircea), au plecat la antrenamente şi Paolo Maldini, Luis Figo, Frank Lampard, Gianluca Vialli, Andrea Pirlo, Mauro Zarate, Gerard Pi­qué, Juan Sebastián Verón, Jamie Redknapp şi, nu întîmplător ultimul pe lista de faţă, Ciprian Marica. Pe undeva, e curios că Mircea Lucescu, genial şi inventator cum îl ştim, n-a avut timpul fizic să revoluţioneze şi alte domenii în afară de fotbal. Cine ştie, poate că, dacă se străduia puţin în copilărie, inventa şi sărăcia. Fără de care n-ar fi putut exista Messi, desigur.

► Din cîte-am înţeles, Angelina Jolie se poate duce la culcare. Aflată în Los Angeles, unde o arde like a lady c-un chinez cu nume de cîntăreaţă (sau, mă scuzaţi, de fofoloancă, în argoul american), fosta nevastă a lui Irinel Columbeanu e pe cale să cucerească definitiv Statele Unite. „Monica Gabor, în drum spre celebritate. Cătălin Botezatu: «Am văzut o divă pe covorul roşu, sute de cameramani şi fotografi se îngrămădeau să-i ia un interviu. Se îmbracă numai de la Dior»“ (cancan.ro, 12 octombrie).

Verdict: PINK, WHEN I TURN OUT THE LIGHT

N-am nici un motiv să pun la îndoială dezvăluirile lui Botezatu – un tip fascinant şi credibil, care a făcut sex cu sute (poate chiar mii, dacă fac un calcul sumar) de femei splendide. Dacă Bote zice că Monica e divă îl cred. Dacă Bote precizează că, mai nou, cameramanii şi fotografii iau interviuri, iar îl cred (poate nu sînt eu la curent cu faptul că-n America s-au desfiinţat reporterii). Dacă Botezatu se va trezi mîine să dezvăluie că Al Pacino i-a cerut un autograf Monicăi Gabor pe covorul roşu, voi conchide că da, dom’le: dincolo de fascinaţia naturală a omului pentru girafe, bătrînul Al are toate motivele să se pună bine cu partenera unui mo­gul al energizantelor. Dar, orice mi-ar spune Bote, nu cred că Monica poartă numai Dior. Asta pentru că, în mod evident, Dior-ul e prea banal pentru logodnica sau soţia sau the pink-ul domnului Pink. Nu. Monica pare exact genul de divă care se-mbracă doar de la Botezatu.
 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint