Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Generalii cu şorţuleţ şi mistrie ai matrozului zbanghiu

Zoom Generalii cu şorţuleţ şi mistrie ai matrozului zbanghiu

Lumea îl ştie pe Gabriel Oprea doar ca general cu patru stele făcut la apelul de seară al matrozului de la Cotroceni, doar ca ministru al Apărării şi candidat în colegiul 3 Bucureşti pentru un mandat de senator, nu şi ca mason. Unii spun că ascensiunea lui Găbiţă în ierarhia militară n-a mai putut fi oprită tocmai din motive şi cauze masonice, dar honni soit qui mal y pense.

Adevăratul motiv al ascensiunii sale este viteza cu care a trecut de la PSD la UNPR, satelitul căzut de pe orbită al PDL. Ce surprinde la acest fin de bogdaproste şi cumătru de daiboj este uşurinţa cu care îşi hipnotizează auditoriul, pentru a se vedea cu sacii în căruţă. Într-un banner uriaş, spânzurat în intersecţii, te somează electoral, alături de celălalt general de arşice şi bambilici, Neculai Onţanu, că „Aduce resurse“. O fi Gabriel Oprea adevăratul Gabriel Resources şi noi n-am ştiut? – aceasta-i întrebarea. Alt general cotrocean este Eugen Gheorghe, fost Mare Prim Supraveghetor al Marii Loji Naţionale din România. Agramat şi impostor, Gheorghe a fost trecut în rezervă cu gradul de plutonier-major în 1993, pentru ca în octombrie 2009 să fie avansat la gradul de general de brigadă în rezervă, de către preşedintele Băsescu. Motivul? Eroismul cu care a evadat din garnizoana PSD pentru a se înregimenta în cea a PDL, pe care l-a slujit dinn funcţia de consilier la Primăria sectorului 6, fiind avansat vicepreşedinte al organizaţiei PDL sector 6. Un alt mason, general de brigadă în rezervă făcut pe merite politice, este Bartolomeu Săvoiu, pentru meritul de a fi coordonat campania electorală a lui Băsescu, în Franţa, în 2004. Fost lucrător în comerţul exterior, adică pe moşia DIE, Săvoiu a emigrat în Hexagon cu puţină vreme înainte de revoluţie, de unde şi suspiciunea că a fost trimis cu misie. Interesul naţional să fie cu domniile voastre, oriunde v-aţi afla, domnilor, chiar dacă aţi ajunge într-o zi să înfundaţi puşcăria.

Publicat în Cațavencii, nr. 48, 5-11 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint