Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Generalul Coldea de rahat de ambasadorul Franței

Zoom Generalul Coldea de rahat de ambasadorul Franței

Generalul Florian Coldea decorat Cavaler al Ordinului Național al Meritului de către ambasadorul Franței în România. Când o altă țară îți decorează un general de la Serviciile tale Secrete e ca și cum pe nevastă-ta ar decora-o ceilalți bărbați din bloc pentru merite deosebite.

Din 2005, de când e capul SRI – căci Maior sau Hellvig nu pot fi considerați mai mult decât niște chipie amuzante – Coldea a asistat la epoca marilor defrișări ilegale, la jaful făcut cu Legea Retrocedărilor, la corupția prin care Alina Bica a fost numită șefă la Combaterea Crimei Organizate și la marile tunuri date de guvernele Băsescu. A lăsat în urmă aceste epoci doar ca să închidă ochii la mozolul pe bani dintre fratele șefului statului român și clanurile de interlopi. Sub ochii săi s-a desfășurat și transportul de bani de la Microsoft, iar băieții deștepți din energie au profitat de căutătura sa pierdută. În linii mari acesta este bilanțul celor 10 ani de Florian Coldea.

În linii ceva mai mici, putem aminti: este generalul SRI în mandatul căruia presa a fost mai îmbâcsită ca niciodată de acoperiți, iar infiltrații din politică au fost recompensați cu funcții.

În spațiul public a avut apariții răvășitoare. A ieșit de la Comisia parlamentară de control a SRI clipocind din gene, dându-și ochii peste cap și rotind din cap ca un guguștiuc rămas cu boaba de porumb în gâtlej. Leagă două propoziții doar dacă are niște sârmă la el.

Pe acest general s-a găsit Ambasada Franței să-l decoreze pentru totul și pentru mai nimic: “Ordinul Național al Meritului își propune să stimuleze energiile individuale, să reunească aspirațiile și să recompenseze inovația și implicarea în răspândirea valorilor susținute de Franța. Acest ordin are o triplă vocație: să reflecte dinamismului societății, să ofere un exemplu și să recunoască diversitatea”.

Decorația oferită de Francois Saint-Paul, ambasadorul Franței, este o decorație oferită în același timp generalului Alin Bica, generalului Robert Turcescu, generalului Elena Udrea și multor soldați anonimi căzuți la datorie în acești ani sub povara grea a sacilor de bani din spinare.

8 comentarii

 1. #1

  Prietene, înțelegi din lumea din jurul tău zero. Articolul scris de tine e mai îmbâcsit de tâmpenii decât presa despre care vorbești. Iar despre activitatea serviciilor, nu știi nimic. Mai citește.

 2. #2

  Tare.
  Ciprian nu esti facut sa citesti astfel de articole.
  Heheh.

 3. #3

  Prietene nu te lăsa.
  Nu contează ce zic alții.
  E un serviciu făcut societății sa tragi semnalul de alarmă.
  Acoperiți sînt peste tot. Și printre comentatori.

 4. #4

  O, Ciprian, spune-ne şi nouă câte ceva despre activitatea serviciilor, te rugăm!
  Cu cititul, noi aştia care intrăm pe-aici, ne descurcăm mai greu, nu prea ştim carte.
  Mie, de pildă, îmi citeşte cu voce tare un vecin poliţist, om cu studii, nu ca mine.

 5. #5

  In traducere libera, asta se cheama agent dublu. Iar ca o comparatie, in Mossad (un serviciu public din Israel, care face si el ce poate), corespondentul lui Coldea – i se stie doar numele,iar la fata doar cativa stiu cum arata.

 6. #6

  Excelent articol !!! S”merite”are destule…enumerate in articol…sintem pe “drumul bun”!!!!

 7. #7

  Cum se poate sa luati peste picior un om coordonat de ditai’ generalul in izmene, prea cinstitul doctor Oprea…. chiar nu dati 2 lei pe interesul national, ce sa mai zic de o valiza doldora de “ieuro”…

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Tulpina din grădina Maicii Domnului

  2 martie 2021

  Motto: Într-o grădină, sub o tulpină, zării un virus ca o lumină. Să-l rup se strică, să-l las mi-e frică, că vine altul și ni-l ridică. A trebuit să treacă […]

 • America ungarului cenușiu

  2 martie 2021

  Puține țări de pe planeta Pămînt egalează România în devotamentul arătat Americii. Parteneriatul strategic pe care, altminteri, SUA îl are cu multe națiuni a atins la noi standarde evanghelice și […]

 • Nepriceputul cu patalama

  2 martie 2021

  Cu 15 zile înainte de a se împlini 165 de ani de la dezrobirea romilor în Țara Românească (166 de ani de la dezrobirea lor în Moldova), Curtea de Apel […]

 • O moarte simbolică

  23 februarie 2021

  Înainte de a se fi măritat cu aprigul bărbătuș Vijulie, femeia cu barbă Stelian Tănase nu părea a ști să dea în bobi și a citi în zațul cafelei, ca […]

 • A venit și vremea arătării diplomelor

  23 februarie 2021

  În toate campaniile, PNL și USR-PLUS s-au dat mai școliți ca proștii de la PSD. Au lăsat mereu să se înțeleagă că ei sînt legitimați de cunoștințe dobîndite în universități […]