Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ghinion

Zoom Ghinion

Trebuie să fie o profeție de-a lui Nostradamus care să vorbească despre deschiderea porților Iadului și despre cum apar de-acolo suflete corupte care vor să candideze. Și chiar dacă nu există, iei la întâmplare o profeție de-a lui Nostradamus și o să vezi că vorbește despre asta și despre orice altceva.

Marian Munteanu, George Pădure, Piedone, Vanghelie și, acum, Băsescu, băgându-și capul pe ușă… Iar la Băsescu, se știe, e ca la dihor: dacă-i intră capul, va intra tot. Se trag unul pe altul din canalizările unui București pe care ei l-au distrus. Între Codruța și Colectiv s-a tras o sfoară. Ea ar fi trebuit să taie în două ca pe-o mămăligă destinul României.

Ghionion. Fiecare dintre ei își joacă șansa cu ochii la sondaje. Oamenii să hotărască, zic ei.

E ceva de înțeles din partea unora care niciodată nu au făcut altceva decât să-i fraierească pe oameni. Poate mai merge o dată.

Lucrurile sunt însă mai complicate la PNL. Însă doar în aparență.

Marian Munteanu nu a început acum. El era pe-aici când Băsescu își exterioriza rasismul, homofobia și ura rasială, era pe-aici și în 2012, pe Arena Națională, când zeci de mii de oameni veniți din toată țara învățau de la USL despre mândria de a fi român. Deși nimeni nu spusese că nu ar fi OK să te mândrești cu asta.

Marian Munteanu era pe-aici și când BOR înțelegea să apară public doar pe teme de “Mândru că fac o familie cu o persoană de sex opus” și “Mândru că dau bani să se facă ceva mare și simbolic, ceva care să arate cât de mândri suntem că facem ceva mare și simbolic”.

PNL, în inepția lui, nu a făcut decât să mizeze pe un cal.

Când partidele aleg un candidat, el trebuie să se priceapă la un singur lucru: la câștigarea alegerilor. Idei, viziune, administrație, ideologie?… Astea se îmbracă dup-aia, se angajează niște băieți care scriu niște chestii pe foi, iar calul ales să concureze învață rahaturile alea. Ce naiba, orice idiot știe să spună că vrea binele tuturor.

Alte lucruri contează când se alege un candidat. În primul rând, să nu fi violat un copil. Iar dacă a făcut-o, să nu existe filmări.

Se știe că alegătorii, în preajma alegerilor, devin foarte exigenți etic. Așa că tot ce contează este nu ce are el de spus, ci, în principal, ce au adversarii de spus despre el.

Pentru liberali, în momentul ăsta, Marian Munteanu nu este un extremist, un legionar sau mai știu eu ce. Nu, ci doar un mare ghinion: cum naiba nu s-au gândit că poate fi atacat cu “prostiile astea”?

E absurd de amuzant să vezi cine-l acuză din partea dreptei pe Marian Munteanu: Monica Macovei, Cristian Preda, alți intelectuali trepăduși care erau de serviciu când înflorea ura socială, când tăierile de salarii erau puse pe seama lenei acestui popor care nu-și merita liderii, când mahalaua ineptă ar fi făcut mai bine să-și dea demisia din istorie.

PNL, pur și simplu, a avut ghinion. Cine ar fi crezut că oamenii au tolerat atâtea porcării, au trecut nepăsători pe lângă ele, iar acum fac atâta caz pentru un bun creștin care cândva, în tinerețe, s-a împiedicat și a căzut în straie legionare?

1 comentariu

 1. #1

  Si ce sa faca un bun crestin? Sa se roage sa fie astupate gropile din asfalt?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]

 • Ieșirea din rând a Dichisitului

  28 iulie 2020

  Rareș Bogdan credea, nu cu multă vreme în urmă, că PNL se învârte în jurul prețioasei sale persoane așa cum flaorea-soarelui se orientează după astrul zilei, iar muștele roiesc în […]

 • Nelu Pușcărie

  21 iulie 2020

  Starul de televiziune Nelu Tătaru s-a înduioșat de sine însuși și a lăcrimat în timpul unui interviu, amintindu-și cum îi dădea bunicuța lapte cu caimac cînd era de-o șchioapă. De […]

 • Unde-s pistoalele, unde-s spitalele?

  21 iulie 2020

  Pandemia, pe care doctorul Streinu-Cercel ne-o înfățișa în aprilie ca pe un dromader, s-a dovedit a fi, iată, o cămilă cu două cocoașe. Potrivit OMS, a treia cocoașă e așteptată […]