Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gigi Becali (epidemiolog): „Cine moare, moare! Cine trăiește, la muncă și la fotbal.”

Zoom Gigi Becali (epidemiolog): „Cine moare, moare! Cine trăiește, la muncă și la fotbal.”

Gen Loto pornosport

Rică Răducanu (mare prosopar): „Aș vrea să mai fiu și eu în prosop, dar numai Marica e. El e băiat tînăr. Și mie mi s-au întîmplat de-astea. Toată lumea a jucat în deplasare la un moment dat. Acum aș mai vrea eu să joc. Dar vă spun ceva, e mai bine să joci lîngă familie și prieteni decît în străini.” (PRO TV, 2 mai)

Cu tot respectul pentru marele Rică Răducanu, era puțin probabil să mai fie și altcineva în prosopul ăla. Adică era un prosop destul de mic, era destul de ciudat să apară și Marica, și Rică Răducanu amîndoi în același prosop.

 

Gen Boala la oaie

Gigi Becali (epidemiolog): „Pe mine nu m-a interesat corona. Nu am purtat mască, nu am ținut cont de distanțarea socială. Am făcut testul de două ori pentru familia mea. Gata, nu mai contează. Ce să mai facem acum? Ne închidem în casă? Nu mai muncim? Nu mai mîncăm? Cine moare, moare! Cine trăiește, la muncă și la fotbal.” (Spynews, 11 mai)

Chiar speram că fotbalul nu va fi obligatoriu pentru supraviețuitori, dar dacă zice domnul Becali, cel pe care nu-l interesează virusul, dar și-a testat familia de două ori, înseamnă că așa trebuie să fie.

 

Gen Vulpița, cînd n-ajunge la Viorel, zice că sînt struguri

Florin Salam (valoare națională):„Avem și noi un mesaj artistic, dacă vreți. Ne uităm la băiatul ăla, Viorel, și la Vulpița, cum ar fi Brad Pitt și cu Angelina Jolie, gen, ca idee. Le-aș da cîteva mii de euro ca să nu mai stea.” (Spynews, 10 mai)

Dacă, dintr-un motiv oarecare, vă întrebați în ce stadiu a mai ajuns cancerul audiovizual numit „Vulpița și Viorel”, ei bine, aflați că e în faza în care pînă și maneliștii s-au cam săturat, mai ales că maneliștii sînt chiar tipi spălăței, cu vaste preocupări culturale.

 

Gen Dramatica limbii române

Connect-R (intelectual de mare clasă):„Mă fascinează tare treaba asta cu profesorii de gramatică de pe Internet. Ce căcat aveți în cap, bă triștilor! Dacă vă pune omul o foaie mare albă imaculată, mult alb, și e acolo în colț un punct negru, o să ziceți «Bă, am văzut un punct negru». (…) Atît de triști sînteți, atît de depresivi și de închiși și de încuiați. Ăștia sînteți. N-ai ce să faci.” (Instagram, 7 mai)

Sîntem destul de siguri că și Shakespeare a avut o ieșire asemănătoare pe Instagram împotriva celor care făceau mișto de el că e semianalfabet. Pe de altă parte, Shakespeare a scris numai chestii mediocre care nu se pot compara cu o capodoperă precum „Eu vara nu dorm”, deci mai dă-l încolo de cocalar trist și depresiv, închis cu guler-evantai la gît.

 

Gen Catarană deschisă

Adina Alberts (medic și soție):„Viorel Cataramă a ales să privească pandemia de SARS-CoV-2 ca pe o amenințare asupra economiei. Și vrea să dovedească tuturor că are dreptate supunîndu-se unui experiment riscant.(…) Determinarea lui de a demonstra că poporul român nu merită să primească «marea foamete» cu brațele deschise l-a făcut să ia această decizie. Cu sufletul îndoit, îi admir acest simț al dreptății.” (Libertatea, 6 mai)

Nu știu ce-am făcut ca să merităm, ca popor, un erou vînzător de mobilă ca Viorel Cataramă, dar orice am fi făcut, poate ne asigurăm că nu mai repetăm aceeași greșeală. Un singur Viorel Cataramă e de ajuns, poate chiar prea mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Poliția nu știe să cînte la Pian

  11 august 2020

  Pe cît de fioroși s-au repezit asupra unui biet om al străzii, împodobindu-l cu cătușe și la mîini, și la picioare, pînă și-a dat duhul în ghearele lor, pe atît […]

 • Și școala mai ucide, nu-i așa?

  11 august 2020

  Profesorul Iohannis a ținut lecția de aritmetică singur, fără să împartă oxigenul cu cineva, fără ca umbra vreunui muritor să-i strice suficiența.Voia să dea doar el veștile bune, și așa […]

 • Orban descrescătorul

  11 august 2020

  Luni, Ludovic Orban ne-a anunțat că domnia-i propie și guvernul înțelept condus de către acest geniu al șprițurilor târzii au reușit să oprească creșterea numărului de infectări. „Am reușit să […]

 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]