Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gigi Becali (pacientul 0-0 la pauză): “Noi mergem la biserică și nu ținem cont de guvernanții necredincioși care spun erezii”

Zoom Gigi Becali (pacientul 0-0 la pauză): “Noi mergem la biserică și nu ținem cont de guvernanții necredincioși care spun erezii”

Gen Sînge-n oaie

Gigi Becali (pacientul 0-0 la pauză): “Țineți minte ce vă spun. O să vedeți că virusul ăsta, în toate țările în care se face Sfînta Liturghie, în țările ortodoxe, nu va fi puternic. Așa va fi în țările ortodoxe, Bulgaria, România, Cipru, Rusia, Serbia. (…) Noi mergem la biserică și nu ținem cont de guvernanții necredincioși care spun erezii. Bă, dacă în biserică sînt o sută de oameni care au coronavirus și se împărtășesc, mă duc și eu și mă împărtășesc cu lingurița lor. (…) Nu vine boala, nu are ce căuta boala aici.” (Digisport, 8 martie)

Dacă e să analizăm toate datele, în cine ai mai multă încredere că o să învingă coronavirusul: în niște medici amărîți sau în omul care n-a reușit să bată nici măcar Academica Clinceni sau Chindia Tîrgoviște? Aveți dreptate: în medici e răspunsul corect.

 

Gen Prima chimie a țării

Ilie Năstase (flăcău): “Cînd să ies din sediul CC era o femeie cu batic pe cap (n.r. – Elena Ceaușescu), stătea, așa, rezemată de un perete. «Măi, flăcău, unde te grăbești așa? Ia vino să vorbim puțin!» «Sărut mîna, doamnă!» Eu îi răspund că am avion spre Barcelona. «Uite, s-au auzit zvonuri că ai vîndut meciul americanilor. Dar noi nu credem așa ceva. Tu du-te liniștit, că n-o să-ți facă nimeni nimic».” (GSP, 3 martie)

Marele merit al lui Ilie Năstase a fost că a știut mereu cum să gestioneze dictatoarele vulgare și obsedate de imagine. Nici măcar nu trebuie să ne întoarcem la Elena Ceaușescu, e de ajuns să ne uităm la căsnicia lui cu Brigitte Năstase.

 

Gen Omul sau găina

Dan Capatos (om cu lipici la găini): “Soarta lui George Burcea mă interesează aşa cum mă interesează soarta găinilor lui tata pe care nu are cum să le mai taie.” (Viva!, 6 martie)

Pare că afirmația asta pasiv-agresivă ascunde mai multă durere decît lasă să se vadă. Să fie oare adevărat că și găinile familiei Capatos au fost prinse conducînd pe cocaină?

 

Gen Diamantlîc

Brigitte Pastramă (glumeață): “În fiecare an în lume sînt tăiate trei miliarde de flori pentru 8 Martie. Protejaţi planeta, domnilor! Cumpăraţi diamante!” (Spynews, 6 martie)

Ceea ce Brigitte Pastramă probabil nu știe este că diamantele sînt doar niște bucăți glorificate de cărbune supuse la temperaturi și presiuni extreme. Astfel, un glumeț cel puțin la fel de mare ca ea ar fi tentat să-i dăruiască o bucată de cărbune și să-i spună: „Na diamantul! Tot ce trebuie să faci acum e să-l încălzești și să te așezi cu fundul pe el”.

 

Gen Da, mamă, sînt beatitudine

Margherita din Clejani (sănătoasă): “Sînt foarte bine, sînt sănătoasă, plină de entuziasm. Sînt foarte bine, pot să spun că sînt chiar Wow, într-o stare de beatitudine.” (Spynews, 5 martie)

Nici nu trebuie să mergem foarte departe ca să comentăm citatul ăsta. E de-ajuns să deschidem Biblia și să citim partea cu “Fericiți cei săraci cu duhul, căci a lor va fi beatitudinea cerurilor. Wow!”.

 

Gen Cu sufletul în rai

Loredana Chivu (pelerină la mormîntul lui Arsenie Boca): “Cînd genunchii ating pămîntul, inima atinge cerul! Doamne ajută la toată lumea!” (Evz, 19 februarie)

Sîntem siguri că dacă părintele Arsenie Boca ar fi văzut credința Loredanei i-ar fi adresat cîteva vorbe înțelepte. De exemplu: “Nu zice nimeni să n-atingi pămîntul cu genunchii, fiica mea, dar mai și ridică-te”.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]