Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Gitenstein, liberalii şi ARD-elenii

Zoom Gitenstein, liberalii şi ARD-elenii

La sfârşitul mandatului (şi taman în toiul campaniei electorale), ambasadorul SUA la Bucureşti s-a gândit probabil că n-ar strica să-l ajute un pic pe unul dintre candidaţii pentru un fotoliu senatorial. Nu, nu e un ARD-ist, cum v-aţi aştepta, ci coşcogeamite liberalul, fost pesedist, cum şade bine omului cu principii. Pe numele lui Marin Burlea, liberalul cu pricina e director aproape veşnic al Spitalului de Copii din Iaşi şi, în această calitate, l-a primit cu gura până la urechi, bucuros de pleaşca electorală, pe ditamai ambasadorul Gitenstein, venit cu o donaţie la spitalul cu pricina.

Invitat la ceremonie la ora 10, primarul pesedist Nichita s-a trezit că a rămas pe dinafara spitalului, împreună cu prefectul, deoarece festivitatea începuse, misterios, la ora 9,30, fără ca nimeni să-i anunţe pe cei doi pesedişti. După vizita la spital, ambasadorul SUA a stat de vor­bă vreo oră cu şeful CJ Iaşi, liberalul Cristian Adomniţei, în biroul acestuia, deşi nu liberalismul de Bahlui e grija care-l macină. Schema pare alta. Adomniţei nu e „crinist“ şi nici fenechist, ci tăricenist, pe filiera junetului liberal condus cîndva de Bogdan Olteanu. Aflat în relaţii reci cu şefii liberali şi din ce în ce mai tensionate cu primarul pesedist de Iaşi, fostul ministru e o altă verigă ce poate fi plantată, cu ajutor american, în lanţul de iubire aredisto-penelist, atât de dorit de Băse, Blaga & co.

Speculaţii? Poate, dar după plecarea ambasadorului, Adomniţei a anunţat că la Iaşi vine General Electric. Poate ca să facă un nou PNL-AT?

Publicat în Cațavencii, nr. 47, 28 noiembrie – 4 decembrie 2012

1 comentariu

  1. #1

    ARD e cal mort. Mai degraba , si-a indeplinit meseria de lobby-ist .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint