Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Grigore Cartianu și-a însușit fraudulos identitatea de ziarist

Zoom Grigore Cartianu și-a însușit fraudulos identitatea de ziarist

 
 ► Grigore Cartianu, scriitor şi jurnalist, sau, cum îi place lui, écrivain et directeur, e din ce în ce mai aproape de momentul în care, la nervi, vreun coleg de studio îl va trimite, fie şi temporar, să abereze printre îngeri. Săptămâna trecută, tot amuşinând pe lângă cenuşa lui Sergiu Nicolaescu şi încercând să-şi promoveze fie teoriile despre revoluţie, fie atitudinea radical pro-băsistă, Cartianu a spus că jegurile care au huiduit în faţa crematoriului sunt exact cei care au ieşit în Piaţa Universităţii la începutul anului trecut să-i huiduie pe Băsescu şi Boc. Deşi incredibila declaraţie a fost produsă în studioul Răitaru TV, se pare că în televiziunea respectivă mai dăinuie ceva decenţă, rămasă de cine ştie când, căci nimeni nu i-a dat respectivului dosul de palmă binemeritat. Totuşi, oricât de jos s-ar coborî unii producători TV în alegerea invitaţilor, nu există scuze pentru a-i înghesui în aceeaşi pubelă şi pe Vadim, şi pe Becali, şi pe Cartianu, mai ales iarna, când gunoierii se mişcă ceva mai greu.

► Televiziunea de ştiri şi propagandă B1 (cealaltă televiziune de ştiri şi propagandă, cum ar veni) se află într-un doliu prelungit. Culmea, nu pentru că s-ar fi stins din viaţă Sergiu Nicolaescu, ci pentru că acţionarii deplâng dispariţia dintre ei a doi finanţatori importanţi: Niro şi Alin Petrache. Nu, nu e cazul să scoateţi batistele şi să ştergeţi şuvoaiele de lacrimi provocate de stingerea prematură a respectivilor, căci ei n-au dispărut cu totul, ci doar s-au transformat. În sponsori ai Realităţii TV, televiziune care a avut grijă ca înainte de alegeri să nu se transforme, în ciuda problemelor financiare, în tribună a României Drepte. Era viaţa grea şi înainte, căci au şi banii negri limitele lor, dar acum B1 TV gâfâie din ce în ce mai tare. Deja maestrul costisitor Ion Cristoiu a fost tăiat de la apariţiile zilnice şi de la plata acestora şi se pare că nici alţii nu se simt prea bine, comunicându-se conducerii postului că celor trei co-preşedinţi ai USL nu le prea place să simtă în nări miros de Tăpălagă atunci când vin să li se dedice, live, osanale.

► Dacă acum câteva luni se zvonea că Sebastian Ghiţă a preluat OTV şi PP-DD, la pachet, în cadrul unei tranzacţii a cărei logică nu o putea explica nimeni, se dovedeşte acum că ştirea a fost complet falsă. De fapt, Sebastian Ghiţă nu a făcut decât să preia de la OTV stilul şi forma, folosind fondurile pentru a-şi premia oamenii care au reuşit să transforme Răitaru TV în primul canal pe piaţa din ce în ce mai aglomerată a canalelor TV.

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

2 comentarii

  1. #1

    Ca…ca…carrrtiaaanu, respecta indicatiile exegetului Sever Voinescu Cotoi, care nu demult ii certa pe romani ca nu stiu sa fie „suficient de basescieni”, lansand involuntar…basescianismul stiintific. Cartianu ar fi trebuit sa fie comentator in direct al meciurilor din Liga 1 tinand cont de „fluenta” sa in discurs. Unii spun ca acesta s-a nascut cu trei limbi. Cu o limba…gangureste romana, cu una engleza si cu una il lauda pe Basescu. Stahanovist, baiatul, nu gluma.

  2. #2

    De ce nu rotiti poza aia cu 180 grade, ca sa se poata citi titlul cartii?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Ultimele articole
Editoriale
bijuterii argint