Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Guvernul lui, viitorul lui, democrația lui

Zoom Guvernul lui, viitorul lui, democrația lui

Iohannis s-a întors mândru după negocierile de la Uniunea Europeană.

Și nu doar pentru bani – dă-i dracului de 80 de miliarde, că am făcut praf mai mulți bani la viața noastră –, ci pentru proiectul european.

Oo, da, pentru că asta înseamnă Uniunea Europeană, dragi contacți: UE înseamnă #Solidaritate, UE înseamnă #Dialog, UE înseamnă #Împreună.

Impresionat domnul președinte, i se vedea o picătură de ulei în colțul ochiului. Însă odată venit acasă ne-a spus: „Planul pentru fondurile europene pe șapte ani este aproape finalizat“.

Adică vorbim de planul făcut de el cu un guvern fără majoritate în Parlament, un guvern votat de multe lături traseiste, un guvern care pute a securism și dacă ți-a dispărut mirosul ca lu’ Esca. Un plan pe șapte ani făcut cu Orban, cu Grindă, cu Violeta Alexandru sau cu oameni de la Cotroceni, cine știe.

Ideea e că planul pe șapte ani pentru România îl face președintele undeva, cu cineva, nu știm cu cine, apoi se aplică. Nu se votează, nu se discută, absolut nimic.

De ce acest plan pe șapte ani ar fi și al unui guvern care nu e PNL, de peste, să zicem, doi ani de zile? Sau chiar din toamnă.

De ce și l-ar asuma și altcineva decât Iohannis și acei băieți care l-au făcut și pe care nu-i știm?

De ce nu și-ar băga picioarele în el de plan un alt guvern, din moment ce nu și l-a însușit prin nimic?

Ne place s-o ardem cu solidaritate, dialog, împreună la selfie-uri de la Bruxelles, apoi, acasă, ne închidem într-o debara cu trei oameni și o jumătate de creier și facem viitorul.

Hei, dar Barna, USR-PLUS, Dacian Cioloș, unde sunt ei? E tăcere, liniște, pace, adie democrația cum adia Dumnezeu la începuturi pe deasupra apelor întunecate.

Amuzant este că acum vom facem alegeri. Pentru ce?

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

 1. #1

  De plictiseala.. si sa vada ce/cum/cine sare la cap.. ce e inca i risipa majora de lei, pe langa rachete, masti.. .

 2. #2

  Ce intrebare-i asta: care 80 mld.? Uite-le colea:
  “Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție în care amenință că nu va aproba acordul şefilor de stat şi de guvern din ţările UE privind bugetul multianual al blocului comunitar dacă acesta nu va fi „îmbunătăţit”. Parlamentul critică în special diminuarea sumelor alocate unor anumite domenii.

  Legislativul european trebuie să se pronunţe până la sfârşitul anului asupra cadrului financiar multianual al UE pentru perioada 2021-2027. În rezoluţia adoptată joi cu 465 de voturi pentru, 150 împotrivă şi 67 de abţineri, eurodeputaţii „contestă” bugetul în „forma sa actuală” şi avertizează că Parlamentul European „este pregătit să refuze să-şi dea aprobarea (…) până când va fi găsit un acord satisfăcător”, scrie Agerpres, care preia AFP.
  Craciunul pare un termen optimist!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]

Cele mai citite