Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Hei, Ponta, leave the Ghițălău!

Zoom Hei, Ponta, leave the Ghițălău!

Totul a început cînd deputatul Victor Viorel s-a rățoit la prim-ministrul Ponta. Și cu sufletul în raiul hipsterilor, și cu sula-n minele de la Roșia Montană, premierul a trebuit apoi să scoată din laboratoarele partidului și ale serviciilor tot arsenalul de măscărici ca să dreagă lacul de cianuri și de sudoare care i-a îmbrobonat mandatul.

Primul care a apărut, fără nas roșu și perucă de clovn cîrlionțată, cum ar fi cerut-o protocolul circului de stat, a fost însuși Ponta. A scos din mină, de urechi, 33 de mineri, altfel victime ale șomajului și sărăciei dispuse să pozeze în iepuri pentru jobenul tînărului iluzionist.

A venit rîndul lui Mirel Palada. Să fiu sincer, nu l-am văzut bine, dar cu o marjă de eroare de +/- 10% cred că el a fost. Numit de doar două săptămîni consilier de stat pentru strategii guvernamentale – altele decît prostiile alea pe care le-a debitat USL în campanie și care, după cum știți, a trebuit să fie abandonate –, Palada, suplinind atît de bine de multe ori și rolul lui Țociu, a realizat (rețineți, în două săptămîni) o strategie: Ce va face Guvernul Ponta cu banii de pe aur.

Și ca să nu pară ceva făcut pe genunchi, cu care să se scoată ochii celor din Piață care nu vor locuri de muncă pentru țărișoara asta, Palada a umplut două pagini (să se consemneze, onorată instanță, do-uă pa-gini!) în care se arată cum vor fi cheltuiți patru miliarde de euro. Deci două miliarde pe pagină. O concentrație mai mare de profesionalism nu se poate întîlni decît probabil în lucrarea de doctorat semnată de Ponta. Ce voiau Palada și USL să facă cu banii în alea două pagini? Pfui: 165 de kilometri de autostradă, vor fi modernizate 40 de spitale municipale, 400 de grădinițe, 300 de școli, 15 cămine studențești și 110 azile de bătrîni.

N-are rost să mai vorbim de impostură, minciună și manipulare.

Ba are! Pentru că acest document de două pagini de la Cancelaria prim-ministrului a ajuns în presă în urma unei investigații a postului RTV. Să ne înțelegem: Guvernul ținea la secret pentru români acest document prin care urma să le facă, nu-i așa, atîta bine. Însă nu le-a mers, strategia lor de bună guvernare a fost dată în vileag. Hai, măi, Ghiță, măi!

N-are rost să mai vorbim de Ghiță, de prietenie, de contracte, de concedii.

Ba are! Păi, cum credeți că a apărut la RTV această "dezvăluire"? Vorba lui Băse, e pe Google: "Ce a blocat Antonescu: patru miliarde de euro din proiectul Roșia Montană pentru sănătate, transport și educație". Of, Ghiță, mai transparent ca rochia de mireasă a Biancăi Drăgușanu.

După turul ăsta de forță, au fost lăsați să iasă în față mutălăii și bîlbîiții. Primul care și-a pus numele și funcția preș în fața mersului șleampăt al guvernării a fost Mihăiță Calimente, șeful Comisiei SIE din Parlament. După audierea lui Theodor Meleșcanu, director SIE, pe tema Roșia Montană, Mihăiță, care a absentat special de la grădiniță pentru asta, a dat și un interviu. În interviu spune cum George Soros este în spatele manifestanților de la Universitate. De fapt, numai asta spune, dar de foarte-foarte multe ori, deși, întrebată dacă s-a vorbit despre asta la audieri, mintea sa a trebuit să conchidă nerușinată: "În mod explicit, nu am primit asemenea informații pentru că, fiind vorba de ONG-uri care își desfășoară activitatea în România, ele nu fac obiectul SIE. Dar este clar că finanțările care au venit din afara țării au ajuns la foarte multe din aceste ONG-uri și chiar și în presa din România se arată că ele sînt finanțate de domnul George Soros". Mihăiță, vezi, băiatule, că te caută educatoarea disperată!

Al doilea bîlbîit care s-a urcat să alerge ca hamsterul în roată a fost George Maior, ditamai directorul SRI, om de cultură și scriitor de nulități. Într-o declarație de presă în care tăcerile au dat dovadă de mult mai multă elocință decît sereistul nostru, s-au desprins totuși următoarele: "Structuri eco-anarhiste au vrut să deturneze protestele privind Roșia Montană". Cu alte cuvinte, omul ăsta scurge de la buget sute de milioane de euro ca să ne spună că niște tineri au strigat ceva "eco" și ceva "anarhist" în Piață. Aa, a pus în față "structuri" ca să o ardă instituțional subversiv.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Peisaj cu tractor românesc trăgînd cu lanțul de Coloana Infinitului

  23 aprilie 2024

  Scuip sînge ca Bălcescu și nu sînt în Sicilia, să-mi scurm în cimitirul săracilor culcuș. Goniți-mă cu pietre să întregesc familia celor cu țara-n traistă, de sila voastră duși. Cînd […]

 • Nebunii care se visează președinți

  22 aprilie 2024

  Gafa cu desemnarea lui Cîrstoiu pentru Primăria Capitalei va avea consecințe la celelalte alegeri. Împreună și separat, PSD și PNL vor pierde voturi, vor fi obligate să-și schimbe tactici, oameni […]

 • Monologul unui telefon cu fise, rămas fără certificat de revoluționar

  16 aprilie 2024

  Prea mult sictir, prea multă operetă și un exces nebun de figuranți, a mai rămas puțină Julietă și un profesor de-ngropat talanți, și-o urmă de Romeo în culise descoperită de-un […]

 • Adio, Army

  15 aprilie 2024

  Cînd aliatul Rusiei atacă Israelul și se pregătește să complice și mai mult socotelile de securitate ale lumii civilizate, te întrebi iar, a suta oară, unde sînt banii armatei române. […]

 • Invitație la nuntă

  9 aprilie 2024

  Nimeni nu-i simte îngerului lipsa (mecanic de-ntreținere în cer). Veniți să reparați Apocalipsa, că dă Natura în marșarier! Cel care-a scris că veacul ăsta jalnic va fi religios ori de […]

 • Generalii lui Piedone

  8 aprilie 2024

  De cînd Piedone a devenit preferatul sondajelor, o armată de scarabei politici a început să fojgăie pe lîngă el ca împrejurul unui tomberon. Voiculescu i-a organizat o lansare fastuoasă la […]

bijuterii argint