Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Iar titlul corect este: "Incredibil! O actriţă din România se închină unui pulovăr de caşmir!"

Zoom Iar titlul corect este: "Incredibil! O actriţă din România se închină unui pulovăr de caşmir!"

► Cu doar o zi înainte de Ziua Naţională, Libertatea ne informa în ce ţară trăim: „DEZVĂLUIRE INCREDIBILĂ a unei actriţe din România: «NU CRED ÎN DUMNEZEU»“.

Verdict: PIEI, SATANA!

Într-adevăr, e incredibil ce tupeu neortodox are Dorotheea Petre (Ryna, Cum mi-am petrecut sfîrşitul lumii), căci exact despre ea este vorba în spiritualul articol. Şi cum îndrăzneşte ea să facă pipi împotriva vîntului, de vreme ce, se ştie, absolut toate actriţele din lume cred în Dumnezeu, chiar şi Meryl Streep, care a jucat rolul principal în Diavolul se îmbracă de la Prada. Citind mai departe, ne lămurim că metafizica Dorotheei e chiar mai scandaloasă de-atît, de vreme ce a actriţa a mărturisit că e budistă şi a precizat: „Nu cred în Dumnezeu. Cred doar în puterea caşmirului“. Practic, aici a greşit Libertatea. Titlul corect era „INCREDIBIL! O actriţă din România SE ÎNCHINĂ UNUI PULOVĂR de caşmir“. Sau, ceva mai profund, „STRIGĂTOR LA CER! O actriţă din România e convinsă că EXISTĂ CAŞMIR DINCOLO DE MOARTE“.
 

► Pare destul de clar că româncele au luat-o, la nivel naţional, complet razna. Nu e foarte clar de ce, dar aş miza că e ceva în legătură cu faptul că nici muierile nu mai iau atîta omor casnic cum luau pe vremuri. „Gafă monumentală marca Anda Adam. A cîntat de Ziua Naţională cu o haină cu steagul Marii Britanii“ (cancan.ro, 2 decembrie). S-a întîmplat la Vîlcea, aparent în fieful naţionalismului vestimentar românesc.

Verdict: FOAIE VERDE AND STUFF

Practic, e greu de înţeles cum a îndrăznit Anda Adam să urce pe scenă, de Ziua României, fără ciupag, catrinţă, fustîc, opreg, ie, cojoc, basma, fotă, brîu şi opinci. Plus un cojocel din lînă de oaie, în caz că la Vîlcea bătea vîjgălăul, şi o furcă de tors lîna, ca să aibă din ce să le-mpletească dansatoarelor nişte ciorăpei alb-negru. Groşciori, aşa, să se asorteze cu versurile piesei „Pan­da madam“.

 

► Deunăzi, tabloizii de la Click! s-au trezit cu noaptea-n cap, ca să zic aşa, decişi să pună, încă o dată, punctul pe „i“: „Cătălin Botezatu iubeşte o femeie măritată. «Îmi doresc ca persoana pe care o iubesc să fie lîngă mine»“ (Click!, 2 decembrie).

Verdict: ŞI MARMOTA ÎNVELEA CIOCOLATA ÎN STANIOL

Sincer, şi eu îmi doresc acelaşi lucru. În fond, Bote a fost cam bolnăvior în ultima vreme şi nu i-ar strica o femeie măritată care să-i facă supiţă, să-i dea cu măturica prin sufragerie şi să-i pună ventuze, ori de cîte ori există pericolul unui infarct.

Publicat în Cațavencii, nr. 48, 5-11 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint