Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În atenția domnului Crin Antonescu, o istorioară

Zoom În atenția domnului Crin Antonescu, o istorioară

Înainte să ajungă viceprezidențiabil la PNL, prim-vicepreședintele PDL Mihai Stănișoară a fost ministru al Apărării în Guvernul Boc Unu, ăla rezultat din alianța PSD cu Băsescu. Să tot fi fost pe la jumătatea lui 2009, cînd l-am vizitat pe ministrul Stănișoară, după ce, cu o săptămînă înainte, îi spusesem la telefon despre ce vreau să-i vorbesc.

Era în paginile revistei noastre o anchetă despre incredibilul caz Sîrbu, directorul de atunci al Spitalului Militar Central. În mai multe episoade, ancheta dovedise, cu acte și mărturii, nu numai impostura acestui dentist fals, ci și abuzurile sale comise asupra unor medici de indiscutabilă greutate științifică. Omul teroriza aproape fizic personalul, tradiția și patrimoniul imobiliar al SMC, desfășurînd cu tupeu, la vedere, operațiuni paramilitare de fals, uz de fals și fals intelectual. Teoria noastră era că acest Sîrbu era ținut în brațe de generalii fostului regim, adică ai regimului Tăriceanu, și speram că, odată în posesia dovezilor țipătoare, noul regim îl va rezolva pe impostor. Mihai Stănișoară avea pe atunci imaginea unui tînăr locotenent din garda nouă a PDL, un tehnocrat pus pe soluții rapide și clare. Pe dracu'! Stănișoară m-a ascultat oarecum impasibil, lăsîndu-și sprîncenele să se arcuiască a interes doar atunci cînd am pomenit de șpaga pe care o împarte Sîrbu protectorilor săi. După care mi-a zis "Vă sun eu" și nu m-a mai sunat – iată, se fac de atunci patru ani. Între timp, Sîrbu și-a văzut liniștit de combinațiile lui, ceea ce arată, laolaltă cu altele, că ministrul Stănișoară n-a ridicat acele sprîncene chiar pe gratis.

Publicat în Cațavencii 10(88) 2013

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint