Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În Dolj, "Vrei să fii parlamentar?" e o tradiţie de famiglie

Zoom În Dolj, "Vrei să fii parlamentar?" e o tradiţie de famiglie

► Zicala „Dă-i, Doamne, omului mintea de pe urmă“ se dovedeşte foarte adevărată pentru înţeleptul preşedinte al Consiliului Judeţean Dolj, vicepreşedinte al PSD, Ion Prioteasa, în aceste zile de după victoria zdrobitoare în alegeri a formaţiunii din care face parte. Dacă, în urmă cu patru ani, în timp ce era anunţată alianţa la guvernare a PDL-ului cu PSD-ul, domnul Prioteasa spunea în gura mare că Doljul va da jumătate din cabinetul de miniştri, acum a lăsat-o moale de tot, dată fiind ratarea de atunci. „Am convingerea că vocea Doljului se va auzi mai puternic în Parlament“ a fost ideea cea mai nouă pe care spus-o cu voce tare. Căci ştie bine pe ce voci se bazează. Doar cumnatul şi finul sînt acolo şi, dacă se mai unesc şi cu alţi naşi şi fini din judeţul Dolj ajunşi în Parlament, vor domina, cu siguranţă. Fără să mai vorbim de familiile şi clanurile despre care se ştie şi cele care vor urma.

► Proaspătului senator PP-DD de Dolj dr. Antonie Aurică Solomon, mare iubitor de cultură şi de muzică aleasă, nu-i va rămîne decît să cînte refrenul din celebra bucată muzicală „Aoleu! Ce să mă fac, Doamne, eu“ dacă domnul Dan, şeful suprem, va pune în practică propunerea de a tăia indemnizaţiile parlamentarilor. Căci, după cum declara la înscrierea pe listele electorale, ratarea alegerilor locale l-a adus în postura de şomer, iar bagatela de 30.000 de euro lunar, bani pe care îi încasează ca chirie de la spaţiile comerciale al căror proprietar este în Craiova, nu-i ajunge nici pe o măsea. Aşa că de-asta a trecut la muncă. Să cîştige bani pentru familie şi casă. Că viaţa e grea, iar casele şi apartamentele pe care le are au nevoie de bani ca să poată fi întreţinute. Or, în Bucureşti, după cum declara tot domnia sa în campania electorală, e greu să supravieţuieşti cu o indemnizaţie atît de mică, iar domnu’ Dan vrea s-o taie şi pe aceea. Cu siguranţă că domnul senator Solomon, cu experienţa pe care a căpătat-o ca membru a nu mai puţin de cinci partide politice, va trece şi peste acest hop şi se va aciua la sînul unui alt partid, primitor şi mai îngăduitor cu banii aleşilor. Poate chiar la UDMR. Şi de ce nu, doar aici n-a activat niciodată.

 Publicat în Cațavencii, nr. 50, 19-25 decembrie 2012

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint