Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În luptă cu încălzirea globală, deputații și-au cumpărat sisteme de climatizare

Zoom În luptă cu încălzirea globală, deputații și-au cumpărat sisteme de climatizare

Cine-a zis, dom’le, că noi nu luptăm cu încălzirea globală? Păi, uite că aleșii neamului luptă deschis cu ea, că se împotrivesc de-a dreptul schimbărilor climatice. E drept, nu pot pe tot cuprinsul planetei, sau măcar al țării, însă acolo, la ei, în Casa Poporului, nici nu mai contează dacă e iarnă, vară, furtună sau caniculă. Au rezolvat ei problema, în mod simplu, și au cumpărat niște sisteme de climatizare. Doar vreo 50 la număr, nici măcar unul de ales, ca să nu mai vorbim că secretarele trebuie să stea și ele în clima aleșilor, dacă vor să le meargă bine. Iar pe astea 50 de sisteme de climatizare, plus montaj, au plătit 488.235 de lei plus TVA, o nimica toată. Și, odată ce-au rezolvat cu clima din interiorul Casei Poporului, și-au dat seama că ei mai „muncesc“ și-n teritoriu. Sau că sistemul ăsta de climă trebuie să fie așa, cam ca Pămîntul, că nici pe globul pămîntesc nu-i cald sau rece în toate părțile în același timp, așa că au decis să cumpere și un set de climatizare mobil, pe care să-l plimbe de colo-colo, după cum cere situația. Iar pe ăsta au dat ceva mai puțin, doar 302.500 de lei plus TVA, ceea ce înseamnă că n-are opțiuni decît de vară-iarnă, poate și primăvară, dar clar fără miros de flori de cîmp. Ambele chestii au fost cumpărate pe 22 septembrie, în urma unei licitații românești, cîștigate de Astra București & Co Prod SRL, o firmă care, înainte să vîndă sisteme de climatizare, a vîndut bănci, a făcut pîine și cîte și mai cîte. Însă, mai important, firma din Voluntari, deținută de o doamnă pe nume Adriana Pandele, este una extrem de obișnuită cu banul public, avînd la activ fel și fel de contracte cu Primăria Capitalei, precum și alte administrații.

Așadar, în timp ce peste tot, în lumea civilizată, instituțiile publice reduc costuri, fac economie la consumul energetic, ai noștri viteji și-au luat sisteme de climatizare nou-nouțe, cu aproape un milion. Să fie primit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint