Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În plină criză, Cătălin Cherecheș desenează pe asfaltul din Baia Mare

Zoom În plină criză, Cătălin Cherecheș desenează pe asfaltul din Baia Mare

Bine, dezinfectăm, luăm măsuri, cumpărăm aparatură, măști și de toate, dar nu putem, dom’le, chiar așa, să oprim economia în loc. Și nici să lăsăm străzile chiar așa, nepictate, fără marcaje rutiere noi. Că, vorba aia, nu mai știu pe unde să o ia șoferii ăia care nu mai circulă pe străzi.

Anul trecut, când încă nimeni nu visa la criza asta, Primăria Baia Mare antamase vreo zece milioane de lei pentru astfel de lucrări, de ștergere și redesenare a marcajelor rutiere din oraș. Au și fost semnate trei contracte-cadru, cu două firme, Loial Impex și Anduna Servimob. Iar parte din sumele de bani au și fost distribuite deja, în cadrul unor contracte subsecvente, anul trecut. Numai că, dacă tot n-au cheltuit tot, se pare că momentul de acum e unul fix bun pentru așa o cheltuială. Și au mai dat vreo trei adiționale, două către Anduna Servimob, în valoare totală de 1,67 milioane de lei, plus o atenție de 50.000 către Loial Impex.

Firma asta, Anduna Servimob, este deținută de niște domni, pe nume Florin Marius Drăguț și Radu Bonciu. Și este, cum altfel, implicată în fel și fel de contracte care au ajuns atât prin presă, cât și pe mesele oamenilor din Justiție. De altfel, cei doi asociați au fost, de-a lungul timpului, băgați prin fel și fel de firme, cu fel și fel de alte personaje ancorate în bănetul public, cum ar fi fiul Rovanei Plumb, ca să dăm doar un exemplu. Că de-ar fi să facem un inventar cu toate, ne-ar trebui un ziar de mărimea orașului Baia Mare.

Cealaltă firmă, Loial Impex, din Suceava, este deținută de un domn pe nume Sorin Iacob. Desigur, și ea e abonată la banul public și degrabă susținătoare a oricărui partid care e la putere. Am mai scris noi și despre ei.

Și, uite așa, în timp ce țara arde, la Baia Mare niște băieți se joacă cu pensula pe asfalt, pe bani publici. Deh, priorități…

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale