Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

În Vaslui, mortul se lasă vreo trei zile, că de cele mai multe ori se trezeşte!

Zoom În Vaslui, mortul se lasă vreo trei zile, că de cele mai multe ori se trezeşte!

 ► Aho, aho! La mulţi ani! Asta vă zic vouă, dar tot asta i-a spus un domn din Zalău prietenului său din comuna sălăjeană Bo­dia, cînd l-a colindat. În loc să-i dea mere şi covrigi, prietenul i-a dat de băut, deci au consumat după datină; tot după datină s-au îmbătat, apoi s-au certat, iar ultimul lucru pe care l-a mai dat gazda a fost un cuţit, în picior, după care colindătorul a murit. Avocatul ar putea invoca legitima apărare: clientul său a fost terorizat prin privarea de somn şi i s-a cerut taxă de protecţie: „Scoală, gazdă, din pătuţ, şi ne dă un colăcuţ!“, apoi a fost şantajat: „Ne daţi ori nu de daţi?“.

 ► De sărbători, ştirile din Vaslui sînt cam previzibile: se întîmplă destul de rar ca, în perioada asta, sătenii localnici să revoluţioneze medicina sau să descopere elemente chimice inedite. Faptul că, la 16 ani, un tînăr din Găgeşti a murit după ce a băut vin la un vecin e cam banal: băiatul a venit acasă şi a leşinat, fiind băgat în pat după ce a primit de la mamă un remediu naturist, adică nişte palme. Salvarea venită în zori a constatat decesul. Ar putea fi o ştire, măcar fiindcă s-a chemat ambulanţa repede: de obicei, se lasă mortul vreo trei zile, că de cele mai multe ori se trezeşte!

 ► Între Vaslui şi Iaşi e o veche rivalitate nu doar în fotbal, poate aţi înţeles aluzia. Ieşeanul Silviu S. (24 de ani) din Roşcani a petrecut un Revelion de neuitat cu prietenul P. Ioan (25 de ani), la modul că au băut toată noaptea, şi-au urat viaţă lungă şi au spus măcar o dată „Cînd ne-o fi mai rău, aşa să ne fie!“. De Sfîntul Vasile, încercînd să-şi amintească dacă le-a fost vreodată mai rău ca a­tunci, şi-au adus aminte de o veche datorie, iar P. a scos cuţitul şi l-a tăiat pe S. Tînărul S. trăieşte. Meritul medicilor care l-au operat de urgenţă? Al urărilor de viaţă lungă? Au contribuit, cumva, copiii cu sorcova, care le-au cîntat: „Să trăiţi, să înfloriţi!“? Deocamdată, enigme…

Publicat în Cațavencii, nr. 1 (79)/2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint