Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Inamicul public numărul 1: Căpuşele cu moţ

Zoom Inamicul public numărul 1: Căpuşele cu moţ

În fine, oamenii au declarat război căpuşelor. Trebuia să se întîmple şi asta, după străvechea prigoană a lui Băsescu asupra mogulilor şi recentele ameninţări proferate de Gigi Becali la adresa neamului maidanez. Deloc paradoxal, una dintre eroinele acestei confruntări de proporţii epice dintre, practic, civilizaţie şi borelioză e o căpuşă de cîmpie cu ochi verzi. Are 1,80 metri înălţime, 76 kilograme şi răspunde la numele Lucian Viziru.

Dimensiunile specimenului (proprii unei abordări directe, de tip mamifer) sînt înşelătoare: modul de lucru al acestui acarian cu ochelari este eminamente parazitar. Asemeni celor 20 de surate care au năpădit-o, cîndva, pe Elena Lasconi, în timpul unei expediţii în munţi, el stă la pîndă în ierburi înalte, care-i maschează apetitul vorace şi lipsa de substanţă. La momentul oportun, căpuşa cu zulufi se ataşează ferm de orice subiect biped care are neşansa de a trece prin apropiere. L-am văzut căţărîndu-se pe trupul felin al Taniei Budi, pe care apoi l-a regurgitat la televizor, prin declaraţii demne de moralitatea unui ţînţar. L-am văzut la Antena 2, împroşcînd cu rahatul lui mic, de căpuşă, trustul Media Pro, de la sînul căruia supsese ca un bebeluş, în varii telenovele. L-am văzut în recenta campanie Eurovision, parazitîndu-i intens în presă pe copiii de la Mandinga, care avuseseră sîngerosul ghinion de a se califica în finala de la Baku în dauna lui Lucian Viziru. Pe scurt, cînd simte miros de om, în Viziru se trezeşte, animalic, instinctul de prădător sanguin.

Cînd l-a zărit pe Şerban Ionescu sîngerînd la PRO TV, căpuşelul cu şepcuţă a organizat imediat un concert caritabil, în beneficiul artistului şi-n defavoarea boreliozei. O iniţiativă perfect lăudabilă, omeneşte vorbind. Şi indirect profitabilă, de vreme ce aşa am aflat cu toţii că Lucian Viziru e activ, face lucruri, are un suflet, în fine, încearcă să-şi depăşească prin cîntec condiţia nevertebrată. Dar Lucian Mîndruţă s-a trezit recent să menţioneze (cu destul cinism şi suficientă luciditate) ceea ce ştiau toţi oamenii întregi la minte: anume că actorul nu suferă de borelioză, ci de o mult mai incurabilă scleroză în plăci. Atunci, Viziru a sărit ca un purice de baltă turbat la beregata omului Lucian Mîndruţă, căruia s-a oferit să-i dea el cu diagnosticul peste nas. Ei bine, cu riscul că-i voi dezamăgi pe toţi paraziţii din ordinul Ixodida, clasa Arachnida, aş spune că suferinţa marelui actor Şerban Ionescu merita un susţinător din marea familie a lui homo sapiens.

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint