Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Începuturi celebre din literatură, în zilele noastre

Zoom Începuturi celebre din literatură, în zilele noastre

“În primăvara anului 1916, ca proaspăt sublocotenent, întîia dată concentrat, fusesem blocat într-un ambuteiaj pe Valea Prahovei, între Bușteni și Predeal.” (Ultima noapte de dragoste, întîia noapte de război)

“…și tot astfel, dacă închid un ochi văd mîna mea mai mică decît cu amîndoi. Hai, că mi-a dat niște boabe bune băiatul ăsta, mai cumpăr de la el.” (Sărmanul Dionis)

“Sub cerul cenușiu de toamnă ca un clopot uriaș de sticlă aburită, spînzurătoarea nouă și sfidătoare, înfiptă la marginea satului, întindea brațul cu ștreangul spre cîmpia neagră, înțepată ici-colo cu arbori arămii. Era încă o sculptură oribilă făcută din bani publici ca să-și ia primarul comision.” (Pădurea spînzuraților)

“Ca să nu mai rămîie repetent și anul acesta, mam’ mare, mamițica și tanti Mița au promis tînărului Goe să-l ducă la Disneyland Paris de 1 iunie.” (D-l Goe)

“În cîmpia Dunării, cu cîțiva ani înaintea celui de-al doilea mandat al lui Iohannis, se pare că Justiția avea cu oamenii nesfîrșită răbdare.” (Moromeții)

“Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția, ci un grătar cu tovarășii în fața colibei tale te face fericit.” (Moara cu noroc)

“Amu cică era odată într-o țară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era plecat la muncă într-o altă țară, mai depărtată.” (Povestea lui Harap Alb)

“Exprimările fericite sînt toate la fel. Fiecare exprimare nefericită este nefericită în felul ei.” (Anna Karenina)

“Pe drumul ce duce către cetatea Neamțului, pe la sfîrșitul lui septembrie 1686, se vedea o oaste mergînd. Erau pușcași marini americani de la unitatea din Mihail Kogălniceanu și mergeau la Neamț ca să pregătească defilarea de 1 Decembrie.” (Sobieski și românii)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Toader s-a făcut băiat mare

  17 septembrie 2019

  Aidoma unui copil fugit de acasă și aciuit în Gara de Nord, Toader Paleologu a fost luat sub pulpană de un drojdier bătrîn și hîrșit în rele, dispus să-l învețe […]

 • Călăreții fără cap

  17 septembrie 2019

  Între pusta maghiară și stepa rusească, pe terenul cu obstacole moștenit de la strămoși, România aleargă, ca un cal deșelat de istorie, să prindă din urmă Occidentul. Singura ei certitudine, […]

 • Votul la fără taxe

  17 septembrie 2019

  79.997 de cetățeni români stabiliți în străinătate s-au înscris fie pentru a vota prin corespondență, fie pentru a solicita să voteze la o secție de votare mai aproape de casă. […]

 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]