Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Începuturi celebre din literatură, în zilele noastre

Zoom Începuturi celebre din literatură, în zilele noastre

“În primăvara anului 1916, ca proaspăt sublocotenent, întîia dată concentrat, fusesem blocat într-un ambuteiaj pe Valea Prahovei, între Bușteni și Predeal.” (Ultima noapte de dragoste, întîia noapte de război)

“…și tot astfel, dacă închid un ochi văd mîna mea mai mică decît cu amîndoi. Hai, că mi-a dat niște boabe bune băiatul ăsta, mai cumpăr de la el.” (Sărmanul Dionis)

“Sub cerul cenușiu de toamnă ca un clopot uriaș de sticlă aburită, spînzurătoarea nouă și sfidătoare, înfiptă la marginea satului, întindea brațul cu ștreangul spre cîmpia neagră, înțepată ici-colo cu arbori arămii. Era încă o sculptură oribilă făcută din bani publici ca să-și ia primarul comision.” (Pădurea spînzuraților)

“Ca să nu mai rămîie repetent și anul acesta, mam’ mare, mamițica și tanti Mița au promis tînărului Goe să-l ducă la Disneyland Paris de 1 iunie.” (D-l Goe)

“În cîmpia Dunării, cu cîțiva ani înaintea celui de-al doilea mandat al lui Iohannis, se pare că Justiția avea cu oamenii nesfîrșită răbdare.” (Moromeții)

“Omul să fie mulțumit cu sărăcia sa, căci, dacă e vorba, nu bogăția, ci un grătar cu tovarășii în fața colibei tale te face fericit.” (Moara cu noroc)

“Amu cică era odată într-o țară un crai, care avea trei feciori. Și craiul acela mai avea un frate mai mare, care era plecat la muncă într-o altă țară, mai depărtată.” (Povestea lui Harap Alb)

“Exprimările fericite sînt toate la fel. Fiecare exprimare nefericită este nefericită în felul ei.” (Anna Karenina)

“Pe drumul ce duce către cetatea Neamțului, pe la sfîrșitul lui septembrie 1686, se vedea o oaste mergînd. Erau pușcași marini americani de la unitatea din Mihail Kogălniceanu și mergeau la Neamț ca să pregătească defilarea de 1 Decembrie.” (Sobieski și românii)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Recviem pentru mustața lui Dragnea

  19 noiembrie 2019

  Prieten la toartă cu bărbierul austriac al Munților Carpați, Klaus Iohannis a reușit și el performanța de a-i ușui vrabia de sub nări lui Liviu Dragnea, lăsîndu-l orfan de mustață […]

 • Ciuma Roșie biruitoare

  19 noiembrie 2019

  Națiunile se ridică atunci cînd norocul le suflă în pînze. România a prins furtuna norocoasă de acum un secol – cînd, după ce a pierdut un război, și-a dublat teritoriul. […]

 • Fenomenalul domn Cîțu

  19 noiembrie 2019

  Când a încercat, la inițiativa prietenului lui mai inteligent, Lucian Isar, să atace speculativ leul, în 2009, Florin Vasile Cîțu a primit de la Mugur Isărescu un dos de palmă […]

 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]