Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Infiltrarea Internelor de către SRI

Zoom Infiltrarea Internelor de către SRI

Deschidem site-ul Ministerului Afacerilor Interne, accesăm pagina Direcției pentru comunicații și tehnologia informației și citim: împuternicit director, comisar-șef de Poliție Daniel Gheorghe. Omul vine din sistem și, până în februarie a.c., a deținut funcția de șef serviciu prelucrare date operative și acces baze date din cadrul Direcției pentru evidența persoanelor și administrarea bazelor de date. La data de 2 februarie l-a înlocuit pe colonelul Florin Cosmoiu. Colonel, repet, și nu comisar-șef de Poliție, cum ar fi fost firesc. Cosmoiu a fost detașat de la SRI la Interne, prin demersurile făcute de generalii Florian Coldea și Dumitru Cocoru, prim-adjunct și adjunct al directorului SRI. În SRI a activat în cadrul Directoratului de comunicații și tehnologia informației (UM 0296), condus de colonelul Gabriel Stătescu, unde s-a ocupat de sistemul informatic integrat (SII). Numirea lui Cosmoiu a avut loc în contextul infiltrării de către SRI a Direcției Generale de Informații și Protecție Internă (DGIPI) a Internelor, după criza din 2009, când comisarul-șef Cornel Șerban, șeful DGIPI, a fost reținut pentru că a încercat să mușamalizeze dosarul penal al omului de afaceri Puiu Popoviciu, dezvoltatorul proiectului Băneasa Rezidențial și sponsorul de lux al Ioanei Băsescu. E o mică problemă legată de transferul lui Cosmoiu dintr-o unitate militarizată într-una demilitarizată.

Pentru a fi obținut funcția de comisar-șef în cadrul Internelor, care este una de funcționar public cu statut special, el trebuia să fi fost trecut obligatoriu în rezervă, din gradul de colonel SRI. Trecând în rezervă, există suspiciunea că SRI i-a plătit indemnizația de rezervist, pe un stat de plată confidențial. După încheierea misiunii la Interne, în care a auzit, practic, toate transmisiunile cifrate din interiorul ministerului, Cosmoiu a fost adus înapoi la SRI, unde a fost numit șeful Cyberint, structura de securitate cibernetică.

 

 

1 comentariu

  1. #1

    Si in care calitate, Cosmoiu a asigurat castigare de licitatii pentru anumite firme. Albastre, evident.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint