Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între curaj și tupeu

Zoom Între curaj și tupeu

PSD e cel mai antidemocratic partid din România. Aici, președintele Klaus Iohannis are dreptate. Ar avea și mai multă dreptate dacă ar declara acest război PSD-ului fără să țină de mână PNL-ul. PNL-ul îi suflă în ceafă PSD-ului, ba de multe ori, ca o glumă proastă, îi bagă un deget în fund în cursa lor pentru titlul de “Partidul aflat cel mai departe de democrație”.

Dar nu e ceva defect, cred. E ceva care aparține tranziției românești. Cu baronet, cu mici moșii, cu  multă slugărnicie, cu afaceri de neamuri conectate la partid, cu bani grei pentru campanii și tot așa.

PSD nu e vreun caz special în peisaj, e doar cel mai insistent și, probabil, cel mai talentat.

Poate că aici ar fi trebuit să insiste USR-PLUS și Dan Barna. Poate că aici era punctul de cotitură, de aici ar fi urmat să se schimbe centrul de greutate al viitoarei scene politice. Este totuși halucinant cum Iohannis pare mai radical decât Barna, cu un trecut din care face parte, în care a mocirlit el însuși cu rahatul până la buza de sus. USR-PLUS și Barna, pe nesimțite, ca anesteziați, au acceptat ca Iohannis să devină luptătorul împotriva celor 30 de ani de pesedism. El și PNL, decupați din poza libertății noastre de după Revoluție, s-au întos în cadru să se lupte cu răul pesedist. Numai un infantil politic poate să înțeleagă lucrurile astfel și să găsească aici că e ceva logic, firesc. Marea țeapă pe care Iohannis a dat-o în această campanie a fost pentru Barna și USR-PLUS, victimele care nu au ce să facă și, evident, sunt obligate să scoată oamenii la vot pentru propriul călău.

Poate că aș fi putut să bănuiesc lipsă de curaj la Barna, dar tupeu la Iohannis? Wow, asta da surpriză!

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale