Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, dincolo de Atlantic…

Zoom Între timp, dincolo de Atlantic…

Klaus Iohannis a spus că i se pare normal ca soția lui, doamna Carmen, să fie cea care vorbește cu oficialii americani, că doar e profesoară de engleză. Atunci cînd se va întîlni cu delegația unor surdo-muți, da, se va ocupa el de comunicare.

Înaintea să plece în Statele Unite, președintele Iohannis s-a pus în temă consultîndu-se cu Americanu’, din La bloc.

Iohannis se bucură că e și Papa Francisc I în Statele Unite, însă a precizat că nu vrea să-l întîlnească. Fiind luteran, Iohannis intenționează să meargă în America la mormîntul întemeietorului religiei sale: Martin Luther King.

Iohannis a vizitat și Ground Zero, unde a spus că, în mod cert, Turnurile Gemene au fost treabă făcută de mîntuială, din moment ce s-au dărîmat. Dacă s-ar fi ocupat el de structura de rezistență a zgîrie-norilor, nu mai picau ei din cauza unor amărîte de avioane.

Peste tot pe unde merge, Klaus Iohannis e un oaspete extrem de pretențios. De obicei, cere ca în camera de hotel în care e cazat să se afle o trusă de scule, pentru cazul în care nu-i plac condițiile de cazare și vrea să-și facă singur alt hotel.

Nerăbdător, Vladimir Putin l-a întrebat pe Barack Obama cînd intră în vigoare sancțiunile economice la adresa Germaniei, cauzate de scandalul Volkswagen.

Iohannis a adus cu el, în bagajul de cală, cîțiva refugiați de care a vrut să scape, în ideea că România e o țară prea săracă pentru a-i putea întreține.

Iohannis și-a făcut o poză cu Statuia Libertății, despre care a spus că o apreciază enorm pentru că e o tipă discretă, care vorbește aproape la fel de puțin ca el.

Klaus Iohannis a fost scandalizat atunci cînd a auzit că americanii vor să facă un gard la granița cu Mexicul. Cum au îndrăznit să se apuce de o construcție atît de amplă fără să-i ceară și lui părerea de meșter?

Iohannis a înțeles de ce româna e a doua cea mai vorbită limbă de la Microsoft: pentru că în birourile companiei americane se vorbește foarte mult despre șpăgile care s-au dat în România.

Întrebat ce înseamnă pentru el visul american, Iohannis a spus că visul lui e să meargă într-o țară în care presa să nu-l mai întrebe chestii, iar el să nu mai fie nevoit să răspundă, deoarece nu-i place deloc să vorbească.

Iohannis le-a spus celorlalți șefi de stat, la ONU, că nu poate accepta refugiați musulmani în România, deoarece soția lui are obiceiul să se îmbrace provocator, chestie pe care sirienii n-ar putea s-o tolereze niciodată.

Tot în problema refugiaților, președintele României a spus că țara noastră nu-i poate găzdui pe refugiați, dar, dacă aceștia își găsesc un loc unde să stea, e dispus să le schimbe el faianța din baie și să le pună o tîmplărie nouă.

Iohannis s-a lăudat în fața celorlalți președinți că n-o fi el cel mai puternic om din lume, dar, cu siguranță, este cel mai priceput. Practic, e singurul lider care și-a tapițat singur scaunul de președinte.

În timp ce era în America, Klaus Iohannis a fost anunțat că pe Marte s-a descoperit apă. Reacția lui a uimit pe toată lumea: Nu, mersi, nu mi-e sete.

Lui Iohannis i se pare un lucru bun că Statele Unite au capitala într-un oraș care poartă numele primului șef al republicii. Ce-ar fi ca și România să-și mute capitala la Dej, poate că asta ar fi cheia succesului pe plan extern.

2 comentarii

  1. #1

    Oare cum mormaie Iohannis pe muțește?

  2. #2

    Super articol !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale