Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la Atena…

Zoom Între timp, la Atena…

Lucian Mîndruță a spus că vorbește în cunoștință de cauză despre criza din Grecia, deoarece a învățat tot ce știe de la Monica Tatoiu.

În urma negocierilor de la Bruxelles, s-a ajuns la concluzia că Grecia trebuie să renunțe la euro. Cel puțin la acei euro pe care i-a împrumutat și pe care trebuie acum să-i dea înapoi.

Fostul ministru de Finanțe Yannis Varoufakis s-a ridicat de la masa negocierilor după ce Angela Merkel i-a cerut să-și vîndă motocicleta și să nu se mai radă în fiecare zi pe cap, deoarece consumă lamele degeaba.

Mulți români merg în Grecia nu neapărat ca să facă plajă, ci mai mult pentru a vedea niște oameni care o duc mai rău decît ei, cel puțin pentru o perioadă.

Un angajat dislexic de la Okazii.ro a fost foarte dezamăgit atunci cînd a aflat că grecii au votat masiv pentru Olx.

Angela Merkel a spus că o să ceară implementarea unor măsuri de austeritate, deși grecii s-au împotrivit prin referendum. După cum se știe, la greci, ”nu” înseamnă ”da”.

Stațiunile grecești se asemănă tot mai mult cu Vama Veche. Pe străzile lor au apărut tot felul de tipi care îți cer bani ca să-și cumpere și ei ceva de la alimentară.

Germanii le-au cerut grecilor să reducă salariile din sistemul bugetar, pensiile și, de ce nu, prețurile de la tavernele din insule, că nici turiștii nu înoată în bani.

Angela Merkel se teme că Grecia ar putea fi un precedent periculos. După greci, și francezii, și italienii s-ar putea să inventeze filosofia, democrația, tragedia antică, iar apoi, după mai bine de două mii de ani, să dea faliment într-o manieră spectaculoasă.

Alexis Tsipras nu a venit în Parlamentul European nu pentru că a vrut să facă o aroganță, ci pentru că n-a avut bani de drum. I-a fost foarte greu, de exemplu, să traverseze România, după ce Guvernul Ponta a decretat că e ilegal să mai iei oameni cu autostopul.

Cea mai afectată după criza din Grecia a fost România. Statisticile arată că țara noastră a pierdut milioane de euro din cauză că angajații, în loc să muncească, au stat la tot felul de discuții interminabile și fără sens despre criza din Grecia.

Se pare că civilizația europeană va moșteni de la greci nu doar filosofia și democrația, ci și o datorie publică extrem de mare.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
 • Țarul

  22 noiembrie 2022

  El a crezut că trupul său conține ca pajiștea, doar zumzet de albine, că pîlcuri de păduri mirositoare vin să îl spele noaptea pe picioare, cu praf din corn de […]

 • Ei nu sunt ca ceilalți. Sunt ca ceilalți cu ceva tupeu în plus

  22 noiembrie 2022

  Dacă unul de-al nostru, unul dintre oamenii buni, de omenie, care timp de doi ani n-a pus pe limbă altceva decât muie cu soia, din aia bună, în Piața Victoriei, […]

 • Vampirii poporului, mai bogați ca niciodată

  21 noiembrie 2022

  Azi, Ciucă zice una. Mîine, Ciolacu zice alta. Liberalii și pesediștii duc „o luptă pentru pensiile românilor“. Cu cît să crească oare: cu 10%, cît zic unii? Cu 15%, cît […]

 • O profeție

  15 noiembrie 2022

  El a sosit să-și caute coșciugul și a scurmat vreo șapte văi cu plugul, dar supărat s-a dus să se îmbete în crîșmă, la doi pași de rîul Lethe. A […]

 • Vrem o țeapă ca afară

  15 noiembrie 2022

  Omenirea pare să fi intrat, de o bună bucată de vreme, în epoca traiului în lumi paralele, mare parte dintre ele imaginare. E plină planeta de multimiliardari cu averi care […]

 • Miliarde

  14 noiembrie 2022

  Mai țineți minte alea 80 de miliarde de euro pe care le aducea Iohannis? Era vara anului 2020, acum aproape doi ani și jumătate. Iohannis venea de la Bruxelles. Gîfîia […]

bijuterii argint