Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la Festivalul “George Enescu”…

Zoom Între timp, la Festivalul “George Enescu”…

Klaus Iohannis s-a arătat impresionat de instrumentele muzicienilor de la Festivalul “George Enescu”. El vrea acum să-și construiască propria vioară Stradivarius, deoarece – hei – cît de greu poate fi? Scule are, lemn îi aduc niște amici, iar niște manuale de construit viori sigur se găsesc pe Internet.

Din tot ce s-a cîntat la Festivalul “George Enescu”, lui Klaus Iohannis i-a plăcut cel mai mult spectacolul Doamna Carmina Burana, pentru rochile cu genunchii la vedere ale protagonistei.

Marian Vanghelie a vrut ca, la această ediție a festivalului, să vină Anastacia, ABBA și CC Catch, deoarece asta e adevărata muzică veche, clasică, de calitate, de care lumea a uitat acum pentru a asculta tot felul de porcării recente, precum orchestra simfonică a Filarmonicii din Berlin. Mă rog, el mai încearcă să-i promoveze pe clasici pe la Vanghelioane.

Victor Ponta a spus că niște simfonii interpretate la Festivalul “George Enescu” i-au plăcut atît de mult încît o să le includă, fără ghilimele sau note de subsol, într-o viitoare teză de doctorat.

Dan Voiculescu a scris din închisoare, pe blog-ul personal, că de-aia a susținut el reducerea TVA-ului la pîine. Pentru ca dirijorii care vin la Festivalul “George Enescu” să-și ia cîte baghete vor.

Eugen Teodorovici s-a interesat cîți bani cîștigă, în țările lor, muzicienii care au urcat pe scenă, că vrea să le impoziteze și lor veniturile.

Ponta a dezvăluit că, în tinerețe, visul lui era să devină dirijor de orchestră simfonică, dar n-a avut bani pentru o baghetă bună și a trebuit să renunțe.

Klaus Iohannis a mărturisit că îi plac foarte mult concertele de muzică clasică, deoarece în timpul lor e socialmente acceptabil să nu vorbești. După cum se știe, visul lui Iohannis e să tacă la televizor, la o oră de maximă audiență, atunci cînd toate privirile sînt îndreptate asupra lui.

Gigi Becali a vrut să plătească un preț dublu pentru bilet, cu condiția să beneficieze de un statut special: el a cerut ca, în cazul în care îi place o melodie, să aibă dreptul să o fredoneze și chiar să execute pe ea niște mișcări de dans machedon.

2 comentarii

 1. #1

  Multumesc! Aveam nevoie de o astfel de prezentare a clasei politice pentru ca ieri am reusit sa imi cresc tensiunea (sanguina) enervandu-ma in urma unor discutii pe FB cu …diversi! Multumesc, inca o data! Asta este prezentarea corecta si ceea ce eu n-am fost capabila sa explic unora si altora! Din pacate ei nu citesc CATAVENCII, asa ca vor ramane cu aceleasi impresii (ale lor) si pentru ca eu nu reusesc sa-i conving. Pierderea o fi a mea? O fi a lor? O fi a noastra? Nu mai conteaza. Multumesc pentru prezentare!

 2. #2

  Si primarul Piedone a vrut sa se faca dirijor, dar cand si-a achizitionat bagheta, a taiat-o pe jumatate, longitudinal, a pus unt si salam la mijloc si s-a transformat in Pavarotti.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Cioclii

  4 august 2020

  Viziunea convalescentului privind în oglindă Fiți gata la harpoane că îngeru-i la copcă în țara cea vestită și rece de sub votcă cu turlele înfipte în nori pînă-n prăsea, momiți-l […]

 • N-a mai mers la pușcărie, hai, măcar, la Primărie!

  4 august 2020

  Așa cum bețivii adevărați își revin spre dimineață dacă simt pe gîtlej un nou pîrîiaș de vodcă, Traian Băsescu dă semne de dezmeticire. Lunga mahmureală politică nu i-a priit. Abstinența, […]

 • România din ce în ce mai puțin educată

  4 august 2020

  Klaus Iohannis este profesor. Nu și-a mai exercitat meseria din 1997, e drept, acela fiind anul în care a părăsit definitiv catedra pentru un post în administrație. Mai întâi inspector […]

 • Martirii carantinei

  28 iulie 2020

  Printr-o ironie a sorții, săptămîna trecută Marea Neagră și-a luat și ea rația de libertate, fiindcă din două sute de mii de samavolnici care s-au scăldat în lipsa de respect […]

 • Cel mai scump dulap din istorie

  28 iulie 2020

  „Am obținut pentru România o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro“, a zis președintele Iohannis, și s-au găsit destui să se repeadă să-i pupe mîinile ca unui binefăcător. Banii ăștia, […]