Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la granița României…

Zoom Între timp, la granița României…

S-a făcut mișto de noi timp de două mii de ani că sîntem înapoiați, că n-avem infrastructură, că ne mor copiii din lipsă de asistență medicală, că bătrînii își doresc moartea, că tinerii nu au unde să muncească… Dar cine se bucură acum, cînd refugiații nici nu vor s-audă de România?… Ah, ce dulce e gustul răzbunării!

Gabriel Oprea ține să precizeze că un general de intendență, ca el, poate rezolva foarte ușor problema refugiaților. Niște perechei de izmene nespălate agățate pe graniță pot face minuni în astfel de situații.

Umblă o vorbă printre refugiați: România e atît de înapoiată, că nici Arsenie Boca n-ar putea s-o facă atractivă pentru noi!

Refugiaților li se tot explică faptul că România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Iar ei dau mereu același răspuns: “Fraților, n-am venit la futut! Vrem o țară urîtă, dar cu bani”.

Patriarhul Daniel a declarat că Biserica Ortodoxă din România, în bunătatea sa, poate să dea o mînă de ajutor în problema refugiaților. Sînt mulți preoți care au colaborat cu Securitatea și care n-au uitat nici pînă azi cum se ține o armă în mînă.

Victor Ponta i-a asigurat pe refugiați că el, unul, se va certa cu autoritățile de la Budapesta pînă cînd acestea le vor permite tranzitarea țării. Refugiații i-au mulțumit politicos lui Victor Ponta, după care s-au așezat în cur pe marginea drumului, și-au aprins o țigară și s-au gîndit: “Vezi, mă, că pînă la urmă tot cu plagiatorii și borfașii faci treabă?”. În ochii lor mai pîlpîia, pe lîngă jarul țigărilor, și-o fărîmă de speranță în soarta umanității.

Traian Băsescu încă este foarte supărat pe situație în general, mai ales de cînd a avut impresia că refugiații vor să-l ia de prost. Orice, numai de prost să nu-l ia. Mai bine-l luau de corupt, de cel mai mincinos și dement președinte post-decembrist, de patron al unor guverne conduse de o marionetă, de bătrînel penibil care mai consumă un păhărel de vin din cînd în cînd, după niște sticle de whiskey, dar nu de prost. Pur și simplu, are el o chestie cu asta, să nu-l ia cineva de prost, că ia foc… Totuși, Băsescu le-a găsit o scuză refugiaților: poate că nu știau toate celelalte lucruri despre el.

Cătălin Predoiu a zis că este dispus să facă orice – și cînd zice orice, chiar ORICE – în ce privește tot scandalul ăsta cu refugiații, numai să fie pus prim-ministru.

1 comentariu

 1. #1

  Tareeee !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Întoarcerea clasei muncitoare în paradisul capitalist

  10 septembrie 2019

  Dacă-n popor se zice că sula nu știe carte fiindcă la școală a stat tot timpul sub bancă și n-a văzut ce se scrie pe tablă, e clar că noua […]

 • Frăția lichelelor

  10 septembrie 2019

  Scaunul de la Cotroceni, scos la licitație în noiembrie, vine cu un pachet promoțional de putere neagră. Serviciile secrete sînt incluse, pot fi cumpărate practic pe nimic doar păstrîndu-li-se șefii […]

 • Petroave!

  10 septembrie 2019

  Cea mai jalnică scuză este, totdeauna, „N-am știut!“. Copiilor poți să le-o ierți, dar adulților, nu. Mai ales că un principiu de drept spune că necunoașterea legii nu te absolvă […]

 • Nimerick

  3 septembrie 2019

  De mori ca mîine, scapi de-o povară: frica de moarte o să dispară și-o să te-apuce, unsă cu miere, o mare poftă de înviere.  

 • Adevărul e că nu se mai muncește, tovarăși

  3 septembrie 2019

  Analfabet și criminal, Nicolae Ceaușescu sare în ajutorul urmașilor săi președinți. Rafala care l-a împiedicat să ni se destăinuie pe larg începe să rănească un public tot mai numeros. Pe […]