Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la granița României…

Zoom Între timp, la granița României…

S-a făcut mișto de noi timp de două mii de ani că sîntem înapoiați, că n-avem infrastructură, că ne mor copiii din lipsă de asistență medicală, că bătrînii își doresc moartea, că tinerii nu au unde să muncească… Dar cine se bucură acum, cînd refugiații nici nu vor s-audă de România?… Ah, ce dulce e gustul răzbunării!

Gabriel Oprea ține să precizeze că un general de intendență, ca el, poate rezolva foarte ușor problema refugiaților. Niște perechei de izmene nespălate agățate pe graniță pot face minuni în astfel de situații.

Umblă o vorbă printre refugiați: România e atît de înapoiată, că nici Arsenie Boca n-ar putea s-o facă atractivă pentru noi!

Refugiaților li se tot explică faptul că România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Iar ei dau mereu același răspuns: “Fraților, n-am venit la futut! Vrem o țară urîtă, dar cu bani”.

Patriarhul Daniel a declarat că Biserica Ortodoxă din România, în bunătatea sa, poate să dea o mînă de ajutor în problema refugiaților. Sînt mulți preoți care au colaborat cu Securitatea și care n-au uitat nici pînă azi cum se ține o armă în mînă.

Victor Ponta i-a asigurat pe refugiați că el, unul, se va certa cu autoritățile de la Budapesta pînă cînd acestea le vor permite tranzitarea țării. Refugiații i-au mulțumit politicos lui Victor Ponta, după care s-au așezat în cur pe marginea drumului, și-au aprins o țigară și s-au gîndit: “Vezi, mă, că pînă la urmă tot cu plagiatorii și borfașii faci treabă?”. În ochii lor mai pîlpîia, pe lîngă jarul țigărilor, și-o fărîmă de speranță în soarta umanității.

Traian Băsescu încă este foarte supărat pe situație în general, mai ales de cînd a avut impresia că refugiații vor să-l ia de prost. Orice, numai de prost să nu-l ia. Mai bine-l luau de corupt, de cel mai mincinos și dement președinte post-decembrist, de patron al unor guverne conduse de o marionetă, de bătrînel penibil care mai consumă un păhărel de vin din cînd în cînd, după niște sticle de whiskey, dar nu de prost. Pur și simplu, are el o chestie cu asta, să nu-l ia cineva de prost, că ia foc… Totuși, Băsescu le-a găsit o scuză refugiaților: poate că nu știau toate celelalte lucruri despre el.

Cătălin Predoiu a zis că este dispus să facă orice – și cînd zice orice, chiar ORICE – în ce privește tot scandalul ăsta cu refugiații, numai să fie pus prim-ministru.

1 comentariu

 1. #1

  Tareeee !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
Editoriale
 • Părinteasca dimîndare

  16 iulie 2019

  Simona Halep i-a bulversat pe englezi cînd le-a povestit că România, care-i cea mai mare producătoare de iarbă cu scaieți din Europa, nu are nici un teren de tenis cu […]

 • Alianța morților

  16 iulie 2019

  Al doilea mandat Iohannis își aruncă umbra împietrită peste următorii cinci ani românești. După calcule și arestări, fatalitatea are acum înfățișarea drobului de sare. Se pregătește perpetuarea unui alt președinte […]

 • Iar ne fug investitorii

  16 iulie 2019

  Cică ExxonMobil ar cam vrea să se retragă de pe platoul continental al Mării Negre. Cel puțin așa spun sursele publicației specializate Gas4Media. Publicație care nu uită să ne amintească […]

 • “Cine rîde undeva în lume, rîde de mine!” (Rainer Maria Rilke)

  9 iulie 2019

  Legea recunoștinței, conform căreia copiii care nu le vor cumpăra părinților loviți de Alzheimer înghețată pe băț vor fi deferiți Justiției, mi-a amintit de șocul pe care l-am trăit în […]

 • Isărescu al șaselea, unicul

  9 iulie 2019

  Între comunism și ziua de mîine, istoria a aruncat iarăși o punte de rău augur. Parlamentul României a pus, pentru a șasea oară, un informator al Securității în fruntea Băncii […]

bt