Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la granița României…

Zoom Între timp, la granița României…

S-a făcut mișto de noi timp de două mii de ani că sîntem înapoiați, că n-avem infrastructură, că ne mor copiii din lipsă de asistență medicală, că bătrînii își doresc moartea, că tinerii nu au unde să muncească… Dar cine se bucură acum, cînd refugiații nici nu vor s-audă de România?… Ah, ce dulce e gustul răzbunării!

Gabriel Oprea ține să precizeze că un general de intendență, ca el, poate rezolva foarte ușor problema refugiaților. Niște perechei de izmene nespălate agățate pe graniță pot face minuni în astfel de situații.

Umblă o vorbă printre refugiați: România e atît de înapoiată, că nici Arsenie Boca n-ar putea s-o facă atractivă pentru noi!

Refugiaților li se tot explică faptul că România este una dintre cele mai frumoase țări din Europa. Iar ei dau mereu același răspuns: “Fraților, n-am venit la futut! Vrem o țară urîtă, dar cu bani”.

Patriarhul Daniel a declarat că Biserica Ortodoxă din România, în bunătatea sa, poate să dea o mînă de ajutor în problema refugiaților. Sînt mulți preoți care au colaborat cu Securitatea și care n-au uitat nici pînă azi cum se ține o armă în mînă.

Victor Ponta i-a asigurat pe refugiați că el, unul, se va certa cu autoritățile de la Budapesta pînă cînd acestea le vor permite tranzitarea țării. Refugiații i-au mulțumit politicos lui Victor Ponta, după care s-au așezat în cur pe marginea drumului, și-au aprins o țigară și s-au gîndit: “Vezi, mă, că pînă la urmă tot cu plagiatorii și borfașii faci treabă?”. În ochii lor mai pîlpîia, pe lîngă jarul țigărilor, și-o fărîmă de speranță în soarta umanității.

Traian Băsescu încă este foarte supărat pe situație în general, mai ales de cînd a avut impresia că refugiații vor să-l ia de prost. Orice, numai de prost să nu-l ia. Mai bine-l luau de corupt, de cel mai mincinos și dement președinte post-decembrist, de patron al unor guverne conduse de o marionetă, de bătrînel penibil care mai consumă un păhărel de vin din cînd în cînd, după niște sticle de whiskey, dar nu de prost. Pur și simplu, are el o chestie cu asta, să nu-l ia cineva de prost, că ia foc… Totuși, Băsescu le-a găsit o scuză refugiaților: poate că nu știau toate celelalte lucruri despre el.

Cătălin Predoiu a zis că este dispus să facă orice – și cînd zice orice, chiar ORICE – în ce privește tot scandalul ăsta cu refugiații, numai să fie pus prim-ministru.

1 comentariu

 1. #1

  Tareeee !!!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

bt
romania100

Editoriale
 • Sasus captivus

  14 mai 2019

  Dacă C.T. Popescu și Emil Hurezeanu ar fi trăit pe vremea summit-ului de la Maglavit, cînd un cioban mut a purtat convorbiri rodnice cu Dumnezeu, n-am nici o îndoială că […]

 • Mahmurul și-a făcut datoria

  14 mai 2019

  Din denunțurile scoțienilor Walker, Ballantine și Chivas, care au continuat să colaboreze cu ofițerul Traian Băsescu și după ce acesta s-a repatriat de la Anvers, se înțelege că fostul președinte […]

 • De ce nu votez la referendum

  14 mai 2019

  Pe 8 decembrie 1991 împlinisem, deja, de aproape o lună, 17 ani. Și nu aveam drept de vot. Dar am votat, și încă de trei ori, la referendumul pentru Constituție. […]

 • Fiecare om cu tornada lui

  7 mai 2019

  Celebra ospitalitate românească a dat în clocot pe drumul dintre Drajna și orășelul meu de baștină, numit Slobozia. Puțin a lipsit ca tornada ce dansa din buric pe cîmpia Bărăganului […]

 • Cică niște belgieni…

  7 mai 2019

  Un flamand cu înfățișare de rebel surmenat zice despre Laura Codruța Kövesi: “Este acum subiectul unei campanii murdare și al unor acuzații false”. Vorbim despre Guy Verhofstadt, liderul ALDE din […]

romania100