Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, la Sănătate

Zoom Între timp, la Sănătate

Au scăpat în rahat și testarea din școli.

Tot, absolut tot ce e relevant în țările din Vest, la noi fie nu poate fi făcut, fie nu aduce nimic nou, fie mai avem nevoie de vreo 800 de ani de consultări cu specialiștii.

Este fix cazul testărilor din școli. Cu testele antigen ne-am lămurit: 29.000 de teste făcute din peste un milion distribuite în școli.

A apărut varianta cumpărării de teste non-invazive, pe bază de salivă. Nu sunt bune, le faci de pomană, spune secretarul de stat Moldovan.

Gălăgie, gălăgie, discuții, până a apărut Cîțu și-a luat-o pe el: „Eu sunt cel care a propus revenirea la şcoală după ce se face acest test. Testele non-invazive erau propunerea mea. Am făcut această propunere după ce am discutat cu mai mulţi specialişti care mi-au spus foarte clar că nu există diferenţă, dar e adevărat, problema în România este că încă nu sunt în metodologia INSP şi aici cred că depinde de INSP să le includă în metodologie, ele sunt folosite ca metodă cam peste tot în lume“.

Deci specialiștii spun că nu există diferență între antigen și testul cu salivă, deși secretarul de stat Moldovan zice: „Oferă un fals sentiment de siguranță printr-un test negativ“. Cică ar fi de jucărie, spune doamna secretar de stat.

Cel mai supărat pe situație a fost Vlad Voiculescu: și-a rupt masca de la gură și a ținut o videoconferință așa, în gura goală, deși la trei centimetri de el se afla o doamnă care găsise vreme să respecte legea și purta mască.

Și între timp – că la Sănătate totul se desfășoară între timp, adică între timp ce nu se întâmplă ce-ar trebui să se întâmple –, Florin Cîțu îi analizează raportul de activitate ministrului Voiculescu. Dacă mă întrebați pe mine, cred că Neluțu Tătaru și-a luat concediu o săptămână ca să înșire 200 de pagini de analize lucide, la rece, pe marginea raportului de activitate, ca din partea unui adevărat tehnocrat, un om cu experiență vastă. Glumesc, ca să-l înjure pe Voiculescu, să-i facă blesteme de Paște, să orice.

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

 1. #1

  trist da’ am ras la aia cu “in gura goala”.

 2. #2

  @sictirit
  Sa vezi ce-o sa mai radem cand om ajunge la aia “cu burta goala’

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]

 • Hora păcălicilor

  15 iunie 2021

  Orban și Cîțu bântuie țara în lung și-n lat, străbătând filialele PNL-ului așa cum fantoma comunismului bântuia Europa la începutul Manifest der Kommunistischen Partei. Mai o vizită la un centru […]

 • Cînd treci

  8 iunie 2021

  Sub pașii tăi cad viermii în extaz, se bîlbîie salcîmii și fac spume, rușinea-mi fuge beată din obraz și m-aș dori pămînt mușcat de rîme pe care surîzînd să îl […]

 • Un om periculos

  8 iunie 2021

  A trădat, a mințit, a pus în pericol vieți omenești, a fost complicele unor hoți. Recidivist în toate aceste fapte și arivist politic neobosit, a dat în văzul lumii întregi […]