Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Între timp, România…

Zoom Între timp, România…

Dintr-un raport UNICEF: “Peste o treime din copiii României trăiesc în sărăcie!”.

Și asta nu pentru că părinții lor s-ar fi hotărât să investească în altceva decât în copii. Nu, părinții lor se regăsesc în statisticile cu “oameni mari” care trăiesc în sărăcie. Pentru că asta înseamnă să fii o familie: să împarți nu doar statisticile pozitive, ci și pe alea negative, nu?…

EUROSTAT, un studiu pe anul 2014: 15% din gospodăriile românești “cu intensitate foarte ridicată a muncii” trăiesc în sărăcie relativă. Sărăcia relativă se deosebește de aia absolută prin faptul că azi ai bani să iei trei felii de parizer la copii, dar mâine n-o să mai ai nimic, motiv pentru care e bine să nu fii risipitor și să nu arunci pielița, chiar dacă e necomestibilă. Dacă o fierbi bine, iese o supă de te lingi pe degetele înghețate de frig. Media primelor 15 țări din UE este de 5%, iar media celor 12 ultime intrate este de 7%.

Deci, cum ar zice guranii: vin investitorii, cărora trebuie să le dai scutiri de taxe, dar care creează locuri de muncă. Și oamenii muncesc și o duc bine.

Evident, cei 15% de mai sus probabil sunt niște leneși alcoolici care nu vor să-și mai ia un loc de muncă. Sunt din ăia care se duc zece ore la serviciu și dup-aia o freacă la birt pe alocația copiilor.

Asociația Națională a Antreprenorilor: doar 25% din firmele românești privatizate după ’89 mai sunt în viață. Au dispărut peste două milioane de locuri de muncă.

În schimb, un procent mult mai mic de politicieni care au luat șpagă pentru acele privatizări sunt în pușcărie. Nu mai amintim de propaganda europeană a privatizărilor cu orice preț. Și când zic cu orice preț, mă refer la statisticile în care apar costurile umane de mai sus.

Florin Georgescu, prim-vicepreședinte al BNR și un nume din capul listei cu “cei mai buni prim-miniștri care nu au ocupat niciodată această funcție”: “În România, costul crizei a fost transferat asupra salariaților; legislația muncii a fost contrară intereselor salariaților”. Mi se pare un denunț la fel de imporant ca acela făcut de Gabriel Sandu, ministrul Energiei, care ne-a povestit cum fura bani de la stat pentru el și pentru PDL.
Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint