Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Întrebări despre Grexit

Zoom Întrebări despre Grexit

Știți rasa aia de câine foarte prost, ciobănesc-cartian?

Duminică seară nu ați avut senzația că, din scandalul Grexit, tot românii au ieșit cel mai de căcat?

Ați văzut pancarta dedicată coruptului Juncker pe care scria “OXI, MORON”?

Nu credeți că e vremea să se bage în România un bacalaureat pe la 40 de ani, cu întrebări de genul: Ce crezi despre inima lui Gabriel Cotabiță? Cât de mult îl urăști pe Tsipras? Neymar își merită salariul la Barcelona? Delia ar trebui judecată pentru plagiat?… mă rog, și multe altele. Nu cred că mintea omenească ar putea scorni întrebări la care românul să nu poată răspunde foarte blazat.

De ce se bucurau grecii duminică seară, la ora 9, când au apărut primele exit-poll-uri? Ei nu știau că spre miezul nopții vin voturile românilor din diaspora?

Este total justificat să vorbești în termeni corecți politic despre Holocaust și despre suferința evreilor în timpul regimului nazist. Dar nu aveți senzația că a apărut cam aceeași atitudine în ce privește Germania? Gen: hai, să nu tot zicem cum au omorât milioane de oameni și cum au vrut să stăpânească întreaga lume! Care e ideea? Să nu le mai amintim de suferința că au pierdut războiul, suferință cu atât mai dureroasă cu cât părea că-l pot câștiga la un moment dat?

Oare Gabriel Oprea ar fi dispus să fie interimar la Finanțe după demisia lui Varoufakis? Dacă e vorba de interesul național, fie el și-al Greciei, eu cred că se bagă.

Traian Băsescu are o întrebare despre datoria Greciei: s-au făcut și acte pe banii împrumutați sau grecii doar au fost trecuți pe caiet?

Oare Elena Udrea n-ar ști ea pe cineva care să preia datoria Greciei?

De ce nimeni nu ia în calcul cea mai simplă variantă prin care Grecia și-ar putea plăti datoria: să-și facă niște firme de IT și apoi să devină prietena lui Ponta? Dacă e nevoie, pentru o vreme, s-ar putea muta în Ploiești.

Tot mai mulți turiști români sunt convinși că l-au văzut în insulele grecești pe Radu Mazăre costumat în democrație ateniană. Totuși, ei au avut o întrebare: unde naiba erau alegătoarele de 16 ani cu care umbla democrația ateniană prin agora?

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Institutul pentru Combaterea Horelor

  7 iulie 2020

  Fenomenul horelor românești din primul război mondial a tulburat comandamentul german, care nu prea înțelegea tehnica de luptă a valahilor ce se învîrteau de mama focului înainte de apusul soarelui, […]

 • Limitele unui jucător de golf

  7 iulie 2020

  De pe pajiștea unde obișnuiește să joace golf, președintele Iohannis se pregătea să lanseze România. Din trusa de crose l-a ales mai întîi pe Ludovic Orban, deși putea să aleagă […]

 • Legea și Constituția nu poartă mască. Să le muim!

  7 iulie 2020

  Nu există, am cercetat, nici măcar o singură obligație legală ca onor Constituția să poarte mască atunci când intră într-un spațiu public închis. Nici celelalte legi, ordonanțe simple sau de […]

 • Crime cu miros de pandemie

  30 iunie 2020

  În vreme ce-n largul oceanului patru scafandri s-au repezit cu cuțitele asupra unei balene, să-i taie otgoanele plasei de pescuit ce-o ținea prizonieră, la noi patru polițai au ajutat un […]

 • Vacanța mare

  30 iunie 2020

  Pînă acum, virusul a întrecut știința și, după cum se vede, nu dă semne de oboseală. Fără vaccin și fără tratament, societatea dă din colț în colț, libertatea individuală scade, […]