Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Învățăturile lui Kaghebescu către fiul său Kaghebeu

Zoom Învățăturile lui Kaghebescu către fiul său Kaghebeu

Cum toate știrile despre ruși sunt mărunte în presa românească, informația că grupul rusesc Mechel și-a vândut firmei Nikarom Invest toate cele patru combinate metalurgice pe care le deținea în România, cu fabuloasa sumă de 50 de euro, a trecut aproape neobservată. Întâi de toate trebuie să spunem că suntem șocați să aflăm atât de târziu cine face metalurgie în România, în afară de indieni.

Apoi suntem de-a dreptul siderați să aflăm că Olga Ciumakova, patroana holding-ului Mechel International Holding, este fiica patronilor de la Nikarom Invest. Adică fiica vinde părinților metalurgia românească cu 50 de euro, probabil o datorie ceva mai veche pentru o cutie de joint-uri. Pe cumpărătorul metalurgiei românești, tatăl Olgăi Ciumakova, îl cheamă Viktor Ciumakov și este profesor universitar în Sankt Petersburg, unde se pare că a împletit armonios cariera universitară cu aceea de ofițer acoperit al KGB. Și asta nu e tot: Ciumakov este reprezentantul în România al firmei Spark, care echipează elicopterele MI, din dotarea Poliției. Un tătuc sașiu și chel zicea că cine are relații strânse cu rușii pune în primejdie proiectul nord-atlantic. Problema Poliției române este că își cară proiectul nord-atlantic în elicoptere MI-8 de sorginte sovietică.

Publicat în Cațavencii, nr. 8(86), 2013

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint