Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.”

Zoom Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.”

Gen Pe-un picior de plai, pe-o bătaie ruptă din rai

Dan Alexa (victimă a violenței din fotbalul românesc): “Am vorbit cu Mircea Lucescu despre acel episod, în care m-a lovit Anamaria Prodan, și mi-a spus să stau liniștit, că i se poate întîmpla oricui așa ceva. Ba o nevastă de fotbalist care nu e folosit, ba alte asemenea momente neprevăzute. Nu știu dacă nea Mircea a pățit așa ceva sau altcineva, dar și acum la fel aș proceda.” (Radio Sport 1, 27 octombrie)

Dacă ne aducem noi bine aminte, pe maestrul Mircea Lucescu l-a lovit ceva mult mai grav decît Anamaria Prodan, și anume tramvaiul în București. Pe de altă parte, s-ar putea ca tramvaiul să aibă mîna mai ușoară decît Anamaria Prodan, pentru că n-are atîtea inele de aur cu diamante. Deci lucrurile sînt împărțite.

 

Gen Toate catargele sus!

Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Iubesc femeia și îmi place să-i onorez menirea. (…) Chiar și la poștă, la bancă ori la ANAF, mă duc la doamnele și domnișoarele de acolo cu bomboane, cu flori! Și nu fac asta ca să-mi facă un favor. Cîte buchete am oferit? N-ai văzut dumneata cîte am dat în întreaga mea viață! Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.” (Libertatea, 18 octombrie)

Ne închipuim o scenă în care maestrul Dichiseanu se duce la ghișeu la ANAF să-i ducă doamnei de acolo flori și bomboane. “Vă iubesc, femeie, și îmi place să vă onorez menirea.” “Să fiți sănătos! Dosar cu șină aveți?” “Tocmai v-am mărturisit dragostea!” “Dragostea are dosar cu șină?” “V-am adus bomboane și flori.” “Aveți copii legalizate după bomboanele și florile alea?”

 

Gen Ce-i în guță și-n căpuță

Nicolae Guță (maneliator): „Am slăbit 40 de kilograme în aproape doi ani. Șmecheria este să nu mănînci, iar eu nu am mîncat săptămîni întregi, stăteam doar cu fresh-uri. Invidioșii pot comenta orice despre actuala mea greutate, eu tot îi iubesc. Înainte de a slăbi, aveam 117 kilograme, acum am 74 de kilograme, însă mai vreau să dau jos vreo zece kilograme, în următoarea lună. Ia și te gîndește logic, dacă aveam cancer sau SIDA, cum au spus unii, acum eram sub pămînt, dar nu am.” (Spynews, 26 octombrie)

Marele risc la Nicolae Guță e să se încurce în calculele complicate pe degete, să uite cît voia să slăbească și să scadă sub 0 kilograme.

 

Gen Bărbați cu fruntea sus

Nicușor Iordan (cîntăreț popular): “Eu, în viața asta pămînteană, nu am avut vreo relație cu vreun bărbat. Dacă există vreun om, un singur băiat, bărbat pe fața pămîntului că a avut o relație cu mine, că a avut o aventură cu mine, că a avut orice, eu în secunda 2 cer să fiu executat public. Încă un lucru, din cîte știu eu sîntem în anul 2019. Păi, oameni buni, dacă eu aș fi fost homosexual ieșeam cu fruntea sus, asta sînt, știu să cînt, care e problema? Trăim în anul 2019, nu mai este incriminată nici de lege.” (Acces direct, 25 octombrie)

După mărturisirea asta ad-hoc, aproape că sîntem curioși ce-a făcut domnul în celelalte vieți pămîntene și extrapămîntene ale lui. Pe de altă parte, trăim în anul 2019 și chiar n-ar mai trebui să intereseze pe nimeni cine se bagă la horă cu cine, cine cîntă la naiul cui și dacă cucul chiar cîntă în Bucovina sau cîntă în altă parte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]