Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.”

Zoom Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.”

Gen Pe-un picior de plai, pe-o bătaie ruptă din rai

Dan Alexa (victimă a violenței din fotbalul românesc): “Am vorbit cu Mircea Lucescu despre acel episod, în care m-a lovit Anamaria Prodan, și mi-a spus să stau liniștit, că i se poate întîmpla oricui așa ceva. Ba o nevastă de fotbalist care nu e folosit, ba alte asemenea momente neprevăzute. Nu știu dacă nea Mircea a pățit așa ceva sau altcineva, dar și acum la fel aș proceda.” (Radio Sport 1, 27 octombrie)

Dacă ne aducem noi bine aminte, pe maestrul Mircea Lucescu l-a lovit ceva mult mai grav decît Anamaria Prodan, și anume tramvaiul în București. Pe de altă parte, s-ar putea ca tramvaiul să aibă mîna mai ușoară decît Anamaria Prodan, pentru că n-are atîtea inele de aur cu diamante. Deci lucrurile sînt împărțite.

 

Gen Toate catargele sus!

Ion Dichiseanu (Pierre Vaillant): “Iubesc femeia și îmi place să-i onorez menirea. (…) Chiar și la poștă, la bancă ori la ANAF, mă duc la doamnele și domnișoarele de acolo cu bomboane, cu flori! Și nu fac asta ca să-mi facă un favor. Cîte buchete am oferit? N-ai văzut dumneata cîte am dat în întreaga mea viață! Pe vremuri, știindu-mi obiceiul, florăresele fugeau după mine să-mi suplimenteze rezerva de flori gratis.” (Libertatea, 18 octombrie)

Ne închipuim o scenă în care maestrul Dichiseanu se duce la ghișeu la ANAF să-i ducă doamnei de acolo flori și bomboane. “Vă iubesc, femeie, și îmi place să vă onorez menirea.” “Să fiți sănătos! Dosar cu șină aveți?” “Tocmai v-am mărturisit dragostea!” “Dragostea are dosar cu șină?” “V-am adus bomboane și flori.” “Aveți copii legalizate după bomboanele și florile alea?”

 

Gen Ce-i în guță și-n căpuță

Nicolae Guță (maneliator): „Am slăbit 40 de kilograme în aproape doi ani. Șmecheria este să nu mănînci, iar eu nu am mîncat săptămîni întregi, stăteam doar cu fresh-uri. Invidioșii pot comenta orice despre actuala mea greutate, eu tot îi iubesc. Înainte de a slăbi, aveam 117 kilograme, acum am 74 de kilograme, însă mai vreau să dau jos vreo zece kilograme, în următoarea lună. Ia și te gîndește logic, dacă aveam cancer sau SIDA, cum au spus unii, acum eram sub pămînt, dar nu am.” (Spynews, 26 octombrie)

Marele risc la Nicolae Guță e să se încurce în calculele complicate pe degete, să uite cît voia să slăbească și să scadă sub 0 kilograme.

 

Gen Bărbați cu fruntea sus

Nicușor Iordan (cîntăreț popular): “Eu, în viața asta pămînteană, nu am avut vreo relație cu vreun bărbat. Dacă există vreun om, un singur băiat, bărbat pe fața pămîntului că a avut o relație cu mine, că a avut o aventură cu mine, că a avut orice, eu în secunda 2 cer să fiu executat public. Încă un lucru, din cîte știu eu sîntem în anul 2019. Păi, oameni buni, dacă eu aș fi fost homosexual ieșeam cu fruntea sus, asta sînt, știu să cînt, care e problema? Trăim în anul 2019, nu mai este incriminată nici de lege.” (Acces direct, 25 octombrie)

După mărturisirea asta ad-hoc, aproape că sîntem curioși ce-a făcut domnul în celelalte vieți pămîntene și extrapămîntene ale lui. Pe de altă parte, trăim în anul 2019 și chiar n-ar mai trebui să intereseze pe nimeni cine se bagă la horă cu cine, cine cîntă la naiul cui și dacă cucul chiar cîntă în Bucovina sau cîntă în altă parte.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Cinci ani de singurătate

  12 noiembrie 2019

  “Politicienii sînt ca scutecele. Trebuie schimbați des și din același motiv.” Vechiul aforism, atribuit lui Mark Twain, n-are trecere la români. Președintele României se schimbă doar o dată la zece […]

 • Barna, puntea suspinelor

  12 noiembrie 2019

  USR, alături de PLUS, părea să se poată transforma într-un partid important. Nu atât de important încât să conducă, prea curând, singur, dar suficient de important încât să înceapă să […]

 • Cum am ratat eu scaunul cu patru picioare de la Cotroceni

  5 noiembrie 2019

  După ce ani de zile și-a înmuiat batistuţa de la piept într-o esență de patchouli extrasă din brînza neaoșă de burduf, naţionalistul de operetă Rareș Bogdan și-a imaginat că țara […]

 • Președintele pe care l-am pierdut

  5 noiembrie 2019

  Așa sînt mereu zilele dinainte: însorite și nepăsătoare. Nimic nu arată că ne confruntăm cu involuția speciei prezidențiale și cu abisul celor cinci ani care vin gata irosiți. Să ni-l […]

 • O șansă istorică

  5 noiembrie 2019

  A fost nevoie de 30 de ani pentru ca Ludovic Orban să primească și el o șansă reală în politica mare. Chiar dacă, de-a lungul vremii, șanse a mai avut, […]