Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Irealitatea imediată și promovată

Zoom Irealitatea imediată și promovată

Iancu Guda, un Moise Guran de la Digi24, vorbește toată ziua de „mituri false“. O face cu pasiune, nici nu-ți vine să-i zici să se șteargă pe la gură de mitologie adevărată.

Mă rog, față de ce spune despre bani, asta e nimic.

Găsești tot felul de tâmpenii în spectrul numit acum „presă“. O pagină de FB poate fi presă. Un pseudonim e mare producător de „știri pe surse“, aproape orice.

Și totul e pus în mișcare de un cross-promo sălbatic, multe titluri cretine scurgându-se ca un condens dintr-o lume ireală.

Vreți să aflați despre „Mesajul „ortodox“ care a devenit viral: „Dacă într-o familie soţii practică sex oral, familia nu se mai poate numi creştină“? Intrați pe site-ul Adevărul. Serviți la desert o burtieră cu „Producători de carne de pui anchetați“?

Dar sunt unele materiale de presă, texte, care doar te golesc de orice. Te uiți, le citești și te pierzi în ele. Am dat de unul zilele astea.

„Calvarul Gabrielei Cristea după ce și-a făcut singură manichiura: «Mă simt groaznic. Am luat pastile».“ Într-o zi nu scăpam de acest titlu. Pe site-uri de sport, pe site-uri cu știri, pe site-urile televiziunilor, peste tot mă urmărea manichiura femeii. Știu despre doamna asta că tot se îngrașă și tot slăbește – tot din titluri știu.

Am intrat pe știre, am zis să mă confrunt cu răul: „Gabriela Cristea (46 de ani) a trecut de curând printr-o experiență extrem de neplăcută. Vedeta de televiziune s-a trezit cu o alergie de zile mari după ce și-a făcut singură manichiura. Gabriela Cristea a povestit pe rețelele de socializare că specialista care se ocupa de îngrijirea unghiilor sale nu mai poate veni în București, așadar prezentatoarea de televiziune a decis să-și facă singură unghiile“. Nu vă mai zic, i s-au umflat buricele degetelor. Am trecut mai departe, la o chestie din India unde tot mor zeci de mii de oameni zilnic, naiba știe de ce.
Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Balada țăranilor fictivi

  22 iunie 2021

  Astăzi orașul vaccinează satul, o, Doamne, ce frumos poate să sune: cei goi să exerseze dezbrăcatul, cei morți să exerseze-o-ngropăciune ! I-ați vaccinat și-n nouă sute șapte, vîrîndu-le pe gît pămîntul […]

 • Armata morților se pune în mișcare

  22 iunie 2021

  Morții dispăruți în lunile pandemiei au început să reapară. Acum au acte în regulă, identitate și adresă. Au redevenit cetățeni ai României, cu drepturi și libertăți, și își trăiesc somnul […]

 • Campania de explicații merge ca unsă

  22 iunie 2021

  Armata română, care coordonează campania de vaccinare prin viitorul general Valeriu Gheorghiță, are explicații. Mai ales pentru faptul că de luni, deja, scade constant numărul persoanelor care se vaccinează zilnic. […]

 • Un omagiu tardiv

  15 iunie 2021

  Acum vreo șapte ani, prin mica publicitate a unui ziar, am făcut, la preț de nimic, o achiziție  de zile mari. Am intrat în posesia nu a unui Ferrari de epocă, […]

 • Subiecte la examenul de incapacitate

  15 iunie 2021

  Liceele bune, atîtea cîte au mai rămas, sînt distruse sistematic prin falsificarea examenului de capacitate. Faptele se petrec în gimnaziu, prin complicitatea părinți-copii-profesori și prin dezastruoasa formulă a examenului unic […]