Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Istoria toporului român

Zoom Istoria toporului român

 ► O maşină din parcarea unui supermarket de lîngă Bucureşti a fost găurită de un glonte tras într-un poligon aflat la 2,5 kilometri depărtare, deşi muniţia folosită la tragerea respectivă are efect letal pînă la maximum 1.500 de metri. Nu cred că ne putem bucura de înzestrarea armatei române cu cartuşe atît de performante: mai degrabă glontele ajuns la 2.500 de metri o fi fost zvîrlit cu mîna, la nervi, de vreun ostaş care voia să nimerească un cîine!

 ► Oricum, pentru găurit maşini nu-i nevoie de gloanţe: poliţiştii din Boloteşti (zona europeană, etnografică, seismică şi viticolă a Vrancei) au intervenit să potolească un scandalagiu din Pietroasa şi s-au pomenit cu autospeciala luată la suliţă temeinic de Dănuţ M. (44 de ani). Urmaşul fiilor Vrîncioaiei şi-a făcut arma artizanal şi a făcut-o bine, iar asta ne umple de mîndrie patriotică: deci se poate! De ce să se bată românii cu bîte de baseball şi săbii ninja străine de neamul lor, cînd istoria geme de ­înaintaşi care mînuiau cu măiestrie suliţe, ghioage ghintuite, paloşe şi buzdugane, eventual încrustate cu frumoase modele populare? Scuturi, mai puţin!

 ► Pensionarul Aurel Măciucă s-a mutat în comuna argeşeană Racoviţa, pe lîn­gă Mioveni. Săptămîna trecută a fost la nişte vecini în vizită, a băut puţin şi decent, apoi a plecat spre casă, unde n-a mai ajuns, fiind descoperit a doua zi, căzut cu capul în jos şi înecat în căminul cu apometru, plin cu apă de ploaie. Era cu picioarele în sus şi, evident, decedat, că-i cam greu să-ţi ţii respiraţia o noapte întreagă. De aici tragem două învăţăminte: 1) fii atent ce-ţi doreşti, că s-ar putea să se îndeplinească (în cazul de faţă, ploaia pe care şi-au dorit-o ţăranii, în vară), şi 2) apa nu-i bună nici în vin, nici în cămin!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint