Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Istoria toporului român

Zoom Istoria toporului român

 ► Toamna românească nu-i darnică: pe cîmp au răsărit doar cîrtiţe, iar pomii s-au umplut nu de roade, ci de ciori (din care, se ştie, iese un rachiu prost!). În context, un bărbat din comuna ieşeană Mirosloveşti a băut la bar de toţi banii, ca să uite de criză. N-a ui­tat, ci l-a pălit un chef şi mai mare de machit – dar îşi băuse toţi banii, deci a mers la nevastă, să-i ceară. Nevasta n-avea, aşa că o­mul, în curtea lui, a dat căruţa la o parte, s-a urcat pe o cutie, a legat ştreangul de o ţeavă şi s-a spînzurat. Dacă sufletul său de sinucigaş, care bîntuie prin lume şi nu-şi găseşte liniştea, va citi textul ăsta, îşi va trage cu tesla: putea vinde şi bea căruţa, cutia, ţeava şi funia! E bine să ai un plan B, dacă te apuci a be!

 ► Primarul interimar al Jilavei, Gheorghe Brotea, nu s-a urcat pe o cutie, ci pe o scară, şi n-a legat ştreangul de o ţeavă, ci de o grindă, dar rezultatul a fost identic: şi el s-a spînzurat! Nu se ştie de ce, dar se bănuieşte: de teama primarului Adrian Mladin, aflat în puşcărie (şi reales, tot acolo, cu 60% din voturi), care l-ar fi ameninţat în repetate rînduri că aşa şi pe dincolo, dacă îşi bagă nasul în treburile sale. Şi sufletul său de sinucigaş, care bîntuie prin lume fără a-şi găsi liniştea, îşi va trage cu tesla dacă va citi textul ăsta: putea lua exemplu de la un alt interimar şi nici capul nu l-ar fi durut, ci dimpotrivă, că se cunosc binefacerile somnului!

 ► Un bărbat a cărui ma­mă, de peste 90 de ani, dispăruse cu două luni în urmă, a fost chemat să identifice un cadavru complet mumificat, dar incomplet trupeşte, găsit într-un lan de floarea-soarelui de pe lîngă Glodeanu Siliştea (Buzău). De multă vreme mă minunez, citind despre identificări dintr-astea, unde îi arăţi omului o bucată de schelet cu piele şi păr şi îl întrebi „Asta-i mătuşica matale?“ sau „E cumătrul Gică, nu?“. Ce ar trebui să răspundă bietul om? „În nici un caz! Mătuşica avea cap şi picioare!“ sau „Nu prea cred! Cumătrul Gică era mult mai gras, burtos şi rumen la faţă!“. Eventual, „Vai, e ea, bunicuţa mea! O recunosc după tatuajele tribale şi după piercing!“.

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
Editoriale
bijuterii argint