Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Izmen in Black

Zoom Izmen in Black

Rareș Bogdan e mult la Antena 3, unde se adresează cu „noi, jurnaliștii“ și îi spune „maestru“ sau „domn profesor“ oricărei scursuri securiste din platou.

De la Realitatea Plus, în schimb, au dispărut până și analizele interminabile ale dictatorului venezuelean Cozmin Gușă. Iar odată cu el a dispărut și Denise Rifai, cu psihicul mai zguduit ca niciodată: se crede jurnalistă.

La Realitatea Plus, în schimb, a apărut Gabriel Oprea. În plină criză medicală mondială, să vezi un mort înviat, parcă saltă puțin inima în tine: uite, bă, cercetătorii români! Ziceau unii că-s proști, dar l-au făcut pe cadavrul ăsta să miște.

Impecabil Oprea – impostorul absolut, de-o infinită gravitate, o creatură cultivată în ani și ani de minciună și mai multă minciună.

Nu i se puneau întrebări, omul venise să cheltuiască bani. Cel puțin așa am înțeles eu: cred că dăduse mai mult cândva în anii din urmă și s-a făcut o regularizare, ceva. Iar acum l-au chemat ăștia de la Realitatea: domnu’ general, să știți că mai aveți de mâncat rahat la noi în platou de două mii de euro.

Ohoo, a zis Gabi, trag niște izmene pe mine și vin acum.

Și, probabil pentru prima oară în viață, s-a ținut de cuvânt. A ajuns în studioul Realității, unde timp de o jumătate de oră a debitat cel mai mult nimic care a fost văzut vreodată la un loc. Patrimoniul UNESCO ar fi trebuit să fie pe fază.

A doua zi, site-ul Realității a scris: „Președintele Uniunii Militarilor și Polițiștilor «Mihai Viteazul», Generalul Gabriel Oprea, consideră că este necesară decretarea stării de urgență și recomandă gestionarea situației provocate în România de epidemia de coronavirus prin intermediul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU). CNSSU – înființat de generalul Gabriel Oprea în perioada în care a îndeplinit funcțiile de vicepremier pentru securitate națională și ministru de Interne“.

Pentru o clipă mi s-a făcut dor de Octavian Hoandră.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • Toamnă electorală

  22 septembrie 2020

  Precum o bostană cu genunchii sparți, geaba număr zile: joia muri marți, sîmbăt-am pierdut-o vineri la un tîrg, miercurea îmi pare babă dată-n pîrg ce-a visat că-i cloșcă într-o zi […]

 • Ambiții politice la virusul ucigaș

  22 septembrie 2020

  Duminică, 27 septembrie 2020, agentul electoral COVID va stabili o ordine șchioapă a puterii pe următorii patru ani. E cel mai imparabil caz de democrație nereprezentativă din istoria modernă, neprevăzut […]

 • Școală, școală, vrem postaci!

  22 septembrie 2020

  Și, așa cum ni s-a promis, a început școala. În cele mai sigure, normale și deosebite condiții, asigurate cu înțelepciune și operativitate de către Guvernul României, înțelept condus de către […]

 • Spovedanie

  15 septembrie 2020

  Sunt gol de sentimente ca o biserică, toamna, cînd nunțile toate s-au veștejit și fosta-mi iubită se joacă de-a doamna cu șeful ocolului din Maglavit. E-un schimb valutar între grauri […]

 • Cea mai profitabilă afacere de pe pămînt

  15 septembrie 2020

  Nici să fi înviat Spiru Haret nu s-ar fi discutat atît de mult despre școală. Coronavirusul a trezit-o un pic la realitate. A pălmuit-o, cît să clipească mirată, și a […]