Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul brutarului din Sri Lanka ajuns la Ditrău

Zoom Jurnalul brutarului din Sri Lanka ajuns la Ditrău

23 ianuarie 2020

Am găsit locuri pitorești aici, în România, iar natura e foarte prietenoasă. Sînt deja de zece zile în județul Harghita și nici un tigru nu m-a atacat pînă acum. Totuși, am auzit că sînt doi la grădina zoologică din Odorheiul Secuiesc, deci trebuie să fiu mereu atent. Oricînd ar putea să scape de-acolo și să umble după mine.

Ce mă deranjează, totuși, e că nici un localnic nu-mi dă pîine dacă nu cer în limba lui. Din cauza asta, a trebuit să mă apuc de brutărie și să-mi fac singur franzele, batoane cu mac și chifle japoneze.

25 ianuarie 2020

Lucrurile se mișcă în direcția bună. Văzînd priceperea cu care am trecut de la franzele la pîinea rotundă ardelenească, un patron din zonă mi-a propus să muncesc la brutăria lui. Inițial, n-am știut ce să zic, dar pe urmă l-am întrebat dacă are tigri și a zis că nu. Asta m-a făcut să accept pe loc, mai ales că-mi dă și bani.

26 ianuarie 2020

Uneori țara asta mă face să visez. Știu că sînt un simplu imigrant, dar aș vrea ca într-o zi să ajung și eu român, să capăt cetățenia română și să-mi îndeplinesc visul românesc, adică să plec de-aici la muncă undeva în Occident, unde să trăiesc pe picior mare.

27 ianuarie 2020

Noi probleme la orizont. Au apărut la ușa brutăriei niște localnici care mă acuză că am venit să-mi impun aici propria mea cultură și civilizație și că din cauza celor ca mine o să se ducă de rîpă Europa așa cum o știu ei de secole. Sincer, habar n-am la ce se referă și nici ei n-au putut să-mi explice, dar la finalul acestei discuții fără sens m-au întrebat dacă n-am cumva o rețetă bună de pui cu curry, pentru că au mîncat odată la un restaurant indian din Tîrgu Mureș și de-atunci efectiv le plouă în gură mereu cînd se gîndesc.

31 ianuarie 2020

Nu se mai poate trăi aici. Localnicii au devenit tot mai ostili. Mă somează să plec. Inițial, nu m-am speriat de amenințările lor, dar înțeleg că unul dintre ei are un văr care lucrează la grădina zoologică din Odorheiul Secuiesc, deci oricînd ar putea să dea drumul la tigri. Asta e, îmi fac bocceluța și plec.

2 februarie 2020

Cică Ștefan Mandachi, un băiat care a devenit celebru după ce a cerut să i se facă autostradă în Moldova, s-a oferit să mă angajeze pentru aptitudinile mele de brutar. Sincer, m-aș duce la el, că-s bani și ăia, dar numai să nu mă pună să-i fac autostradă din aluat. Nici chiar eu nu pot să coc pîinea atît de bine încît să nu cedeze coaja sub greutatea a mii de TIR-uri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale
 • O beție cu Marx

  26 mai 2020

  Un fermier german a încercat să se joace de-a Tarkovski cu naivii culegători de sparanghel din Ferentari, refăcînd pe plantația sa scena tulburătoare din filmul Solaris în care cosmonautul pierdut […]

 • Bătrînii noștri mor de tineri

  26 mai 2020

  Nu mai e mult și vom auzi cum a învins Klaus Iohannis epidemia de coronavirus. „Eu, Guvernul, celelalte autorități ne luptăm pentru viețile românilor, ne luptăm ca să scăpăm de […]

 • Conspirația incompetenților

  26 mai 2020

  România funcționează în virtutea inerției. Nu de azi, de ieri, ci aproape dintotdeauna. Mulți dintre concetățenii noștri, cam 2,5 milioane, cred că România e Bucureștiul. Alții cred că România e […]

 • Mozart pe colivă

  19 mai 2020

  Ca oaia bearcă ce-și ține coada iluzorie pe sus, Guvernul României le-a dat austriecilor o lecție de demnitate națională săptămîna trecută, obligîndu-i să trimită un tren special pentru româncelecare-i șterg […]

 • O nouă stafie bîntuie România: propaganda rusă

  19 mai 2020

  Propaganda rusă, poreclită uneori “propaganda pro-rusă”, e o specie eliberată recent pe piață, într-un moment în care anticorupția s-a demonetizat, Ciuma Roșie a trecut în Opoziție, iar pericolul maghiar, folosit […]