Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul brutarului din Sri Lanka ajuns la Ditrău

Zoom Jurnalul brutarului din Sri Lanka ajuns la Ditrău

23 ianuarie 2020

Am găsit locuri pitorești aici, în România, iar natura e foarte prietenoasă. Sînt deja de zece zile în județul Harghita și nici un tigru nu m-a atacat pînă acum. Totuși, am auzit că sînt doi la grădina zoologică din Odorheiul Secuiesc, deci trebuie să fiu mereu atent. Oricînd ar putea să scape de-acolo și să umble după mine.

Ce mă deranjează, totuși, e că nici un localnic nu-mi dă pîine dacă nu cer în limba lui. Din cauza asta, a trebuit să mă apuc de brutărie și să-mi fac singur franzele, batoane cu mac și chifle japoneze.

25 ianuarie 2020

Lucrurile se mișcă în direcția bună. Văzînd priceperea cu care am trecut de la franzele la pîinea rotundă ardelenească, un patron din zonă mi-a propus să muncesc la brutăria lui. Inițial, n-am știut ce să zic, dar pe urmă l-am întrebat dacă are tigri și a zis că nu. Asta m-a făcut să accept pe loc, mai ales că-mi dă și bani.

26 ianuarie 2020

Uneori țara asta mă face să visez. Știu că sînt un simplu imigrant, dar aș vrea ca într-o zi să ajung și eu român, să capăt cetățenia română și să-mi îndeplinesc visul românesc, adică să plec de-aici la muncă undeva în Occident, unde să trăiesc pe picior mare.

27 ianuarie 2020

Noi probleme la orizont. Au apărut la ușa brutăriei niște localnici care mă acuză că am venit să-mi impun aici propria mea cultură și civilizație și că din cauza celor ca mine o să se ducă de rîpă Europa așa cum o știu ei de secole. Sincer, habar n-am la ce se referă și nici ei n-au putut să-mi explice, dar la finalul acestei discuții fără sens m-au întrebat dacă n-am cumva o rețetă bună de pui cu curry, pentru că au mîncat odată la un restaurant indian din Tîrgu Mureș și de-atunci efectiv le plouă în gură mereu cînd se gîndesc.

31 ianuarie 2020

Nu se mai poate trăi aici. Localnicii au devenit tot mai ostili. Mă somează să plec. Inițial, nu m-am speriat de amenințările lor, dar înțeleg că unul dintre ei are un văr care lucrează la grădina zoologică din Odorheiul Secuiesc, deci oricînd ar putea să dea drumul la tigri. Asta e, îmi fac bocceluța și plec.

2 februarie 2020

Cică Ștefan Mandachi, un băiat care a devenit celebru după ce a cerut să i se facă autostradă în Moldova, s-a oferit să mă angajeze pentru aptitudinile mele de brutar. Sincer, m-aș duce la el, că-s bani și ăia, dar numai să nu mă pună să-i fac autostradă din aluat. Nici chiar eu nu pot să coc pîinea atît de bine încît să nu cedeze coaja sub greutatea a mii de TIR-uri.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

Editoriale
 • Coronavirusul, pseudonimul penibil al ciumei

  25 februarie 2020

  Arta a cochetat cu moartea la Carnavalul din Veneția pînă cînd măștile fascinante și grotești pe care turiștii și le-au tras fericiți pe meclă au fost înlocuite brusc cu o […]

 • Coronapirus

  25 februarie 2020

  Cel mai nou, puternic și neașteptat aliat al Opoziției e acum coronavirusul, care vine din Italia, pe vechiul drum al romanilor, să ia în stăpînire ce a mai rămas, după […]

 • Guberniul său

  25 februarie 2020

  „Poate dumneavoastră aveți treabă și noi vă reținem!“ Asta i-a spus un ziarist președintelui Iohannis luni, când acesta din urmă limitase numărul de întrebări pe care le puteau pune ziariștii […]

 • În căutarea țăranului pierdut

  18 februarie 2020

  Prin anii ’90, șoseaua dintre Craiova si Calafat purta la gît în plină iarnă salbe de potîrnichi și de prepelițe, care spre a nu fi detectate pe cîmpul înzăpezit de […]

 • Instinct primar

  18 februarie 2020

  Partidele bătrîne se închină la chipul cioplit al primarului. Și PSD, și PNL se prosternează la picioarele acestei divinități păgîne. Au primari mulți pe care vor să-i păstreze fiindcă fără […]

Cele mai citite