Caută în Cațavencii.ro

Te interesează un subiect anume? Scrie termenul căutat şi apasă Enter.

[Închide sau apasă ESC]

Jurnalul lui Alexandru Cumpănașu

Zoom Jurnalul lui Alexandru Cumpănașu

Dragă jurnalule, probabil că mă știi de la televizor sau măcar din live-urile pe care le fac pe Facebook. A venit vremea să mă adresez și ție, pentru că am nevoie și de votul tău. Trebuie să-mi maximizez șansele de a cîștiga fotoliul de președinte sau măcar un onorabil loc opt în cursa prezidențială, între Viorel Cataramă și fata aia de la partidul lui Dan Voiculescu.

Să știi, dragă jurnalule, că am o veste bună. Am primit noaptea trecută un telefon din America. Și știi ce spunea telefonul ăla? Să trag aer în piept și să merg mai departe. Cică e bine ce fac. Te întrebi, probabil, de la cine era telefonul. Nici mie nu mi-e clar, dar îl bănuiesc pe un vecin nebun de la mine din Caracal, care a emigrat prin 2003. Cred că el m-a sunat și mi-a trimis mesajul de încurajare. Pare stilul lui. Încă de pe vremea aia obișnuia să sune oameni la întîmplare și să le transmită mesaje criptice, pe care fiecare le interpreta cum voia, cam ca la horoscop.

Oricum, am și eu un mesaj pentru toată lumea care crede că n-am șanse deloc să ajung la Cotroceni. Ei bine, depinde cu cine pic în finală. Dacă ajung în turul doi cu Gheorghe Dincă, eu zic că-s ca și cîștigător în proporție de 75%.

Mulți s-au luat de felul în care arăt. Cică am gura mică. Oi avea eu gura mică, dar am gura mare, știți ce zic?

În altă ordine de idei, consider că merit pe deplin banii care-mi intră în cont în fiecare lună, adică aproape 30.000 de euro. Hai să fim serioși, pentru tot ce-am făcut eu, mi se pare o sumă corectă. Poate că nedreptatea e-n altă parte: că au alții prea puțin, nu că am eu prea mult.

Dar să zicem că nu mai vreți să cîștig atîția bani. Păi, soluția e simplă: alegeți-mă președinte! Dacă ajung președinte, n-o să mai iau lunar toți banii ăștia și o să mă limitez la salariul de mizerie pe care-l primește șeful statului. În loc să criticați și să fiți invidioși, mai bine ați merge la vot. Atît de simplu e să-mi tăiați veniturile cu 90%.

Citeşte mai multe despre:

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Catavencii.

tn
Editoriale